O Erick Morillo είναι αυτό που λες … DJ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!

Δεν γίνεται να μην τον συμπαθήσεις, δεν γίνεται να μην εκτιμήσεις το πάθος και τον ιδρώτα του στο booth! Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις τη μαγεία που χαρίζει στους φίλους της house μουσικής, την ώρα που κλείνει τα μάτια και σε παρασύρει με το set του, σε υπέροχες μουσικές και groove!

erick morillo cavo-past

Erick Morillo είναι από τους πιο ένθερμους fans της Μυκόνου (μαζί με τον David Morales) έχοντας εμφανιστεί από τα πρώιμα χρόνια της house στο Cavo Paradiso, παίζοντας βινύλια πάνω σε πικάπ που στέκονταν σε κουτιά από μπύρες, μέχρι και πρόσφατα με όλες τις ανέσεις του πιο διάσημου booth στην Ελλάδα!

ο Erick Morillo είναι αυτός που έχει δώσει χρώμα στα αγαπημένα σου tracks από το παρελθόν, υποστηρίζοντας τα με πολλά διαφορετικά nick names! Ανάμεσα στα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί είναι Ministers De la Funk, The Dronez, RAW, Smooth Touch, RBM, Deep Soul, Club Ultimate και Li’l Mo Ying Yang. Ο Μορίλο είναι περισσότερο γνωστός για την επιτυχία του 1993 I Like to Move It, της οποίας ήταν παραγωγός με το ψευδώνυμο Reel 2 Real και συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της παιδικής ταινίας Μαδαγασκάρη (2005).

Ιδρύοντας την Subliminal Records το μακρινό – πλην σημαντικό – 1997, θα δώσει με την γέννηση του label, μερικά τεράστια house grooves που παραμένουν αγαπημένα σε djs και κοινό μέχρι και σήμερα που έρχεται στη Μύκονο για να γιορτάσει τα 20 της χρόνια μαζί μας!

morillo

Μιλώντας για το σήμερα όμως, η Subliminal παραμένει σημαντική και ουσιαστική στην παρουσία της, διότι ουδέποτε αποχώρησε μουσικά και στρατηγικά από τον αυθεντικό της house ήχο! Το μόνο που έκανε είναι να προσαρμόσει την εξέλιξη του house groove της πορείας του στον χρόνο και να τον εναρμονήσει με τις κυκλοφορίες της!

Αρχές του 2017, σε ένα από τα πολλά emails που έλαβε το promo management της εταιρίας, ένα είχε και Ελληνική αποστολή διεύθυνσης. Είναι γεγονός πως πολλοί καλοί Έλληνες παραγωγοί στέλνουν τις δουλειές τους σε αναγνωρισμένα labels, πετυχάνοντας ή και όχι την έκδοση κυκλοφορίας κομματιών τους από τα labels που απευθύνονται. Έτσι έπραξε κι ο Chris Child!

Είχε γράψει ένα δυνατό house groove track με πολύ καλό μπάσο και flow και είχε πάρει την απόφαση να το στείλει, μετά τα επιτυχημένα του releases σε Nervous κι άλλα αναγνωρισμένα ξένα labels! Αυτό που ίσως όμως ποτέ δεν μπορούσε να πιστέψει είναι την εξέλιξη της πορείας αυτού του track από το συρτάρι του γραφείου του, στο σημαντικότερο μέχρι στιγμής release για την Subliminal Records στο 2017.

chris child

Το να σε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Morillo και να σου πει ότι έχει πιστέψει πολύ στο Track και πως με την δική του προσθήκη με ένα καλό edit και ιδανικά φωνητικά το βλέπει για summer hit, μάλλον ανέκδοτο θα του φαινόταν (σαν κι από αυτά τα πολύ καλά που κάνει ο ίδιος, τρολάροντας τους άλλους). Κι επειδή δεν ήταν καθόλου αστείο, το κομμάτι όχι απλά κυκλοφόρησε, αλλά έχει και πολύ δυνατή ανταπόκριση στο εξωτερικό από κορυφαία ονόματα της house που το έχουν εντάξει στο tracklist τους, πλην της Ελλάδας βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε…

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της είναι γνωστό…

Ας τα αφήσουμε τουλάχιστον να δείχνουν την εξέλιξη τους στο εξωτερικό. Απλά, στο σημερινό gig του Erick Morillo – ίσως να ήταν πιο σωστό – στην θέση του Έλληνα support dj να ήταν αυτός που έχει βάλει και το όνομα του στην ετικέτα του track… (από ένδειξη εσωτερικού support).

Mην χάσετε το house gig της χρονιάς για το Cavo σήμερα, όσοι είστε στη Μύκονο! Όσο για τον Chris Child εκεί θα είναι για να σηκώσει το χέρι ψηλά όταν το “Gone” θα βαρέσει το εκπληκτικό του μπάσο από τα Funktion One!

Σχόλια

σχόλια