Η συντομογραφία MC ή Mc ή mC ή .mc (προφέρεται Εμ-Σι) και μC είναι στην ουσία τεχνικά ο Microphone Controller στη hip-hop μουσική , ευρύτερα γνωστός και ως rapper

Κατά τη δεκαετία των 90s την έλευση του MTV στη ζωή μας, πολλά συγκροτήματα του χώρου αυτού κυρίως από το εξωτερικό θα χρησιμοποιήσουν τον όρο MC και θα αναδείξουν ονόματα και καλλιτέχνες που δίπλα στο προσωπικό τους όνομα ή το Nick name θα εντάξουν το MC παραδίπλα! Από το 2000 και μετά με την άνθιση του RNB συγκροτημάτων και των RNB parties Εν Ελλάδι, έγινε το έλα να δεις από Mcs!

Μέχρι που κάποιος έκανε τη διαφορά, από την ανάποδη! Όχι με το έτοιμο concept αλλά μέσω μιας νέα ιδέας που έφερε τα πάνω κάτω αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρξει EDM MC!!!

Είναι ο Steve Mcee, σημείο αναφοράς στο “Show Me Love” party, με τον οποίο βρεθήκαμε από κοντά και είχαμε μια υπέροχη κουβεντούλα – συνέντευξη για τον χώρο, το DJing, τον ευατό του στη κονσόλα και όλα τα υπόλοιπα που θα διαβάσετε αναλυτικά!

steve.jpg

Γεια σου Steve! Χρόνια σου πολλά για τα σημερινά σου γενέθλια! Πάντα υγεία και επιτυχίες … αλήθεια … πως ξεκίνησες την επιτυχία στο MCing?

Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που με είδε τυχαία ο Johnny σε ενα club στην Κηφισιά να χορεύω, είχα μόλις βγει από το So You Think You Can Dance 2 που είχα φτάσει τότε στους 60 καλύτερους. Με προσέγγισε και μου είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πάρτυ στο Κολωνάκι για να πάω να το δω και να μιλήσουμε. Με τα πολλά – πολλά του πρότεινα να κάνω ενα live πρόγραμμα και μου είπε πως έχει κάτι καλύτερο στο μυαλό του… αυτό του να κάνω MC πάνω στα house-dance tracks!! Και έτσι σιγά – σιγά βρήκε ο ένας τον άλλον και τώρα πια, υπάρχει αυτό που βλέπετε!

Παρόλο που το MCing original παραπέμπει σε Hip Hop & RNB ήχους κτλ, μήπως τελικά ο ρόλος σου είναι πιο «πολυσυλλεκτικός»;

Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μην πω απαραίτητο, να υπάρχει ένας λεγόμενος “hype man”-“mc” γιατί δίνει άλλο χρώμα στα parties (σε συνδυασμό πάντα με τον Dj). Ο ρόλος του μέσα στο μαγαζί είναι καταρχάς να σου παρουσιάζει αυτό που πρόκειται να δεις-ακούσεις, και μετά σε συνδυασμό με την μουσική!

Εγώ συγκεκριμένα προσπαθώ με τις “ατάκες” μου και με τον τόνο της φωνής μου (που παίζει σημαντικό ρόλο) άλλες φορές να τους κάνω να “τρελαίνονται” κάνοντας τους να φωνάξουν, να χοροπηδήσουν και ότι άλλο φαντάζεσαι πως μπορεί να κάνει ένα “παιδί σε μια παιδική χαρά”.Και άλλες φορές προσπαθώ να τους φέρω ποιο “κοντά” βγάζοντας τους συναισθήματα για την μουσική, γιατί χωρίς μουσική όλα θα ήταν λάθος!! Αλλά μην ξεχνάμε όλα αυτά πάντα σε αρμονία με τον Dj!!

steve jg cavo.jpg

Την καριέρα σου την έχεις συνδυάσει με τον Johnny Gerontakis & το επιτυχημένο “Show Me LoveParty! Με ποιους ακόμη διάσημους DJs έχεις συνεργαστεί;

Έχω παίξει με πάρα πολλούς djs του εξωτερικού όπως Avicii,Nicky Romero, Afrojack στο Super Paradise όπου τους παρουσίασα! Με τον Sandy Rivera, Eddie Thoneick όπου έκανα ενα 2-3ωρο mcing μαζί τους, ακόμα έχω τραγουδήσει με την Sonique και την Shawnee Taylor στα μεγάλα guest που είχαν κάνει στο W!

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν παρουσίασα τον Erick Morillo στο W, ήταν η πρώτη φορά που παρουσίαζα ένα τόσο big dj!

Ποιες ακόμα στιγμές σου έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη;

Με τον JG έχουμε παίξει σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτά που θα μου μείνουν αξέχαστα ήταν τα parties που κάναμε στο Λονδίνο (Jalouse), στο Cavo Paradiso αλλά και στην Ημέρα θετικής ενέργειας με 40.000 κόσμο από κάτω να ουρλιάζει!!! Κάτι επίσης αλησμόνητο από το φετινό καλοκαίρι στο W είναι ένα trick – παιχνίδι εμένα και του Gerontaki … του να βάζουμε όλο το μαγαζί να καθίσει κάτω και μόλις έμπαινε το drop του κομματιού να πηδάνε όλοι στον αέρα και να απογειώνονται!

Αν ήταν κάπου να πεις ένα ευχαριστώ, που θα το έστελνες;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στον Johnny γιατί πιστεύω χωρίς αυτόν δεν θα γινόμουν όσο καλός μπορεί να είμαι αυτή την στιγμή! Και άλλο ένα ευχαριστώ στον Vasili Tsilichristo που με κάλεσε φέτος να κάνω mc σε έν
α τα μεγαλύτερα πάρτυ της Μυκόνου το “made in Mykonos”!!!

Και τέλος ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SHOW ME LOVE ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts