1. Solarstone & Scott Bond – Red Line Highway (Factor B’s Extended Back To The Future Remix)

Πρόκειται για το παλιότερο track των Solarstone & Scott Bond (2013) που επανακυκλοφορεί από την Armada, κατά τη γνώμη μου μία από τις πιό ωραίες συνεργασίες του Solarstone. Ο Factor B’ αφήνει στα ίδια bpm το track (138) , κάνοντάς του το απαραίτητο σημερινό sound lifting (μιξάζ & μάστερ). Η bassline του έντονη και δυνατή ανταποκρίνεται τέλεια για warm up σε Trance set . Τα ατμοσφαιρικά pads στο break του κομματιού πρωταγωνιστούν , ακολουθούν τα πλήκτρα με το κλασικό trance LD για να κορυφωθεί με τα backing vocals λίγο πριν ξαναμπεί η bassline.

 

  1. Remarq, Doppenberg – Backfire (Extended Mix)

Στα 138bpm. Δυνατή και επιθετική bassline. To LEAD ηγετικό απο το break και μετά. Συνοδεύει το κομμάτι μέχρι τέλους και αυτό από μόνο τοθυ το κάνει track – κλειδί για σούπερ dj set. Δε θα το χαρακτήριζα μόνο upifting αλλά σίγουρα είναι και τέτοιο track. Ακούστε το δυνατά.

 

  1. LUCIEN & A.R.D.I. – Salvation (Extended Mix)

Η AVA Recordings μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε πολύ δυνατά και μελωδικά tracks που κινούνται ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της progressive και τη δυναμική της trance. Μία από αυτές τισ παραγωγές είναι και αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον LUCIEN & A.R.D.I.  138bpm η bassline του κομματιού , το break του είναι ταξίδι σε συνδυασμό με τα vocals και το LD του παραγωγού να ξεκινά στο break και να πρωταγωνιστεί πάνω στην bassline λίγο μετά. Κατάλληλο σαν γέφυρα ανάμεσα στην progressive και την trance.

 

  1. Quench – Dreams (Nicholson’s Extended Cathedral Remix)

Πρόκειται για ένα από τα πιό όμορφα tracks που είχαν κυκλοφορήσει στο μακρινό 1997. Ο Βρετανός Bred Carl Nicholson είναι ένας από τους πιό έμπειρους trance παραγωγούς και το αποδυκνείει για άλλη μια φορά με αυτό το remix του. ‘Ρίχνει’ ανεπαίσθητα την ταχύτητα του κομματιού κατά ένα bpm (138 πλέον), και το απογειώνει με τρόπο μαγικό. Η bassline του κομματιού πλέον είναι άκρως επιθετική που σε ταρακουνά από την αρχή. Το break πανέξυπνο, εκεί που ξεκινούν τα καμπανάκια καθεδρικού ναού και ανάμεσα σε όλα ακούγονται ανδρικά backing vocals. Δεύτερο break και το TARANCE LD απογειώνει το track. Όπλο για κάθε δισκοθήκη trance dj. Ο Nicholson έχει μεγάλη εμπειρία απο hard trance αλλά και psy trance.  Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται στις τωρινές παραγωγές του έντονα. No doubt, is the man.

 

  1. Ashley Smith – Kick Back

Όταν μια bassline σε κλανει να χορεύεις μόνη της χωρίς έξτρα πράγματα..απλά λατρεύεις το track. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ταρακουνηθεί ο κόσμος με αυτό το track , και η Σκοτσέζα  Ashley Smith (χαίρομαι ιδιαίτερα όταν γυναίκες ασχολούνται με τον ήχο που αγαπώ) , το γνωρίζει όπως φαίνεται καλά. Το break τοτ κομματιού όχι κάτι ιδιαίτερο μελωδικά αλλά όπως είπα εδώ μιλά η bassline.

 

  1. Estigma – Fearless (Original Mix)

Ο Αργεντίνος Estigma είναι ένας από του πιό uplifting djs – παραγωγούς της σκηνής. Μείγμα progressive trance και psy trance η 140bpm bassline του. Απόλυτα χορευτικό ακόμα και όταν ξεκινά το break του. Το LD υπάρχει έντονα στο break , στη συνέχεια κρατά μία νότα που συνεργάζεται με τα αδρικά backibg vocals. Και εδώ πρωταγωνιστεί η bassline. Ακούστε το δυνατά!

 

  1. Cold Blue – Learning To Live (Original Mix)

Ο Cold Blue δεν είναι μόνο δικός μου αγαπημένος αλλά και της Subculure. Πάντα πολύ ποιοτικές παραγωγές, έτσι και αυτή! 140bpm , kicks & drums πρωταγωνιστούν στην bassline , που μαρτυρούν και την αγάπη του παραγωγού για την techno. Τα πλήκτρα δίνουν ρυθμό πρίν το break εκεί που ξεκινά μελωδικά το γνωστό LD που είχε και το ‘Speed of life’. Η βασική μελωδία εξαπλώνεται με την είσοδο της bassline κάνοντας το track ως ένα από τα πιό mind -traveller tracks που έχουμε ακούσει.

Progressive side.

  1. Gai Barone – Something Between Us

Από τους πιό μελωδικούς παραγωγούς ο  Gai Barone. Το RF που χρησιμοποιεί ο παραγωγός πρωταγωνιστεί και δίνει ρυθμό σε όλο το track. Τα pads δίνουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα που πάντα έχουν οι παραγωγές του Gai Barone. Στα 123bpm η bassline του, ιδανικό track για warm up set.

 

  1. Basil O’Glue – The Promise

Ο ‘δικός΄ μας Χάρης Βασιλόγλου η αλλιώς  Basil O’Glue είναι ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς με μοναδικό ήχο που είναι και η υπογραφή του! Έχει την υποστήριξη των μεγαλυτέρων djs του πλανήτη και του αξίζουν άπειρα μπράβο για αυτο! Το ‘The Promise’ έρχεται στα 128bpm με ταξιδιάρικη bassline , και με έντονα trance στοιχεία ειδικά στα pads κατά το break του κομματιού αλλά και στη συνέχειά του μέχρι τέλους.Απλά ακούστε το δυνατά.

 

  1. Kay-D – Shaman (Jiminy Hop Remix)

Ο Jiminy Hop ρεμιξάρει το ‘shaman’ από τον Kay-D. Του δίνει ελάχιστη ταχύτητα παραπάνω, χρησιμοποιεί έξυπνα το RF το οποίο δίνει κίνηση στο track και παράλληλα δίνει έμγαση στα pads αλλά και στο βιολί που δημιουργεί ένα άκρως ταξιδιάρικο tracl. Πολύ ωραίο για warm up set.

CONTACT DJ ELAYA

elaya

Elaya: EGZ (Elaya’s Global Zone) Episode 081 Radio Show @ INSOMNIA FM (06.02.2018)

site : www.djelaya.com

Facebook: www.facebook.com/djelaya

Twitter: @djelaya

Instagram: www.instagram.com/djelaya

Mixcloud: www.mixcloud.com/djelaya

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

dj Elaya

Ξεκίνησε να μιξάρει στα 12 στο δισκοπωλείο του πατέρα του. Έχει κυκλοφορήσει ένα cd cimpilation mix. Έχει παίξει σε Αγγλία - Ιταλία - Βουλγαρία και Ολλανδία. Του αρέσει να μιξάρει οτιδήποτε έχει ενέργεια, είναι μελωδικό και ταξιδεύει το κοινό. Λατρεύει την Progressive και την Trance. Τον βρίσκεται στο στούντιο, σε clubs και στα social media. Είναι Κριός.

Related Posts