Από τότε που, με τη βοήθεια του internet, το livesteam έκανε την εμφάνιση του, πολλά μεγάλα festivals ανά τον κόσμο χρησιμοποίησαν αυτή το feature για να διαφημιστούν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε άτομα που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο festival να το παρακολουθήσουν από τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους live. Φυσικά, η εμπειρία δεν συγκρίνεται με το να είσαι εκεί, αλλά το να βλέπεις κάτι που γίνεται σε ένα μέρος του κόσμου live είναι σαφώς “ανώτερο” από το να παρακολουθείς ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο.

Schedule

Πλέον, κάποια από τα μεγαλύτερα social media υποστηρίζουν τη δυνατότητα livestream. Όπως το Facebook, το Instagram και το YouTube. Επίσης, υπάρχουν πλατφόρμες οι οποίες βασίζονται ολοκληρωτικά στο livestreaming, όπως το Twitch το οποίο, αν και gaming site, χρησιμοποιήθηκε από το Ultra Music Festival για την εκπομπή του livestream του στο παρελθόν.

maxresdefault

Μετά τα festivals όμως ήρθαν και οι DJs, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του livestream για το προσωπικό τους promo και για να προσφέρουν μια άλλη μορφή ψυχαγωγίας και επικοινωνίας με το κοινό τους. Από Live DJ Sets, σεμινάρια μουσικής παραγωγής ή tutorials, μέχρι Q&As η χρησιμότητα της δυνατότητας του livestreaming είναι σχεδόν απεριόριστη.

facebook live_2

Με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για τα social medias, καταλαβαίνουμε πως πλέον το livestreaming είναι κάτι πολύ προσιτό σε όλους και πάει να γίνει -αν δεν έχει γίνει ήδη- μέρος της ιντερνετικής μας καθημερινότητας. Οπότε καλό θα ήταν να μάθουμε τις δυνατότητες του και τον τρόπο που λειτουργεί. Για όσους θέλουν να κάνουν events στην Αθήνα ή οπουδήποτε στην Ελλάδα και χρειάζεται να τα μεταδώσουν Live από τα Social Media τους υπάρχει και η υπηρεσία EasyStream by NetPlanet. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο EasyStream.gr

Δείτε επίσης κι αυτό το πολύ καλό σχετικό άρθρο :

To Live Stream στην υπηρεσία του DJing! Μπες και δες το easystream!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Mpampis Kousidis

Γεννημένος το '97. Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚσης, αλλά με σχετική αντιπάθεια στο φραπέ και τη ρετσίνα. Ασχολείται με DJing και σύνθεση μουσικής από τότε που ήταν αμούστακο γυμνασιόπαιδο. Αποτελεί το 1/2 των FullHouse και έχει αφιερώσει όλη του τη -μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική- ζωή στη μουσική, καθώς σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Τελειομανής και ψυχαναγκαστικός σε ακραίο βαθμό. Λάτρης της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή, της γνώσης, των συναισθημάτων, του χιούμορ και του γέλιου. Στόχος του η καθημερινή αυτοβελτίωση και η προσφορά στον κόσμο.

Related Posts