”Φαντασία”

Του Μπάμπη Κουσίδη

Σε έναν κόσμο ο οποίος σκοτώνει κάθε μορφή φαντασίας, εσύ αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική. Έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να ξεφύγεις από όλα τα “καλούπια” που προσπάθησαν να σε βάλουν -από μικρή κιόλας ηλικία-, όλα τα “βρες μια κανονική δουλειά και μπορείς να το έχεις σαν χόμπι” και τα “σπούδασε πρώτα να πάρεις ένα χαρτί στα χέρια σου”. Όμως, παρ’ όλη αυτή την προσπάθεια σου για διαφοροποίηση, επιλέγεις να γίνεις πάλι μέρος μιας “μάζας”.

Προσπαθώντας να φτάσεις ψιλά και να γίνεις αρεστός στο ευρύ κοινό δοκιμάζεις το σίγουρο μονοπάτι της επιτυχίας, δηλαδή το να ακολουθήσεις ένα δρόμο που έχουν χαράξει άλλοι πριν από εσένα. Λιγότερο ποιητικά, να αντιγράψεις τη δουλειά κάποιου άλλου επειδή ξέρεις πως σίγουρα θα γίνει αποδεκτό από το κοινό . Αυτό που παράγουμε είναι τέχνη, όταν αποφασίζεις να σκοτώσεις κάθε φαντασία και έμπνευση που έχεις μέσα σου μόνο και μόνο για να πατήσεις κάπου “σίγουρα” σκοτώνεις την τέχνη και στερείς τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα είχε το υλικό σου, το μετατρέπεις σε εμπόρευμα. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να περάσεις εντελώς αδιάφορος μακροπρόθεσμα.

Το αν αρέσει σε κάποιους ή όχι η δουλειά σου σημαίνει πως ένα “μήνυμα” έφυγε από εσένα και κάποιοι το μετέφρασαν με αρνητικό ή θετικό τρόπο, δηλαδή άρεσε ή δεν άρεσε. Το να περάσεις, όμως, αδιάφορος σημαίνει πως δεν έφυγε κανένα μήνυμα. Μη φοβάσαι να μη γίνεις αρεστός, σημαίνει πως έγινες αντιληπτός. Αυτό που θα έπρεπε να φοβάσαι είναι η αδιαφορία.

Στιγμιότυπο 2017-03-13, 12.47.23 πμ
Όλα αυτά μας φέρνουν στον τίτλο του άρθρου, τη φαντασία. Η φαντασία είναι το πιο σημαντικό συστατικό της τέχνης και της επιτυχίας. Άκου τώρα και κάτι συναρπαστικό… είναι απολύτως δωρεάν! Αυτο σημαίνει πως όλος αυτός ο πανάκριβος εξοπλισμός δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν εσύ ο ίδιος δεν χρησιμοποιείς αυτό το πολύτιμο “αγαθό” το οποίο ξεπερνά σε σπουδαιότητα τα χειροπιαστά αγαθά. Με τη φαντασία μπορείς να ξεπεράσεις κάθε όριο και να αφήσεις το στίγμα σου κι εσύ στην τέχνη. Ποτέ δεν ξες, μπορεί να επηρεάσεις κάποιους ανθρώπους ή ακόμα και ένα ολόκληρο ρεύμα καλλιτεχνών. Το αν θα είναι μικρό ή μεγάλο το στίγμα σου δεν έχει σημασία.

Εν κατακλείδι, σας αφήνω με ένα βίντεο από μία ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά με θέμα τη φαντασία και τη σπουδαιότητα της. Σταμάτα να υπηρετείς και άρχισε να ξεπερνάς.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Mpampis Kousidis

Γεννημένος το '97. Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚσης, αλλά με σχετική αντιπάθεια στο φραπέ και τη ρετσίνα. Ασχολείται με DJing και σύνθεση μουσικής από τότε που ήταν αμούστακο γυμνασιόπαιδο. Αποτελεί το 1/2 των FullHouse και έχει αφιερώσει όλη του τη -μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική- ζωή στη μουσική, καθώς σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Τελειομανής και ψυχαναγκαστικός σε ακραίο βαθμό. Λάτρης της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή, της γνώσης, των συναισθημάτων, του χιούμορ και του γέλιου. Στόχος του η καθημερινή αυτοβελτίωση και η προσφορά στον κόσμο.

Related Posts