Site : www.djelaya.com

Fcebook: www.facebook.com/djelaya

Twitter: @djelaya

Instagram: www.instagram.com/djelaya

Mixcloud: www.mixcloud.com/djelaya

Podcast : itunes.apple.com/us/podcast/globa…d1317951104?mt=2

ep083 : https://soundcloud.com/dj-elaya/elaya-egz-elayas-global-zone-episode-083-radio-show-insomnia-fm-03042018

dj elaya

Chart March

TRANCE SIDE

  1. Alex M.O.R.P.H., Mark Sherry – Magnetar (Extended)

Μόνιμος κάτοικος της VANDIT Records o  Alex M.O.R.P.H., εδώ συνεργάζεται με έναν άλλο μετρ της γρήγορης Trance τον  Βρετανό Mark Sherry δημιουργώντας το ‘Magnetar’. Στα 136bpm, με επιβλητικά Leads και όμορφα πλήκτρα στο break , κατάλληλο για intro track αλλά και όχι μόνο.

 

  1. Alessandra Roncone – Brainfreeze (Original Mix)

Έχω πει πάλι πόσο μου αρέσει όταν βλέπω κοπέλες να ασχολούνται με την Trance σκηνή. Η  Ιταλίδα  Alessandra Roncone δημιούργησε το ‘Brainfreeze’ και ομολογώ πως είναι ένα από τα αγαπημένα μου ήδη. Στα 138bpm, backing vocals να ακούγονται στο βάθος, πριν πέσει η bassline και χορέψεις θες δε θες, Leads και πλήκτρα που σου δημιουργούν illusion μεγαλύτερης ταχύτητας και break γεμάτο euphoria feeling! Τι παραπάνω να ζητήσει κάποιος ? Ακούστε το δυνατά από την Black hole!

 

  1. Chris Schweizer – Damage Control (Extended Mix)

Aς μου επιτραπεί η έκφραση , υπάρχουν παραγωγοί που τους χαρακτηρίζεις ‘πολεμικούς’. Ο Chris Schweizer μετά την επιτυχία του ‘Wolf’ συνεχίζει στους ίδιουσ ρυθμούς με το Damage Control. 140bpm η bassline του που θα σε κάνει να χοροποδάς σαν τρελός πρίν χάσεις το μυαλό σου με το που θα πέσουν τα πλήκτρα στο break. Κομμάτι όπλο για κάθε dj που θέλει να κουνήσει το dance floor.! Κυκλοφορεί από την Armada (WAO 138).

 

  1. Greg Downey – P45 (John Askew Remix)

Υπογραφή John Askew.! Η τυπάρα έχει ήχο και ύφος που το καταλαβαίνεις από χιλιόμετρα ,  αφήνει το track στα ίδια bpm (140), πλήκτρα και RF που δημιουργούν illusion μεγαλύτερης ταχύτητας , ταξιδιάρικο break , πρίν τα πλήκτρα σε βάλουν και πάλι στο ‘παιχνίδι’ για να σε απογειώσει η bassline από τη μέση και μετά.! Θα το χρησιμοποιούσα ως κομμάτι – γέφυρα για να περάσω σε psy tracks.

 

  1. Paul Oakenfold – Full Moon Party (Liquid Soul & Zyce Remix)

Ο Ελβετός Liquid Soul και ο Zyce (Σερβία) , ανήκουν στην psy trance σκηνή , και συνεργάζοντια ρεμιξάροντας , το παλιότερο track του Paul Oakenfold , δίνοντάς του την αισθητική που αρμόζει. Η Ταχύτητα παραμένει ίδια 140bpm ,η εισαγωγή είναι κλασική psy εισαγωγή ώπου πρωταγωνιστούν τα vocals, τα οποία τα συναντάμε πάλι λίγο πριν το break που και εκεί μας ταξιδεύουν μέχρι το σημείο που τα πλήκτρα κάνουν εισοδο για να ξεδιπλωθούν με την psy bassline. Όλα μαζί μας κρατάνε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος.

 

  1. Type 41 – Endgame

Άλλος ένας ‘πολεμικός’ παραγωγός! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως υπέγραψε με την Rielism records. Ο Αμερικανός Type 41 μπορεί να ξεκίνησε μόλις το 2008 να ασχολείται με την παραγωγή αλλά έχει ήδη καθιερωθεί. Το ‘Endgame’ είναι ένα κλασικό uplifting trance track , στα 138bpm. Backing vocals που χρησιμοποιούνται από την αρχή της bassline , το break ήρεμο , ταξιδιάρικο , αντιφατικό με το όλο ύφος του κομματιού. Το RF σε επαναφέρει στη πραγματικότητα σιγά σιγά μαζί με τα drums – kicks που χτυπάνε σαν τρελά. Και αυτό κομμάτι – όπλο για κάθε dj. ΔΥΝΑΤΑ!

 

  1. Richard Durand – Savage

Ο Richard Durand δίνει ενέργεια! ΠΟΛΥ! Και όταν παίζει μουσική , και όταν παράγει! Ξεχωριστό ύφος χωρίς να έχει ξεχωριστά ηχοχρώματα! Το Savage είναι βίαιο. Εχει απο τις πιό ‘βρώμικες’ basslines που κυκλοφορούν. Στα 140bpm. Μικρά breaks μόνο και μόνο για…ανάσες και πάμε πάλι.! Το θεωρώ ένα από τα δυνατότερά του! ΔΥΝΑΤΑ και αυτό!

 

PROGRESSIVE SIDE

 

  1. Gordey Tsukanov – Opacity (Solarstone Retouch)

Γενικότερα…ότι αγγίζει ο Solarstone είναι χρυσός! Ειδικότερα το retouch/remix αυτό περιφερόταν ως ID στα live show αλλά και στις εκπομπές του κάνοντας όλους να αναρωτιούνται. Τελικά είναι το παλιότερο track του  Gordey Tsukanov. Ο Solarstone , ενισχύει τα kicks της bassline , χρησιμοποιεί RFs που δίνουν κίνηση , το break είναι ταξιδιάρικο όπως αρμόζει στις παραγωγές του. Κομμάτι εξαιρετικό για warm up set. Ο Solarstone ακόμα και αν δημιουργεί progressive παραγωγές δε χάνει ποτέ τα uplifting στοιχεία του.

 

  1. London Grammar – Everyone Else (Hassan El Far Rework)

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Ο Αιγύπτιος Hassan El Far διασκευάζει  το τραγούδι των London Grammar και προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο από το original. Τα vocals τονίζονται με διαφορετικό ύφος και βγαίνουν κρυστάλλινα.! Η παραγωγή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και είναι αμφίβολο αν! Αλλά ας ελπίσουμε πως θα γίνει σύντομα! Ακούστε το από το Soundcloud.

 

  1. Alexx Marr – Way To Home (Original Mix)

Νέο track από τον Alexx Marr. Το Way To Home είναι στα 119bpm, απόλυτα ταξιδιάρικο όμως και καθόλου τυχαίο πως κυκλοφόρησε από την Bonzai Progressive. Στο break του κομματιού ξεδιπλώνονται τα πλήκτρα ώπου συνοδεύουν την bassline μέχρι το τέλος. Ιδανικό για warm up set.

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

dj Elaya

Ξεκίνησε να μιξάρει στα 12 στο δισκοπωλείο του πατέρα του. Έχει κυκλοφορήσει ένα cd cimpilation mix. Έχει παίξει σε Αγγλία - Ιταλία - Βουλγαρία και Ολλανδία. Του αρέσει να μιξάρει οτιδήποτε έχει ενέργεια, είναι μελωδικό και ταξιδεύει το κοινό. Λατρεύει την Progressive και την Trance. Τον βρίσκεται στο στούντιο, σε clubs και στα social media. Είναι Κριός.

Related Posts