Στον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο η μαγική λέξη ορόσημο σε μια καριέρα που λέγεται «timing» θα χτυπήσει για κάποιους από νωρίς, για άλλους ίσως με πολύ καθυστέρηση, για μερικούς ίσως και ποτέ. Σε κάθε επάγγελμα και στο DJing λίγο περισσότερο ίσως, ο τομέας τύχη και επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το ταλέντο, αλλά από μια σειρά από ενέργειες και πιθανά συμπτώσεις που θα σε φέρουν στην κορυφή! Ο V-Sag είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, αφού μετά από χρόνια σημαντικής καριέρας, η μαγική του σύνθεση «Lonely» θα παίξει στο «διαλυμένο» MEGA CHANNEL ως «χαλί» των trailers και θα του αλλάξει τα δεδομένα αναγνωρισιμότητας.

DJ OF THE MONTH: V-Sag

Ο V-Sag (κατά κόσμον Vasilis Sagonas) – γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983. Η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής του και V-Sag ένιωθε τον παλμό της βαθιά μέσα του από παιδί. Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του, χαρακτηρίζονται επίσης για το πάθος τους για τη μουσική. Η μία εξ’ αυτών, μάλιστα, τον «ώθησε» επί σκηνής.

34 χρόνια μετά, οι παραγωγές του υποστηρίζονται από τους καλύτερους DJs και παραγωγούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχουν κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιριών παγκοσμίως. Στόχος του V-Sag είναι να εκφράζει τα συναισθήματά του, κάνοντας τον κόσμο να «καταλάβει» τη μουσική του και το πώς θέλει να νιώθουν όσοι βρίσκονται στο Dance Floor ακούγοντας τα κομμάτια του.

Συναντήσαμε τον Βασίλη, λίγο πριν ένα ακόμη event του στη Λάρισα και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

GodisaDJ.gr: Έχεις γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ της εμπειρίας την τελευταία 20ετία και αυτό κάνει πολλούς να αναρωτιούνται ποιό ήταν το έναυσμα σου για να ασχοληθείς με το DJing και κατ’ επέκταση την παραγωγή μουσικής.

V-Sag:

Από πολύ μικρός έκανα πιάνο και άκουγα πάρα πολύ μουσική εντός οικογενείας, και σιγά σιγά μαζί με την τεχνολογία εξελίχθηκε και η λαχτάρα μου να γράψω δική μου μουσική. Νομίζω ότι αναπτύχθηκαν όλα τα συναισθήματά μου ακούγοντας, και μετά ήταν ο έντονος τρόπος να τα εξωτερικεύσω. Εξ’ου που λένε και ένας χωρισμός το τάδε κομμάτι, η ένας έρωτας το άλλο.

GodisaDJ.gr: Είσαι άλλος ένας επιτυχημένος dj & producer που δεν κατάγεται από την πρωτεύουσα άλλα από την περιοχή της Λάρισας. Ο μύθος που ήθελε τους καλλιτέχνες να βρίσκονται κοντά στα ”κέντρα αποφάσεων” της Αθήνας και της Θεσ/νίκης σιγά – σιγά δείχνει να καταρρέει. Τι έχεις να πεις στα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν μια καριέρα σε αυτόν τον χώρο αλλά φοβούνται λόγο του τόπου διαμονής τους;

V-Sag:

Με το ίντερνετ στα πόδια μας και τις εταιρίες να δουλεύουν οπουδήποτε στον κόσμο και να συνεργάζονται με οποιονδήποτε, το που μένει κάποιος καλλιτέχνης έχει μικρή σημασία. Μπορεί να χρησίμευε για σπουδές η αντίστοιχη πόλη αλλά δε νομίζω κάτι πολύ παραπάνω.

v-sag-main3

GodisaDJ.gr: Είσαι ένας από τους λίγους djs στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να πάρει την ρετσινιά του mainstream παραμένοντας συμπαθής στους ”σκληροπυρηνικούς” κύκλους της underground house & techno σκηνής. Ποιο είναι το μυστικό σου;

V-Sag:

Ο ήχος μου βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο. Έχω γίνει πιο εμπορικός και τελείως underground πάντα με στοιχεία “original” δικά μου. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί που ακούνε φανατικά μουσική μου, αναγνωρίζουν σχεδόν αμέσως καινούργιο κομμάτι μου. Από την άλλη, είμαι κλασσικός πιανίστας, μεγαλωμένος με παρέες rock/metal, και μου έχουν ανοίξει τα αυτιά όλες αυτές οι μουσικές εμπειρίες κάτι το οποίο βγαίνει και στα DJ set μου.

GodisaDJ.gr: Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε στην Zero 10 το ”Lonely”, ένα κομμάτι σε δική σου παραγωγή με τα φωνητικά της Alexandra Mckay το οποίο έκανε κυριολεκτικά πάταγο. Περίμενες πράγματι αυτό το μέγεθος της επιτυχίας όταν το υπέγραφες;

V-Sag:

Δεν μπορείς να ξέρεις πότε κάτι θα πάει καλά και πότε όχι. Σίγουρα όμως είχα καιρό να νιώσω προσωπικά τόσο ικανοποιημένος από ένα κομμάτι μου, να το ακούω και να το απολαμβάνω σα να μην είναι δικό μου. Η συνταγή με την Αλεξάνδρα, επειδή όταν γράφω για αυτή υπολογίζω ακριβώς τη φωνή της και πως μπορεί να σε ανατριχιάσει, σίγουρα ανεβάζει το επίπεδο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι να πιστέψει και μια εταιρία στη μουσική σου, αφού πάνω από όλα τους αρέσεις, όπως έγινε με εμένα και την Zero10 και απογείωσε το κομμάτι.

GodisaDJ.gr: To 2006 ψηφίστηκες μέσα στους Top 150 DJs του κόσμου, μίλησε μας για αυτήν σου την διάκριση.

V-Sag:

Ήταν μια δύσκολη εποχή να διακριθείς, αλλά πολύ εύκολη για εμάς τους όχι εμπορικούς. Θυμάμαι να μην είχα πάρει καν χαμπάρι και να μου στέλνει το περιοδικό να μου πει ότι είμαι #110 στο κόσμο. Αλλα ανάμεσα στους 2000-3000. Όχι τους 150.000 που υπάρχουν σήμερα. Δυστυχώς πλέον έχουν γίνει πόλεμος agencies όλες αυτές οι ψηφοφορίες και χάσανε την αξία τους γιαυτό και δεν το αναφέρω και γω ιδιαίτερα.

GodisaDJ.gr: Aνα καιρούς θρυλικά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής όπως οι John Digweed, Tiesto, Hernan Cattaneo, Deep Dish & Dave Seaman έχουν παίξει κομμάτια σου. Τι ώθηση σου δίνει ένα τέτοιο γεγονός;

V-Sag:

Ήταν η αρχική εμπειρία που είχα ώστε να καταλάβω ότι αξίζει όλη η προσπάθεια μου και να συνεχίσω φανατικά να ασχολούμαι με την παραγωγή. Ακόμη περισσότερο το ένιωθα και σαν ανταμοιβή σε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι και διαβάζω για να φτάσω σε επαγγελματικό επίπεδο τον ήχο μου, κάτι το οποίο ήταν το πιο δύσκολο γιατί ήμουν αυτοδίδακτος, δεν προλάβαινα να πάω σε κάποια σχολή λόγω πρωινής δουλειάς.

v-sag-main2

GodisaDJ.gr: Ποιο κομμάτι ξένου παραγωγού, θα ήθελες να ήταν δικό σου;

V-Sag:

Κανένα! Ο λόγος είναι ότι μαζί με αυτή την επιλογή πρέπει να αποδεχτώ και τις εμπειρίες του άλλου, και δεν τις θέλω. Που να ξέρω εγώ τι τράβηξε ο τάδε ξένος μουσικός για να γράψει το τάδε αγαπημένο μου κομμάτι? Η τελειοποίηση ενός κομματιού είναι μια τεράστια συνοχή εμπειριών και καταστάσεων στη ζωή του παραγωγού, με άπειρα παρακλάδια και συμπτώσεις. (Αν και δε πιστεύω στις συμπτώσεις, ας το αφήσουμε για άλλη μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα). Δε θα γινόταν ποτέ να γράψω κάποιου άλλου την μουσική, και αποκλείεται να έγραφε κανείς κάτι δικό μου. Και δίδυμο αδερφό να είχα…

GodisaDJ.gr: Ποιο είναι το κομμάτι που σου έχει ”κολλήσει” και παίζεις μανιωδώς αυτή την περίοδο στα dj set σου;

V-Sag:

Ξαναπέτυχα μπροστά μου μετά από χρόνια το “Anacrusan – In My Mind” και μου κόλλησε και το ξαναέβαλα στα set μου. Για να νοσταλγούμε οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νέοι.

GodisaDJ.gr: Ποια η γνώμη σου για τα νέα παιδιά – ταλέντα που υπάρχουν, γράφουν μουσική και έρχονται από πίσω ως η επόμενη γενιά στην Ελλάδα; Ξεχωρίζεις κάποιον;

V-Sag:

Έχουμε πάρα πολλούς καλούς νέους παραγωγούς & DJ στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι ξεχωρίζουν περισσότερο οι “μουσικοί” της παρέας γιατί βγαίνουν πιο ποιοτικά τα DJ set τους και φυσικά γράφουν και καλή μουσική. Είναι κρίμα να αναφέρω, είναι τόσοι πολλοί που θα ξεχάσω και θα αδικήσω κάποιους.

GodisaDJ.gr: Αν θα ήθελες να συμβουλέψεις μόνο ένα πράγμα, έναν newcomer που μπαίνει στον χώρο τι θα ήταν αυτό;

V-Sag:

Να γράφουν μουσική που τους αρέσει, και αν δε ξέρουν να μουσική, να μάθουν. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν εκεί πλέον, το σκέτο DJ-Superstar έχει τελειώσει και το αποδεικνύει η συνεχή κυκλοφορία κομματιών από Superstar-φτασμένους DJs στο κόσμο. Επίσης να μην αντιγράφουν, εγώ όποτε προσπάθησα να πλησιάσω ιδέες δε βγήκε καλό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τα γνωστά μου κομμάτια που δεν σκεφτόμουν τίποτα παρά τη μουσική και τα συναισθήματα μου.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Neoklis Van Garen

Γεννημένος την ‘’χρυσή’’ δεκαετία των 90s μυήθηκε απο νωρίς στην ηλεκτρονική μουσική αφού αντί για ζουζούνια μεγάλωσε με Sasha και Prodigy. Mονόκερος στο ζώδιο, λάτρης της κυνικής ρητορικής, έχει αλλεργια στις σφήκες και τα ελληνικά οπότε κρέμασε τα ακουστικά του και αφοσιώθηκε στο tichu… εεε την μουσική παραγωγή. Μόνιμα κλεισμένος σε ένα studio ως γνήσιος audiophile, με εξαίρεση τις ώρες που λαμβάνει την ημερήσια έκθεση του στον ήλιο σε καποια καφετέρια του Γαλατσίου.

Related Posts