Djing. Producing.

Αναμφισβήτητα δύο κλάδοι που τα τελευταία χρόνια έλκουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Όλο και περισσότερα νέα παιδιά ξεκινούν από εφηβική ηλικία να ασχολούνται είτε με τον έναν είτε και με τους δύο κλάδους και να δικτυώνονται. Όλο και περισσότερα μεγάλα παιδιά που σε παλαιότερες εποχές (πριν την έξαρση του διαδικτύου και των social media) είχαν μία πορεία στον χώρο είτε σαν χομπίστες είτε σαν επαγγελματίες, πατούν πάνω στις σύγχρονες υποδομές που έχουν δημιουργηθεί και εξελίσσονται. Κάθε μέρα κάπου εμφανίζεται και ένα νέο site, portal, forum ή page στα social media με θέμα το djing και το producing, με μεγάλη ποικιλία θεμάτων (μάλιστα στην διαδικασία αναζήτησης στατιστικών για το άρθρο αυτό, κάπου πήρε το μάτι μου μία έρευνα για το ποια ζώδια τείνουν να ασχοληθούν περισσότερο με το djing! – oι Παρθένοι για κάποιο λόγο κερδίζουν με διαφορά).

superstar-dj

Βάση κάποιων στατιστικών αναλύσεων, αυτή την στιγμή στον κόσμο κάπου στα 1.500.000 άνθρωποι μιξάρουν. Είτε επαγγελματικά (bars, radios, festivals, clubs, γάμους & λοιπές εκδηλώσεις) είτε σε ερασιτεχνικές home studio καταστάσεις .

Αν μπορούσαμε να μπούμε στα κρυφά στον προσωπικό χώρο του καθενός εξ αυτών, θα βλέπαμε πολλούς να μιξάρουν για ένα πλασματικό κοινό και να κάνουν hype σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, χειροκροτώντας ή χορεύοντας, με την φαντασίωση πως έχουν πετύχει το όνειρο ζωής τους και έχουν γίνει οι νέοι superstar jockeys. Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν ονειροπόλους, κάποιοι τρελούς, κάποιοι θα χαμογελούσαν με μία θετική διάθεση γιατί θα έβλεπαν πως και άλλοι άνθρωποι όταν είναι κλεισμένοι στο ‘’φρούριό’’ τους ζουν ένα κομμάτι του πως θα ήθελαν να εξελιχθεί η πορεία τους στον χώρο.

dj-room-alone

Ερχόμενοι στο κομμάτι του ωμού ρεαλισμού, ελάχιστοι θα καταφέρουν να το ζήσουν πραγματικά όπως το χτίζει η φαντασία τους. Κάτι ο μεγάλος αριθμός απασχόλησης, που από μόνος του δεν αφήνει χώρο για τόσους superstars, κάτι το ότι η άλλοτε ‘’κλειστή’’ Dance κοινότητα έχει αποκτήσει μορφή αναπτυσσόμενης βιομηχανίας (με τα θετικά και τα αρνητικά αυτού), κάτι ότι το να ξεχωρίσει κανείς σε αυτό το διαδικτυακό χάος από YouTube/Soundcloud/Mixcloud Channels, Ιnternet Radios, Facebook Pages, Professional Link Platformes, μοιάζει θέμα τύχης (ή σωστού management), κάτι το ότι ένα μεγάλο ποσοστό βιάζεται να πετύχει , δεν έχει υπομονή και καταλήγει να κάνει λάθος διαχείρηση του υλικού που έχει στα χέρια του, δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν καριέρα εν τέλει.

Λίγο πιο ευνοϊκή πορεία έχουν όσοι διαθέτουν ένα εύλογο badget και μπορούν να χρηματοδοτήσουν ένα πιο οργανωμένο management τόσο με θεμητά όσο και με αθέμητα μέσα. Αλλά ακόμα και σε αυτή την ‘’ομάδα΄ ελάχιστοι κάνουν την διαφορά. Κυρίως επειδή πιο πολύ πουλάνε ένα ήδη υπάρχον, τυποποιημένο προϊόν και αναλώνονται στο να είναι άλλο ένα κομμάτι μίας τεράστιας μάζας ανθρώπων που κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα, όντας απλοί διάττοντες αστέρες.

eric-prydz-toronto-billboard-1548

Ωστόσο, ζώντας σε μία εποχή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, βρίσκω πως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο σύνολο της ανθρώπινης κοινότητας που να ονειρεύονται. Το να μην ονειρεύεσαι από μόνο του αποτελεί έναν παράγοντα που περιορίζει την φαντασία σου, ‘’κόβει’’ την εξέλιξη σου σαν ύπαρξη, σε κάνει λίγο πιο ψυχρό. Αν δεν βρίσκεις μέσα σου έναν τρόπο να αποσυμπιέζεσαι, να αποβάλλεις τον αρνητισμό και να ‘’ξεφεύγεις’’ από την πεζή ρουτίνα σου, καταλήγεις εγκλωβισμένος στο ίδιο σου το Εγώ. Το djing και η παραγωγή είναι μία δημιουργική, πάνω και πέρα απ’ όλα, δραστηριότητα. Με τον τρόπο του συμβάλλει στο να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω.

producer-in-a-studio

Συνεπώς, είτε πετύχετε είτε όχι, είτε γίνετε τα νέα πρότυπα του χώρου είτε φοβάστε πως θα χαθείτε στον χωροχρόνο, είτε σας είπαν πως αξίζετε και θα πάτε ψηλά είτε σας απαξίωσαν, μην ξεχνάτε πως το να ονειρεύεστε είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το δεχθεί ή να το απορρίψει κανείς πέρα από εσάς τους ίδιους.
Όπως είπαν και οι Aerosmith : ‘’Dream On’’.

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Γνωστός ως Dimi Badger , A & R της 1db Records και μέλος των Medusa ... Τί εννοείτε δεν τον ξέρετε; Κάνει πολλά και τα κάνει όλα εξίσου χάλια. Ηχολήπτης, dj , παραγωγός και τώρα την έχει δει και αρθρογράφος. Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό (φυλάχτε τις κόρες σας) και μονίμως έτοιμος να ευτελήσει το οποιοδήποτε σοβαρό θέμα πέσει στο τραπέζι.

Related Posts