Είναι από τους αθόρυβους μοναχικούς τύπους που δε λένε πολλά με το στόμα ή τα social, αλλά κάνουν πολλά σε πράξεις και δουλειές! Αν το ταλέντο και η επιμονή συναντιόντουσαν σε ένα πρόσωπο, αυτό θα ήταν του John Rous, του DJ Survival concept που συναντήσαμε και μιλήσαμε για πολλά!

JR (4)

Καλησπέρα John Rous! Είσαι από τους πλέον δραστήριους και πολλά υποσχόμενους παραγωγούς και djs στη χώρα μας! Από νωρίς ηλικιακά έδειξες τις ικανότητες σου παραγωγικά, προερχόμενος από καλές σπουδές και πτυχία! Μίλα μας λίγο για εσένα και τις γνώσεις σου!

Γεια χαρά! Σας ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σας. Καταρχήν θέλω να πω πως το God is a dj ήταν από την αρχή δίπλα μου χωρίς να υπάρχω στον παραγωγικό χάρτη μέχρι τότε και βλέπω πως συνεχίζετε να στηρίζετε τους νέους παραγωγούς με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό. Το δικό μου μουσικό ταξίδι ξεκινά από τα 8 μου χρόνια, όταν έπιασα για πρώτη φορά την κιθάρα της μητέρας μου και έπαιξα (πέτυχα 6 στις 10 νότες) με το αυτί ένα τραγούδι που έπαιζε στην τηλεόραση εκείνη την στιγμή. Την άλλη μέρα οι γονείς μου με πήγαν σε μουσική σχολή όπου και αποφάσισα να μάθω κλασσική κιθάρα .Έκανα για 10 χρόνια αυτές τις σπουδές ενώ παράλληλα πέρασα με πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στη Σπάρτη. Αφού λοιπόν πέρασα στην πόλη που μεγάλωσα και έμενα,αποφάσισα να ξεκινήσω την Βυζαντινή μουσική. Το ένα έφερε το άλλο και παράλληλα ασχολήθηκα με κάποια παραδοσιακά όργανα όπως το λαούτο , το ούτι και το αγαπημένο μου κανονάκι. Παίζοντας λοιπόν σε κάποια Live και κάνοντας κάποιες συναυλίες όλα αυτά τα χρόνια, έβλεπα πως οι περισσότεροι ηχολήπτες ήταν εμπειρικοί και ο καθένας έκανε ότι του ήταν αρεστό στο δικό του αυτί.Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ και με αυτό. Σπούδασα Audio Engineering .Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια είχα αμέτρητες ώρες σε εξαιρετικά Studios και τα εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο. Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με διάφορες αναλογικές τεχνικές πριν περάσω στον κόσμο του ψηφιακού σήματος και μέσα από τον πειραματισμό αυτό βγήκε και το Bass Line του Oasis. Αφού τελείωσα με τις σπουδές αυτές έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ώστε να αποδείξω ότι έχω τις γνώσεις που χρειάζονται για να αναγνωριστεί το πτυχίο μου στην Ελλάδα. Πλέον κάνω ήχο σε μεγάλες συναυλίες της Ελλάδας και συνεργάζομαι με φανταστικούς μουσικούς.

JR (3)

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την μέρα που άφησες τα θρανία διδασκόμενος, από την ημέρα που έλαβες την πρόταση εσύ να διδάξεις στο πρωτοποριακό concept του DJ Survival! Πως συνέβη αυτό και πως ένιωσες;

Ω ναι!Αυτό είναι κάτι που ήθελα πάντα να κάνω και έκανα πριν το Concept του Dj Survival σε ιδιαίτερα τμήματα κυρίως μέσω skype. Όταν μου έγινε η πρόταση από αυτό το πρωτοποριακό τμήμα είπα αμέσως ναι, χωρίς ενδοιασμούς.Είναι τόσο καλά στημένο που ήμουν σίγουρος ότι θα βοηθούσα στο να πάμε ένα βήμα παραπάνω!

JR

Για να μπορείς να περάσεις κάτι σωστά στους «μαθητές», πρέπει κυρίως να είναι κάποιος μεταδοτικός και να μπορεί εύκολα, εύστοχα και με στυλ να περάσει τις γνώσεις τους στο κοινό απέναντι του! Πιο είναι το μυστικό σου;

Προέρχομαι από οικογένεια καθηγητών ή ακόμα καλύτερα από σόι δασκάλων. Θαρρώ πως η μεταδοτικότητα είναι κάτι που δεν το σπουδάζει κανείς.Είναι ευτυχία να μπορώ να λέω εύκολα, χωρίς ντροπές και ανασφάλειες πως έχω περάσει αρκετές από τις γνώσεις μου στους μαθητές μου,διότι μιλάνε τα αποτελέσματα.Αυτά δεν είναι άλλα από τα κομμάτια που ήδη μέσα σε μόλις ένα εξάμηνο έχουν κάνει αυτά τα παιδιά.

JR (2)

Είσαι από τους λίγους εν Ελλάδι Ableton certified trainer και το μάθημα παραγωγής σου γίνεται κυρίως πάνω σε αυτό! Τι θα διδαχθεί κάποιος αν ακολουθήσει το τμήμα σου; Με ποια software θα κληθεί να παράξει τον ήχο του; Πρέπει να είναι αρχάριος ή να έχει κάποιες τυπικές γνώσεις; Ξενάγησε μας λίγο στο «βασίλειο» σου!

Το τμήμα της παραγωγής του  Dj Survival συνεργάζεται και δημιουργεί με το Ableton Live. Ο νέος μαθητής θα μάθει τα πάντα για το Software αυτό καθώς μέσα από το μαθήματα θα γίνει το εργαλείο του ώστε να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό ήχο. Δεν μένουμε όμως μόνο στο Daw, αφού επιλέγουμε να δείξουμε εξ ολοκλήρου τον κόσμο της ψηφιακής δημιουργίας στους μαθητές με πάρα πολλά εξωτερικά plug-ins software και hardware. Ο μαθητής δεν χρειάζεται να έχει κάποιες γνώσεις γι αυτό υπάρχουν και 2 ξεχωριστά τμήματα ανάλογα με το επίπεδο του ενδιαφερόμενου.Στο Advance Production τμήμα καλείται να δώσει κάποιες εξετάσεις έτσι ώστε να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται.

IMG_1872

Κι επειδή μίλησα πριν για «βασίλειο» είναι λιγότερο γνωστό το πάθος σου για την φύση, η παραμονή σου για μέρες σε υψόμετρα σε διάσημα Ελληνικά βουνά και η εναρμόνιση σου με το περιβάλλον, συνδέοντας το με μουσική, παραγωγή και video project! Είναι πηγή έμπνευσης για σένα αυτό, τρόπος ζωής ή απλά recycle bin “erase” καθημερινότητας και σκοτούρας;

Το πάθος μου για τη φύση ξεκινάει από τα 2 μου χρόνια όταν o πατέρας μου γνωστός ορειβάτης ,με πήρε στο βουνό όχι στην πλάτη αλλά δίπλα του με τα πόδια.Φυσικά έπεφτα κάθε 5 μέτρα αφού οι πέτρες ήταν μεγαλύτερες από μένα ,όμως το μικρόβιο του βουνού είχε μπει για τα καλά μέσα μου χωρίς να το καταλάβω.Με τον καιρό όλο αυτό το πάθος για κορυφές μεγάλωνε,έτσι ήρθε η ιδέα του να εμπλέξω βουνό,φύση και μουσική σε ένα βίντεο.

DSC_7263

Δημιούργησα λοιπόν το project ‘’λayers in εxile” στο οποίο μαζί με φίλους μου ,κουβαλάμε βαρύ εξοπλισμό και μουσικά όργανα για ώρες σε διάφορες κορυφές με λίγο οξυγόνο μόνο για να παίξω μουσική και να χορέψουμε. Πλέον το βουνό για εμένα είναι σίγουρα το ησυχαστήριο μου αφού εκεί αποφορτίζομαι και ξεχνώ τα πάντα,αλλά και το γυμναστήριο μου.Προετοιμάζομαι κάποια χρόνια τώρα για μια γερή πολυήμερη ανάβαση στα Ιμαλάια και αν τα καταφέρω υπόσχομαι να παίξω μουσική από εκεί έστω και 2 νότες!

JR (6)

Ας επιστρέψουμε στην γη λοιπόν! Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του DJ Survival ενθουσιάζουν και γίνονται πηγή ενέργειας στην παραμονή του κάθε μαθητή ανά concept! Στο δικό σου τμήμα παραγωγής, μπορεί να κάτσει δίπλα – δίπλα κάποιος που γουστάρει να ακούει RNB/Trap και να παράγει urban υλικό με ένα γνήσιο λάτρη της house ή της techno? Πότε ξεκινάει το course σου;

Πραγματικά αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου κανε εντύπωση όταν μπήκα στο τμήμα να διδάξω.Ρωτούσα μαθητές τι μουσική ακούνε και άκουσα τα πάντα. Οταν έφτασαν σε κάποιο επίπεδο και ήταν έτοιμοι να γράψουν τις δικές τους μουσικές άκουσα από Rnb,Techno,Acid,Tech House έως μουσική για ταινίες και Dubstep!

Οποιαδηποτε μουσικη θα θελει καποιος να γραψει θα μπορεσει να το κανει διπλα μας, οποιαδηποτε! To Course ξεκινάει την τελαυταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν.

To κομμάτι σου «OASIS» πριν από 2 χρόνια έφτασε στην κορυφή – όχι του αγαπημένου σου Ολύμπου – αλλά του Ελληνικού shazam chart, δείχνοντας την τάση του κοινού να το μάθει, χορέψει, αγαπήσει! Κι αν η όαση ενός τέτοιου κομματιού έφερε την αναγνώριση της αξίας σου, πιστεύεις κι εύχεσαι παράλληλα να δεις ένα άλλο track στη κορυφή, από χέρια των μαθητών σου; Πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο και ποια η επόμενη μέρα ενός μαθητή που βγαίνει κερδισμένος με γνώσεις από το DJ Survival?

Είναι αυτό που εύχομαι και έχω ως προσωπικό μου στόχο. Εχω ήδη μαθητές που έχουν ξεχωρίσει και σε λίγα χρόνια είμαι σίγουρος πως θα ρωτάς εκείνους για τις παραγωγές τους και όχι εμένα.Κάθε φορά που βγαίνω από το τμήμα έχοντας ακούσει κομμάτια μαθητών νιώθω όλο και πιο δυνατός.Έχω δώσει όλη μου τη δύναμη στους μαθητές και είναι και ο λόγος που δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα νέο μου κομμάτι.Θεωρώ πως για να πιάσεις κορυφή και να παραμείνεις σε αυτή για χρόνια ,πρέπει να προσπαθείς συνέχεια να κάνεις κάτι διαφορετικό.Να βγάλεις ένα κομμάτι που δεν θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα.Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το Oasis ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες και παραγωγούς να ασχοληθούν και να αναγνωρίσουν τη μαγεία των παραδοσιακών οργάνων δημιουργώντας κομμάτια στο ίδιο μοτίβο,διότι η μουσική πάει εκεί ακριβώς που σκεφτόμουν πριν από χρόνια.

morales djs

Ξέρουμε ότι κάθε νέα διδακτική σεζόν στο DJ Survival φέρνει κι από μια – τουλάχιστον – τεράστια έκπληξη άφιξης ή γνωριμίας των μαθητών με ένα δυνατό πρωταγωνιστή του χώρου! Έχουμε κάτι ανακοινώσιμο ή το αφήνουμε για μετά;

Ετοιμάζουμε τεράστια πράγματα φέτος, ειλικρινά τεράστια πράγματα αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε, πολύ σύντομα θα τα μάθετε όλα!.

JR (7)

John Rous, καλή επιτυχία και καλή μετάδοση των πλούσιων γνώσεων σου στην τάξη σου! Με θετικό πρόσημο την διάθεση και την ενέργεια σου, να έρθουν όλα επιτυχημένα για σένα και τους μαθητές σου! Τα λέμε την πρώτη μέρα στα θρανία!

Ευχαριστώ πολύ God is a Dj συνέχισε να δίνεις βήμα και λόγο στους νέους παραγωγούς όπως κάνεις από την πρώτη μέρα.

Σε ευχαριστώ πολύ!

roussss

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts