Αρκετά συχνά κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο στα οποία βλέπουμε κάποιο dj set, όπου φαίνεται ο εκάστοτε dj μπροστά στο booth και τα μηχανήματα δείχνουν να είναι κλειστά… Κάναμε λοιπόν ένα τεστ βιντεοσκοπώντας cdj’s στις θεωρητικά πιο δύσκολες συμθήκες που μπορεί να έρθει κανείς αντιμέτωπος.

Αρχικά να πούμε κάποιες ρυθμίσεις των cdj που πρέπει να προσέχει κανείς, ή να γνωρίζει πριν βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Στα cdj μπορείς να απενεργοποιήσεις τα:

  • On air display (να κοκκινίζει ή όχι το platter όταν το cdj παίζει στον αέρα, δηλαδή είναι ανεβασμένο έστω και λίγο το fader του μίκτη που αντιστοιχεί στο cdj)
  • Jog brightness (η φωτεινότητα του jog – platter – «ρόδας», που έχει ρύθμιση για χαμηλή, δυνατή ή και τελείως κλειστή)
  • Disc slot illumination (η φωτεινότητα του slot – θήκης των cd/dvd που έχει ρύθμιση σκοτεινό. Δυνατό, ή και κλειστό)
  • Lcd brightness (φωτεινότητα οθόνης που έχει ρύθμιση από 1-5)

Οτιδήποτε άλλο, δεν απενεργοποιείται. Για παράδειγμα το πορτοκαλί led του cue και το πράσινο του play, είναι μονίμως έτσι. Δε γίνεται να κλείσουν. Το ίδιο ισχύει και για το πορτοκαλί των loop in/out κουμπιών. Γίνεται όμως (δύσκολα μεν) να χαλάσουν (?!).

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη ίσως μπορούμε να βγάζουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το αν είναι ανοιχτά ή κλειστά τα cdj σε κάποιο booth, και αν παίζει ή όχι ο εκάστοτε dj.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts