*UPDATE 21/12

Μετά από αρκετά σχόλια σας, επαναλαμβάνουμε ότι το παρών άρθρο, παρουσιάζει τους 20 κατά την ΑΠΟΨΗ του δημοφιλέστερους Έλληνες DJs. Θα μπορούσαν πολλοί περισσότεροι να είναι στη λίστα, αλλά μιλάμε για #20 και είναι ευχάριστο που υπάρχουν γνώμες (θετικές και αρνητικές) για τη λίστα και τους συμμετέχοντες. Αυτό που επίσης θέλουμε να πούμε, είναι ότι καλό είναι να μιλάμε με επίπεδο και ποιότητα και να κριτικάρουμε με αξιοπρέπεια και επιχειρήματα. Ευχόμαστε το 2016 να μιλάμε για 50 και 100 DJs και να το βλέπουμε όλοι καλοπροαίρετα και με καλή πίστη κι όχι με το αν και ποιοι είμαστε μέσα στη λίστα….

Το 2015 φεύγει, οι επιδόσεις όμως μένουν! Εδώ και ημέρες (από τις αρχές του Δεκέμβρη) στο γραφείο – όλο το team – ετοιμάζει ένα εσωτερικό (note paper) που απόψε το εμφανίζουμε δημόσια, σημειώνοντας (πάντα κατά τη γνώμη μας) βάση επιδόσεων και κυκλοφοριών σε διεθνές επίπεδο τους 20 δημοφιλέστερους και εξαγώγιμους σε συμμετοχές Έλληνες DJs που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας είτε για διεθνής εμφάνισης, είτε με τις μουσικές και τα κομμάτια τους σε ένα global system αναγνωρισιμότητας της μουσικής και της δύναμης του ταλέντου τους! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

#1. MIHALIS SAFRAS

Με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος Έλληνας DJ για το 2015 με τις περισσότερες διακρίσεις αναγνωρισιμότητας από μέσα όπως τα traxsource, BBC Radio1, DJSounds, Boiler room κτλ. Είναι επίσης ο Έλληνας καλλιτέχνης με τα περισσότερα gigs φέτος στο εξωτερικό σε Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία και πολλές ακόμη, καθώς επίσης έκανε αμέτρητα releases σε κορυφαία labels του πλανήτη, πάντα στο μουσικό του genre τη tech house όπως σε: Material, Viva Music, Glasgow Underground, Saved, Lapsus, Toolroom, Knee Deep in Sound και Definition:Music

#2. ELIAS TZIKAS

Ο Θεσσαλονικιός DJ διανύει και αυτός μια ανοδική φάση της καριέρας του με πολλά gigs κυρίως στο εξωτερικό (Μαρόκο, Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία) και μια σειρά από καταπληκτικές δουλειές σε παραγωγικό επίπεδο, που κυκλοφορούν έξω και κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση! Κυκλοφορεί δουλειές του στις Noir Music, Moda Black, Lapsus Music, Madhouse Records, i Records, Muak Music, Papa Records, Nightbird Music, Plastic City, Editorial, Los Grandes

#3. SACCAO

Ο Πατρινός καλλιτέχνης, δεν εμφανίστηκε πουθενά στη χώρα του, παρά μόνο στο Ελ.Βενιζέλος για να πετάει σε international gigs! Αστείρευτος σε ενέργεια και παραγωγική ευφυΐα το 2015 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του με πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό και ακόμη περισσότερα releases σε: Suara , Toolroom, Great Stuff, Cr2, Milk & Sugar, Yoshitoshi, Enormous Tunes κ.α.

#4. CONSOUL TRAININ

Ο εδώ και 2 χρόνια ξενιτεμένος στο Dubai, Consoul Trainin έχει βρει την ηρεμία του και κυρίως τη παραγωγική του διάθεση πίσω, για να πρωταγωνιστεί στο πλευρό απίστευτων ξένων καλλιτεχνών στο residency του στο Cielo, καθώς και δισκογραφικά σε D:Vision, No Definition, Universal Music, LouLou Records , Strictly Rhythm US, Prison Entertaiment κ.α.

#5. VANGELIS KOSTOXENAKIS

O Vangelis Kostoxenakis, με πείσμα και δυνατό πιστεύω στις ικανότητες του, έκανε πιο πίσω τη καριέρα του ως Angel Stoxx και συγκεντρώθηκε στην καριέρα του, με το πραγματικό του όνομα και με ήχο σαφώς πιο underground! Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού ο μεγάλος Roger Sanchez τον φιλοξένησε στο radioshow του, ετοίμασε συνεργασία μαζί του και έβγαλε πολλές και σημαντικές δισκογραφικές κυκλοφορίες σε μεγάλα tech house labels όπως: Suara, Hope Rec, Kling Klong, Snatch! Κ.α.

#6. AERO CHORD

Ο νεαρός παραγωγός της trap (κυρίως) μουσικής είναι μόλις 24 ετών, πάρα ταυτα έχει παγκόσμια αποδοχή αναγνωρισιμότητας και επιτυχίας στο μουσικό του genre! Από τα μέσα της χρονιάς ζει μόνιμα και παράγει μουσική στις Η.Π.Α. ενώ επισκέπτεται πολύ συχνά και την Αυστραλία!

#7. DINO MFU

Με διαφορά μεγάλη, ο πρωταθλητής των εγχώριων events και ένας από τους πιο δραστήριους Έλληνες Djs / producers με μεγάλο και εντυπωσιακό καλεντάρι εμφανίσεων, παραγωγών και video clips μέσα στο 2015, με συχνές επισκέψεις και εκτός συνόρων κυρίως στα Βαλκάνια αλλά και στις Η.Π.Α. Στα συν του για φέτος, το restart στη δισκογραφική του εταιρία Zero10 Records και στη δημιουργία μια καινοτόμου ιδέας για νέα παιδιά του χώρου με τίτλο «DJ Survival Concept Course» που έρχεται άμεσα στο 2016!

#8. CJ JEFF

Τον αποκαλούν και «βασιλιά» του dancefloor και ξέρει να το αποδεικνύει σε κάθε gig που συμμετέχει! Η χρονιά ήταν σημαντική για τον jeff, τόσο από πλευράς εμφανίσεων στο εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία, Αμερική και Βραζιλία) – όσο και παραγωγικά – τόσο στο δικό του label την Rythmetic όσο και σε ξένα labels όπως αυτά των: Material, Bedrock & Toolroom.

#9. NICK MARTIN

Έχοντας στο πλάι του έναν σημαντικό Έλληνα manager, έχει στη κυριολεξία παίξει παντού σε κορυφαίο επίπεδο (Las Vegas, Miami, Singapore, Europe) και πάντα στο πλάι με τεράστια ονόματα σαν τον Axwell, Alesso και άλλους! Σε παραγωγικό επίπεδο αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί μαζί με τον Deniz Koyu σε ένα πολύ ανεβαστικό edit το κομμάτι του #Red Lion!

#10. ACEJAX

Ο νεαρός Acejax,μόλις 19 ετών έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αναγνωρίσιμος όλο και περισσότερο στην Ελλάδα.Τόσο με τις περιοδείες του στο εξωτερικό με τους #1 DJs του πλανήτη Dimitri Vegas & Like Mike & Steve Aoki όσο και με τις εμφανίσεις του στην Αθήνα με Αfrojack και Nervo δείχνει το γιατί αξίζει.

#11.LIVA K

Αναμφίβολα είναι η χρονιά του το 2015! Παραγωγικά στάθηκε σε εκπληκτικό επίπεδο και το remix του στο κομμάτι της χρονιάς How Deep Is Your Love από Calvin Harris & Disciples, του έφεραν 2.000.000 plays στο Soundcloud, τη καθολική αναγνώριση του κοινού με διθυραμβικά σχόλια, μέχρι και την ίδια την ακολουθία του Robin Schulz! Μπορεί να μη πέρασε τα σύνορα κυριολεκτικά για κάποιο gig έξω (αν και είναι θέμα μηνών) σε παραγωγικό επίπεδο η εμβέλεια δυναμικότητας του και τα εκατομμύρια plays του σε global επίπεδο, του έδωσαν απίθανες δουλειές σε labels όπως αυτά των Universal Music, BunnyTiger, LouLou Records, No Definition, D:Vision, Rhythmetic.

#12. SIOPIS

Έφυγε από τη χώρα του το 1997 για το Βερολίνο και δε γύρισε ποτέ! Δε του βγήκε σε κακό γιατί η Γερμανία του έδωσε τη μουσική του ταυτότητα, δυνατότητα εξέλιξης και πολλές εμφανίσεις και εκτός Γερμανία που είναι η βάση του – από Μεξικό, ΗΠΑ μέχρι Ελβετία – όπως φυσικά και στην Ελλάδα!

#13. MIKAEL DELTA

Ένα βαρύ όνομα συνώνυμο πάντα με τη ποιότητα και την υπεροχή σε ιδέες, προσέγγιση, άποψη και εκτέλεση, ο Mikael Delta είναι για πάνω από 2 δεκαετίες, ίσως ένα από τα σημαντικότερα «εξαγώγιμα» Ελληνικά ονόματα στη παραγωγή και το DJing! Το 2015 είχε ένα καταπληκτικό νέο album ηλεκτρονική επανάστασης για τον καλλιτέχνη και αρκετές – πλην όμως πάντα – ποιοτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως Γερμανία/Βερολίνο)!

#14. MOSSEL

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τον ταλαντούχο MOSSEL ο οποίος έδειξε μια δυνατή παρουσία στον χώρο της εγχώριας EDM σκηνής, παρουσιάζοντας ένα απογειωτικό opening set στο καλύτερο φεστιβάλ της χρονιά το Colour Day Festival για το οποίο έγραψε και το official theme, είχε αρκετές εμφανίσεις σε Σκόπια και Τουρκία, ενώ η χρονιά κλείνει ιδανικά γι αυτόν, με ένα 10ήμερο India Tour, full από επιβλητικές εμφανίσεις.

#15. AGENT GREG

Ο σταθερά καλός house player της Ελλάδας, είχε μια δυνατή καλοκαιρινή non stop σεζόν και παράλληλα μια ώριμη σεζόν με έδρα το Dybbuk στην Αθήνα. Εκτός συνόρων, είχε καλές εμφανίσεις σε Γερμανία, Αίγυπτο και Εμιράτα. Παραγωγικά η χρονιά και οι επιδόσεις ήταν σε μέτρια επίπεδα (με εξαίρεση το remix του για τον Bob Sinclar), κάτι που του έδωσε το κίνητρο για να ασχοληθεί ακόμη πιο έντονα αυτή τη χειμωνιάτικη σεζόν!

#16. AXEL KARAKASIS

Σταθερά με τρομερή ποιότητα και εμφανίσεις στον techno χώρο, κυρίως εκτός των συνόρων, ο Axel Karakasis είναι αγαπητός για το πολύ προσωπικό στυλ που εφαρμόζει στις εμφανίσεις του και τα δυνατά vibes που δημιουργεί! Φέτος πέρασε πολλές φορές τις πύλες του Ελ.Βενιζέλος για πτήσεις προς Λιθουανία, Αγγλία, Ισπανία, πάντα με δυνατές εμφανίσεις. Παραγωγικά ήταν μια ακόμη καλή χρονιά παρουσιάζοντας δουλείες του μεσα από το προσωπικό του label Remain Records!

#17. DJ PANTELIS

O συγκεκριμένος DJ και παραγωγός, είναι από τους εκλεχτούς και κυρίως αστείρευτους σε ιδέες και υλοποίηση παραγωγές σε πολλά διαφορετικά genres! Δεν είναι τυχαίο να πούμε πως μέσα στο 2015 έκανε πάνω από 15 εντυπωσιακές δουλειές σε originals, covers & remixes … η παραγωγική του αυτή η υπεροχή και το λανσάρισμα του στο εξωτερικό – με ιδιαίτερη βαρύτητα τα Βαλκάνια – τον έκαναν sold out σε εμφανίσεις σε Aγγλία, Τουρκία, Σκόπια, Κατάρ, Μπαχρέιν, Κύπρο, αλλά και Ελλάδα, όπου εμφανίστηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις και σημαντικά gigs! Δικαίως το 2015 ήταν μια καλή και δυναμική χρονιά επιστροφής σε πολλά!

#18. ACE2ACE

Ο Johnny Gerontakis και ο mc του ο Steve, είπαν να «ενωθούν» και επίσημα το 2015. Το καλοκαίρι είχε πολλά και καλά gigs για το σχήμα τους, στο εξωτερικό υπήρξαν εμφανίσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Κύπρο, όμως η έλλειψη ενός προσωπικού hit ήταν παραπάνω από εμφανής.

#20. DJ PETE

O DJ Pete, σταθερά και ακούραστα έφτασε να είναι αισίως κοντα στις 2 δεκαετίες ο resident dj στο Super Paradise της Μυκόνου και παράλληλα, αναντικατάστατο μέλος στη 2η πατρίδα του τη Ρουμανία και τις μηνιαίες residency εμφανίσεις του στο κορυφαίο Fratelli

Παραγωγικά κυκλοφόρησε επίσημο single μέσα από τη Planetworks και πολλά και αξιόλογα mash ups, τα οποία γεμάτα ενέργεια απογείωσαν τα clubs σε ολη την Ελλάδα!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts