Η μεγάλη καψούρα για μια γυναίκα κάνει τα πάντα!

Στη περίπτωση του Will Jennings, στιχουργό του “Valerie”, κομματιού του Steve Winwood, η έμπνευση ήρθε μέσα από την αληθινή ιστορία αγάπης του για την Valerie Carter, εξέχουσας τραγουδίστριας στα 80s που η καριέρα της – όσο και η σχέση της με τον Will Jennings – καταστράφηκε λόγω των ναρκωτικών! Το πάθος και η ελπίδα του στιχουργού για να τη βρει ξανά, έκαναν αυτό το κομμάτι να εκτοξευθεί στα charts το 1987 και να δώσουν στον Αυστραλό Steve Winwood, στο #9 στο Billboard chart (USA) και #19 στο UK Chart!

Παράλληλα όμως έδωσε έμπνευση το 2004 στους Γάλλους DJ Falcon & Bangalter* να κυκλοφορήσουν το «Call On Me» χρησιμοποιώντας sample από το Valerie…

Το ίδιο ακριβώς έκανε επίσης το 2004 και ο πασίγνωστος Eric Prydz, στη κυριολεξία αυτό ήταν το πρώτο megahit του. Μόνο που ο ίδιος – κατά τύχη – ή καθαρά επαγγελματικά δεν αρκέστηκε στην κυκλοφορία ως b-side version δίσκου όπως έκαναν οι DJ Falcon & Bangalter, συναντήθηκε με τον ίδιο τον Steve Winwood, του έβαλε να ακούσει το κομμάτι, με τον ίδιο να εντυπωσιάζετε, να ξαναμπαίνει studio ηχογραφώντας πιο φρέσκα φωνητικά για τη περίσταση κι από κοινού να βλέπουν το κομμάτι να πιάνει κορυφή σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες (#1 chart position) και να σκίζει και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού!

Κάποιοι, έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Σουηδό Eric Prydz ότι έκλεψε την ιδέα των Γάλλων παραγωγών DJ Falcon & Bangalter, που είχαν προηγηθεί με επίσημη κυκλοφορία του κομματιού, πράγμα που οι ίδιοι κατηγορηματικά το αρνήθηκαν και δικαίωσαν τον Prydz με συνέντευξή τους…

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts