Είμαι ένας χαρούμενος πατέρας!

Μεγαλώνω όσο μπορώ καλύτερα 2 υπέροχα βλαστάρια που τα περιβάλλω με αγάπη και μουσική! Ο 7χρονος γιος μου ξέρει για την ηλικία του πάρα πολλούς επώνυμους DJs στο σήμερα, λόγω των συναντήσεων μου εν τη παρουσία του στο γραφείο!

Από μικρός, αντί να τον ντύνω με τα χρώματα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας και να πηγαίνουμε γήπεδο μαζί, ένα ζευγάρι ακουστικά ήταν πάντα δίπλα του κι αυτός σχεδόν πάντα μαζί μου στο studio γεμάτος από απορίες και εντυπώσεις για τις διαστημικές κονσόλες με τα πολύχρωμα ηλεκτρονικά κουμπάκια!

Κάθε πατέρας DJ θα ονειρεύεται το παιδί του να μπει σε μια κονσόλα, αφού μέσω του πατρικού πάθους του για τη μουσική, βλέπει τον γιό ή τη κόρη σαν φυσική συνέχεια!…

Θα με συγχωρέσετε, αλλά δε συμφωνώ με αυτό!

YOUNG DJ9.jpg

Ακόμη κι αν κι εγώ το έχω ονειρευτεί εκατοντάδες φορές, προσπαθώ να πάω τα πράγματα με τη φυσική ροή και όχι τι εγώ θεωρώ ηθελημένο για το παιδί… Η μουσική είναι έκφραση, είναι τέχνη, είναι ταξίδι, είναι πολλά και μοναδικά συναισθήματα. Δε μπορεί να είναι πίεση γιατί έτσι μπορεί να το θέλουμε! Στη περίπτωση μου, η μουσική παιδεία αποκτιέται με ήχους και τραγούδια αρχικά στο αυτοκίνητο ή το σπίτι!

Η μάθηση των Αγγλικών κάνει καλό, διότι δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, να νιώσουν τη ξένη μουσική και να μη καταναλωθούν εύκολα και πολλές φορές ανούσια λόγω ποιότητας στα Ελληνικά τραγούδια, που ναι μεν είναι εύκολα να τα αποστηθίσουν αλλά πολλές φορές κακά στη χρήση Ελληνικών στίχων και μουσικής. Τα Αγγλικά θα δώσουν και μια ώθηση να βρει μουσική ένα παιδί στη μουσική εγκυκλοπαίδεια που λέγετε Youtube (με ασφάλεια πάντα!)

Η επόμενη εξέλιξη, στη δική μου περίπτωση είναι η χρήση του υπολογιστή και οι λίστες που μπορεί να φτιάξει με τα αγαπημένα του κομμάτια μέσω Youtube. Μετά, εντελώς φυσικά μου ζήτησε τη βοήθεια μου, για το πως μπορεί να αποθηκεύσει σε ένα digital mp3 player που το έχω πάρει … μουσική! Του έδειξα και τώρα τις ελεύθερες ώρες, όταν θέλει βάζει και ακούει μουσική…

Κατά το καλοκαίρι σκέφτομαι να τον αρχίσω σιγά – σιγά με ένα controller, να δω αν θα του κινήσει το ενδιαφέρον. Αν ναι, τότε σιγά και σταδιακά θα ξεκινήσουμε εκπαίδευση! Αν όχι θα συνεχίσουμε να παίζουμε μπάλα και να ακούμε τις μουσικές μας, όποτε και όταν θέλουμε! Όλα αυτά τα γράφω πρώτα σαν πατέρας και μετά σαν DJ που θα θελα το τέκνο να παίξει μια μέρα techno (!) απλά και μόνο αν το γουστάρει!

DJ-Arch-Jr-via-Facebook-619x330.jpg

Αφορμή σε αυτό το σημερινό μου προσωπικό άρθρο είναι η «ενόχληση» στα μάτια μου, βλέποντας παντού στο διαδίκτυο τον 3χρονο μαυρούλι DJ Arch Jnr από τη Νότια Αφρική να γίνεται «παιχνίδι» εμπορικής και μιντιακής εκμετάλλευσης εις γνώση του πατέρα!

Δε λέω ότι δε μου αρέσει που βλέπω ένα 3χρονο Super ταλέντο, πίσω από μια κονσόλα να έχει κάποιες πρώτες σωστές τεχνικές τοποθετήσεις. Δε το κρίνω έτσι…

Με χαλάει που ένα τόσο μικρό παιδί, αντί να παίζει με τα παιχνίδια και όλα τα φυσιολογικά πράγματα που μπορεί να θέλει ένας τριάχρονος, κάνει αυτό που θέλει προφανώς ο πατέρας του, ο οποίος υπερήφανος μπροστά στις κάμερες, περιμένει την επόμενη ημέρα (και τα οφέλη αυτής)!

Και αν από τα 3 χρόνια ο μικρός εκδίδει το ταλέντο του στα Reality shows σε TV, στα 10 του χρόνια θα θεωρεί δεδομένο την εμφάνιση του δίπλα σε παγκόσμιους DJs και παχυλές αμοιβές!

Δε λέω ότι μπορώ να γράφω το σωστό. Ίσως να είναι αυτό το σωστό στη περίπτωση του μικρού κι όχι αυτό που κουβαλάει η δική μου ενήλικη κεφάλα!

dj_2.jpg

Θεωρώ ότι οι γονείς θα πρέπει να βλέπουν το DJing αρχικά ως χόμπι για τα παιδιά τους, να ακολουθούν και να τσεκάρουν τα βήματα τους – λόγω του ότι ο χώρος δεν είναι και πάντα ο καλύτερος – και να δίνουν την συναίνεση και την ενέργεια τους, όταν ο μικρός εκολαπτόμενος DJ πάρει τα βήματά του και καταλάβει πραγματικά την μαγεία του να βρίσκεσαι και να μοιράζεσαι μουσική μέσα από ένα booth!

Από εκεί και ύστερα, μπαίνει ο τομέας της σωστής μάθησης και τεχνικής κατάρτισης του «καλλιτέχνη» που ευτυχώς και στην Ελλάδα, έχει αρχίσει στις μέρες μας να παίρνει σωστές κατευθύνσεις με σχολές και ιδιωτικούς καθηγητές.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts