Έχω έναν φίλο 45 ετών, ο οποίος είναι μαζί με τη σύντροφο του από τα 15 τους. Ρομαντικό, όμορφο αλλά και δύσκολο αν υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους που διαμορφώνουν μια ανθρώπινη σχέση. Έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια , και έτσι θα συνεχίσουν …κανένας  λόγος για να εγκαταλείψει κάποιος κάτι όμορφο με όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν σε μία κοινή πορεία.

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μένουν πιστοί μια ολόκληρη ζωή στην αγάπη τους, είτε αυτό είναι ένας/μία σύντροφος, είτε είναι το επάγγελμά τους η χόμπι τους. Δεν ανήκουν στην κατηγορία ”John Rambo” όπως την ονομάζω,  “μέρα με τη μέρα”…όπου φυσάει ο άνεμος, εξαιτίας της μόδας η της μίμησης συνανθρώπων/συναδέλφων μόνο και μόνο προς το ζην. (Εξαίρεση η Ελλάδα όπου η οικονομική κρίση έχει μεταβάλλει τα πάντα). Δε γίνονται mainstream με τη γενικότερη έννοια…αλλά μέρα με τη μέρα χτίζουν ότι ξεκίνησαν από μηδενική βάση. Χτίζουν καριέρα , κερδίζουν σεβασμό , αυθεντική αναγνώριση και αποδοχή ακόμα και από αυτούς που δεν κινούνται μέσα στο περιβάλλον τους.

Η Trance δέχθηκε πολλά χτυπήματα και πολλές αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί ήταν αυτοί που πήδηξαν από το πλοίο και ακόμα πιο πολλοί αυτοί που έμειναν και την ζημίωσαν. Μοναδική εξαίρεση ο Tiesto , ο οποίος δήλωσε ”βαρέθηκα, τα βλέπω και τα ακούω όλα ίδια, θέλω αλλαγή” , και έβαλε το χέρι του για να γίνει η EDM αυτό που είναι σήμερα. Οι υπόλοιποι απλά τον ακολούθησαν μιμούμενοι, άλλοι πετυχημένα, άλλοι όχι.

Οι λιγοστοί πιστοί που έμειναν όμως, αποτελούν τη στόφα που ξανά έρχεται στο προσκήνιο δυναμικά με σταθερά βήματα. Για κάποιους από αυτούς σου γράφω εδω..

-Ο Ολλανδός RAM , ο οποίος κάνει συχνά διακοπές στη χώρα μας , είναι πιστός στην trance σκηνή και τη Rave κουλτούρα από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική. Στη πάροδο των χρόνων εξέλιξε τον ήχο του, έμεινε πιστός μέχρι σήμερα στη γρήγορη ταχύτητα ,και των παραγωγών του , αλλά και των set του. Κάποια στιγμή αστειεύτηκε γράφοντας πως θέλει να αλλάξει λίγο τον ήχο του και κυριολεκτικά έπεσε το timeline του από τους fans.

-O Rich Solarstone από την Ιρλανδία, είχε και εξακολουθεί να έχει ‘τρελό’ ήχο.  Από το 1997 που κυκλοφόρησε το ”The Calling” μέχρι και σήμερα παραμένει πιστός σε αυτό τον ήχο, είτε παράγει uplifting Trance , είτε progressive trance. Η αποδοχή του είναι τεράστια και σε νεότερες γενιές καθώς το ραδιοφωνικό του show, το ακούνε εκατομμύρια ακροατές από όλο το πλανήτη.

Astrix, γεννημένος στην Σοβιετική ένωση και μεγαλωμένος στο Ισραήλ , επηρεασμένος από τους Infected Mushrooms , το όνομά του είναι συνώνυμο της uplifting psychedelic trance. Από το 2002 που κυκλοφόρησε το πρώτο του album ”eye to eye” μέχρι και σήμερα , έχει χτίσει μία τεράστια καριέρα , ταξιδεύει σε όλο το κόσμο παίζοντας σε ”open air festivals” (όπου είναι και ο φυσικός του χώρος), και φυσικά στα μεγαλύτερα clubs παγκοσμίως.

-Όλοι γνωρίζουν τον Paul Oakenfold. Από τους στυλοβάτες της σκηνής , έχει προσφέρει πολλές καινοτομίες όπως όταν ήταν ο πρώτος που εισήγαγε vocals πάνω σε trance bassline. Από το 1994 που κυκλοφόρησε το ”Goa mix” , έχει πάντα το τρόπο να βρίσκεται μέσα στην σκηνή της trance. Τα live set  του κινούνται ανάμεσα σε progressive , progressive trance και goa trance ρυθμούς. Κατηγορήθηκε από πολλούς για το radioshow ”Planet Perfecto” , πως άλλαξε τον ήχο του, αλλά όπως έχει δηλώσει το συγκεκριμένο show αναφέρεται στο δισκογραφικό του label και όχι τόσο στον Dj Paul Oakenfold.  Το ”Full on fluοro” radioshow του, επιβεβαιώνει  τα παραπάνω του λόγια. Εκεί μπορεί κανείς να ακούσει τον Oakenfold των live set.

 -Alex M.O.R.P.H. Ο Γερμανός , από το 1996 που ξεκίνησε να ασχολείται με το dj-ing και τη παραγωγή , έχει αποδείξει πως είναι από τους πιο πιστούς στρατιώτες της trance. Πολλά bpm , uplifting μελωδίες και συνεργασίες σχεδόν μόνο με ονόματα της σκηνής. Το Radioshow του , ”universal nation” έχει φανατικούς ακροατές , αλλά και ο ίδιος ενθουσιάζει το κοινό ,σε όποιο χώρο και να παίζει.

 -Sied Van Riel. Επίσης Ολλανδός (Τι πρωτότυπο για τη σκηνή). Μπήκε στη σκηνή το 2006 και από τότε έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα trance gigs ανά τον κόσμο. Αρκετά μελωδικός και ‘σκληρός’ ταυτόχρονα στα set του. Μπορείτε να ακούσετε το radioshow του ”Rielism” , κάθε Δευτέρα από τον After hours fm.

 -John O’Callaghan. O επίσης Ιρλανδός από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του, το 2003 , μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την σκηνή. Λάτρης μεγάλος των γρήγορων bpm και των uplifting μελωδιών παραμένει ένα από τα σημαντικότερα όπλα της trance.

Κάποια ονόματα- στρατιώτες της σκηνής που προτείνω είναι οι  Ronald van Gelderen , Giuseppe Ottaviani , Richard Durand  (ακούστε το radioshow του ”Reloaded” ) , Sean Tyas , Noble Six , STANDERWICK , Menno de Jong , M.I.K.E. Push .

Σχόλια

σχόλια

About The Author

dj Elaya

Ξεκίνησε να μιξάρει στα 12 στο δισκοπωλείο του πατέρα του. Έχει κυκλοφορήσει ένα cd cimpilation mix. Έχει παίξει σε Αγγλία - Ιταλία - Βουλγαρία και Ολλανδία. Του αρέσει να μιξάρει οτιδήποτε έχει ενέργεια, είναι μελωδικό και ταξιδεύει το κοινό. Λατρεύει την Progressive και την Trance. Τον βρίσκεται στο στούντιο, σε clubs και στα social media. Είναι Κριός.

Related Posts