Με αφορμή το ταξίδι μου στο Λονδίνο από το Amsterdam, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε ένα θρυλικό στούντιο…!!!

Tο Abbey Road Studios (Γνωστό και σαν EMI studios) είναι ένα recording studio στο Λονδίνο στο Abbey Road, St John’s Wood, City of Westminster, London, England.
Ιδρύθηκε τον Νοέμριο του 1931 από την Gramophone Company, μια εταιρία που ανήκει στην EMI. Το Abbey Road Studios έγινε διάσημο για τις πρωτοποριακές τεχνικές ηχογράφησης που χρησιμοποιήθηκαν σε καλλιτέχνες όπως οι: Beatles, Pink Floyd, the Hollies, Badfinger και άλλοι!

Ο εξοπλισμός του κορυφαίος…Στο studio one: 72 Fader AMS Neve 88RS…Στο Studio 2: 60 Fader AMS Neve 88RS…Στο Studio 3:96 Fader Solid State Logic 9000 J…Στο Penthouse:48 Fader AMS Neve DFC Gemini…Και στο studio 52:24 Fader Solid State Logic Duality…!!!

Το Μάρτιο του 2015 ιδρύθηκε το Abbey Road Institute…Ένα σχολείο για Music Production και Audio engineering στο Λονδίνο, στην Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Amsterdam, το Παρίσι και την Μελβούρνη…!!!

Είναι σίγουρα ένας προορισμός που πρέπει να πάνε όλοι οι φίλοι της μουσικής μια φορά στην ζωή τους…!!!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Nick Maragos

Ο Dj Marnick γεννήθηκε το 1998 και απο πολυ μικρή ηλικία μπήκε στον κόσμο του Djing και του Production. Στα 17 του έπαιξε στο μεγαλύτερα μουσικά Festival της Ελλάδας (Colour Day Festival) μπροστά σε 32.000 άτομα, αλλα και μετέπειτα στα (Massive Story) parties. Tο πρώτο του release έγινε στην (Ensis Records). Σήμερα τον βρίσκει κανείς στο Amsterdam όπου χτίζει την καριέρα του με σπουδές πάνω στον ήχο (Audio Engineering Bachelor) ετοιμάζοντας διάφορα. Είναι φανατικός γάβρος και του αρέσει το κάμπινγκ!

Related Posts