Στην Ελλάδα πρέπει λέει να τιμάς τις παραδόσεις τα ήθη & τα έθιμα! Έτσι δεν μας λένε οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας;

Ήρθε η ώρα λοιπόν τα πράγματα να μπουν στην θέση τους και το κλαρίνο και το βιολί να πάρουν την … μίξη που τους αξίζει δίπλα σε deep/tech bpm, μέσα από ένα software παραγωγής που συνήθως παρουσιάζει … άλλα πραγματα!

Ο Panagiotis Spiliopoulos είναι από την Καλαμάτα … κοινώς ξέρει …

– από λάδι
– από Καλαματιανούς χορούς και παραδόσεις!

Σαν παραγωγός ο Pete Cave – που είναι και το nick name του – μας έχει δώσει πολλάκις επιτυχημένα δείγματα παραγωγικής στόφας μεγάλου καλλιτέχνη και πρόσφατα, επίσης το κατά την γνώμη μας καλύτερο remix για το “Μάντισσα” της Μαρίννας Σάτη.

Με την σημερινή του κυκλοφορία το “Sound of Epirus” βασικά βάζει υποψηφιότητα για “μετακόμιση” στην Ήπειρο (αφού οι Καλαματιανοί συμπολίτες, θα του κουνήσουν μαντήλι), διότι με πολύ μεράκι και αφοσίωση στη ποιότητα παρουσιάζει ένα ηπειρώτικο παραδοσιακό κομμάτι, όπως ποτέ κανείς δεν είχε φανταστεί και πολύ περισσότερο κανένας Έλληνας dj/producer δεν είχε πάρει το ρίσκο να φτιάξει και παρουσιάσει έτσι…

Από την άλλη αν το είχε κάνει ο Solomun (θυμηθείτε όταν έπαιξε τα καγκέλια – τι χαμός είχε γίνει), πιθανά να είχε γίνει ο underground Εθνικός μας ύμνος, αλλά τα έχουμε πει… δεν ευλογούμε τα γένια μας.

Συγχαρητήρια για το track Pete!

Produced, remixed and engineered by Pete Cave (Panagiotis Spiliopoulos)
Οriginal track’s credits:
Adapted By, Clarinet:Petroloukas Halkias
Violin: Achileas Halkias
Tambourine: Nikos Kontos
All rights belong to Greek traditional music

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts