Είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω ως τον resident dj του Mikro στην Γλυφάδα . Τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει δυναμικά βήματα στον χώρο του producing με supports από μεγάλα ονόματα σε Ελλάδα και εξωτερικό . Ένα μέλλον που διαγράφεται εξαιρετικά υποσχόμενο και ένα παιδί που έχει πράγματα να δώσει στην Dance σκηνή της χώρας τόσο με μουσικό επίπεδο όσο και σαν προσωπικότητα . Ας γνωρίσουμε τον Philip Z !

D.K. : Philip καλησπέρα και καλώς ήρθες στο God Is A Dj .

P.Z. : Καλησπέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση .

D.K. : Βρίσκεσαι στον χώρο του djing κοντά στα 13 χρόνια . Τελευταία μάλιστα έχεις σημειώσει μία αξιοσημείωτη πορεία και στο κομμάτι της μουσικής παραγωγής . Μίλησέ μας για τα πρώτα ερεθίσματα που σε “τράβηξαν” στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής .

P.Z. : Τα πρώτα ερεθίσματα από το μουσικό μου περιβάλλον ήταν στους ήχους της τότε House, οπότε ξεκινώντας την “πορεία” μου ως DJ σε διάφορα party των σχολικών μου χρόνων, ακολούθησα αυτά τα ακούσματα . Η μουσική παραγωγή ήρθε πολύ αργότερα, γύρω στο 2011 καθώς μου δημιουργήθηκε η ανά γκη να κάνω edits σε τραγούδια που έπαιζα ώστε να δένουν καλύτερα στα set μου .

D.K. : Θα έλεγες πως για σένα υπήρξε κάποιος άνθρωπος που σε επηρέασε στο να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την Ηλεκτρονική Dance Μουσική ; Κάποιος “μέντορας’’ ;

P.Z. : Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα . Γενικά παρακολουθούσα τη διεθνή House σκηνή αλλά και τα ελληνικά δρώμενα και προσπαθούσα να επηρεάζομαι θετικά και να εξελίσσομαι .

D.K. : Ηλεκτρονική Dance Μουσική και Ελλάδα . Θεωρείς πως ένας Έλληνας παραγωγός ή dj μπορεί να χτίσει μία αξιόλογη πορεία σε αυτό το είδος μουσικής ;

P.Z. : Ναι νομίζω ότι μπορεί . Αν έχει αγάπη για αυτό που κάνει και ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο, θα δει αποτελέσματα . Το επάγγελμα μας είναι ελαφρώς παρεξηγημένο, καθώς αντιμετωπίζεται ως χόμπι από πολλούς και δεν το βλέπουν σαν κύριο επάγγελμα .

D.K. : Εκτός από πολύ καλό βιογραφικό ως dj τον τελευταίο καιρό έχεις δηλώσει παρόν και ως producer . Τί ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να δημιουργείς την δική σου μουσική ;

P.Z. : Όπως ανέφερα και στην αρχή ασχολήθηκα απλά προσπαθώντας να κάνω δικές μου version σε ήδη υπάρχοντα κομμάτια . Κάτι που αποτέλεσε και μόδα κάποια στιγμή στην Ελλάδα . Γράφοντας όμως μου μπήκε σιγά σιγά το μικρόβιο της παραγωγής και έτσι ξεκίνησα να δημιουργώ τη δική μου μουσική .

D.K. : Μολονότι μετράς μόλις έναν χρόνο στην δισκογραφία έχεις ήδη λάβει σημαντικά support από djs του εξωτερικού όπως ο Marco Carola . Ποια είναι τα συναισθήματά σου όταν βλέπεις πως η μουσική σου βρίσκει ανταπόκριση σε τόσο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής ;

P.Z. : Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Να βλέπεις μεγάλους DJs να υποστηρίζουν αυτό που κάνεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμο και ακόμα μεγαλύτερη χαρά να βλέπεις αυτόν τον κόσμο να ανταποκρίνεται στη μουσική σου . Μακάρι να ήμουν εκεί και να μπορούσα να ζήσω και από κοντά τη στιγμή . Εκτός από τον Carola τα κομμάτια μου έχουν παίξει και αλλοι DJs όπως ο Daniel Selfmade , Thomas Gold , 5prite και Luca M .

D.K. : Υπάρχουν συνάδελφοί σου , είτε producers είτε djs , που σέβεσαι και θεωρείς πως έχουν πράγματα να δώσουν στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή σκηνή ;

P.Z. : Ναι νομίζω ότι υπάρχουν ονόματα στον ελληνικό χώρο που μπορούν να δώσουν πράγματα στην εγχώρια και διεθνή σκηνή . Θα αναφέρω τον Duke που συνεχώς χτυπάει τα charts με κάθε release του και έχει φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό τον Arche που ακολουθεί και αυτός κάνοντας πολύ καλά release καθώς και τους Dizharmonia που είναι πρωτοπόροι στον ήχο τους . Επίσης δυνατή πορεία διαγρά φουν και οι DJ Angelo και Da Mike της Global Fantasy , οι Manolaco και Ikee του Blend καθώς και οι No Rabbitz και Vynal K της Out Of Home Go To House . Επίσης μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνουν οι Αntony PL & Paul S . Δε μπορώ να παραλείψω τον CJ Jeff που έχει δώσει πάρα πολλά στη σκηνή και έχει κάνει γνωστή την ηλεκτρονική μουσική σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνεχίζει ακάθεκτος και στο εξωτερικό με gigs και releases σε μεγάλα labels . ‘Οπως βλέπεις υπάρχει υλικό .

D.K. : Τί να περιμένει ο κόσμος της Ηλεκτρονικής Dance Mουσικής στο μέλλον από τον Philip Z ;

P.Z. : Πέρα από τις εμφανίσεις μου στο Mikro στη Γλυφάδα κάθε Σάββατο όπου είμαι resident και διά φορες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα συνεχίζω απτόητος και στουντιακά, έχοντας αρκετά release προγραμματισμένα για τη νέα σεζόν. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι είμαι ακόμα στην αρχή και ο κόσμος θα έχει πολλά να δει απο εμένα στο μέλλον.

D.K. : Philip σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον !

P.Z. : Και εγώ ευχαριστώ ! Καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε !

19048675_10155064624018780_235300009_o

Και επειδή ο Philip Z μας συμπάθησε , αποφάσισε να μας δώσει ένα Free Download link για το καινούριο του Remix :

 

https://www.facebook.com/philipzofficial/?fref=ts

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Γνωστός ως Dimi Badger , A & R της 1db Records και μέλος των Medusa ... Τί εννοείτε δεν τον ξέρετε; Κάνει πολλά και τα κάνει όλα εξίσου χάλια. Ηχολήπτης, dj , παραγωγός και τώρα την έχει δει και αρθρογράφος. Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό (φυλάχτε τις κόρες σας) και μονίμως έτοιμος να ευτελήσει το οποιοδήποτε σοβαρό θέμα πέσει στο τραπέζι.

Related Posts