Γεγονός: Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Το djing εξελίσσεται σχεδόν ταυτόχρονα και εξίσου ραγδαία. Η σκέψη ότι κάποτε θα παίζουμε μουσική από τα κινητά μας ίσως να μην είναι και τόσο μελλοντική. Μάλιστα υπάρχουν πολλές εφαρμογές για … “djing” στο κινητό που σου επιτρέπουν να κάνεις τις βασικές και ίσως κάποιες ακόμα λειτουργίες dj, όπως pitch control, cue, loop κτλ.

rekordbox android2.jpg

Ένα μεγάλο βήμα μπροστά έχει κάνει σε αυτόν τον τομέα η pioneer με το rekordbox για κινητά και τάμπλετ. Τι κάνει? Σχεδόν ότι και το rekordbox για pc. Ανάλυση κομματιού (κυμματομορφή), «σετάρισμα» cue, hot cue, loop κτλ, αλλά και αναπαραγωγή σε cdj! Και μάλιστα ασύρματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι συνδεμένα τα cdj σας σε ένα ασύρματο lan-hub. Συνδέεται το κινητό ή το τάμπλετ σας με το συγκεκριμένο ασύρματο δίκτυο και μέσω του software συνδέονται εύκολα με τα cdj, στων οποίων την οθόνη εμφανίζεται το κινητό/τάμπλετ σας και μπορείτε να ψάξετε (μέσω του jog του cdj) την “library” που έχετε στην εκάστοτε συσκευή, σαν να είναι ένας απλός usb δίσκος/stick. Επίσης μπορείτε από το κινητό/τάμπλετ να φορτώσετε κάποιο κομμάτι σε όποιο από τα 4 cdj (μέχρι 4 γίνεται να συνδεθούν ταυτόχρονα) θέλετε με ένα απλό άγγιγμα μέσα στην εφαρμογή.

rekordbox android1.png

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δε συνίσταται η χρήση του κινητού ως βασικό μέσω αναπαραγωγής μουσικής για έναν επαγγελματία dj. Παρόλο που δείχνει σταθερότητα η συγκεκριμένη εφαρμογή, μιλάμε για ένα κινητό, που έχει μια άλφα αυτονομία, και το χρειαζόμαστε για κλήσεις μηνύματα selfies (δυστυχώς…) και οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά έχοντας και μια εφαρμογή από την οποία βρίσκω μουσική, μπορώ να κατεβάσω επιτόπου κάποιο track που πιθανώς δεν έχω μαζί και μου ήρθε στο μυαλό και θέλω οπωσδήποτε να το παίξω, κατεβάζοντάς το από την εφαρμογή αυτήν, και αναλύοντάς το επιτόπου στο rekordbox του κινητού! Για αυτήν την περίπτωση και μόνο ενδείκνυται.

Στα δύο βίντεο (όχι δικά μας J ) που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως μπορεί να κάνει export κανείς την «mp3οθήκη» του από το rekordbox του υπολογιστή στο κινητό, αλλά και πως συνδέεται με τα cdj, xdj. Τα ασύρματο lan-hub που σας συνιστούμε να χρησιμοποιείται με τα cdj πρέπει να έχουν 5 υποδοχές lan, 4 για cdj και μια για τον μίκτη σας (900 ή 2000, πχ το level one wap-6003). Μη ξεχάσετε να βάλετε κωδικό γιατί αλλιώς θα μπορεί να συνδεθεί ο καθένας και να «πετάξει» κάποιο track την ώρα που παίζεται…!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts