DJ Survival:

Ένα ζήτημα που η απάντησή του δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι. Είναι η χρήση του σωστού προγράμματος; Η γνώση του mixing και των charts; Η δυνατή σκηνική παρουσία; Ή μήπως απλά η επικοινωνία με το ετερόκλητο κοινό κάθε πόλης και venue; Η αλήθεια περιλαμβάνει λίγο (ή πολύ) από όλα τα παραπάνω, όμως χρειάζεται ανθρώπους με πλούσια παρακαταθήκη στα decks, σταθερή πορεία και όρεξη να μοιραστούν τα μυστικά τους για να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια.

Μετά από τη διοργάνωση δύο πολύ επιτυχημένων σεμιναρίων, το In House στο Μέγαρο Μουσικής και το Q&A workshop της zero10 records, ο Dino MFU ενώνει τις δυνάμεις του με τον DJ The Boy και τον DJ George Siras, από τους πλέον καταξιωμένους House DJs της χώρας με πολυετή εμπειρία, και μαζί απευθύνονται σε όλους εκείνους που θέλουν την καθοδήγηση για τα πρώτα τους βήματα ή να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στο DJing και φυσικά να ζήσουν το πάθος τους για τη μουσική. Ο Dino MFU και ο DJ The Boy, δύο αναγνωρισμένοι DJs της house και hip hop μουσικής αντίστοιχα, παρουσιάζουν τον πιο πλήρη «οδηγό επιβίωσης» για νεαρούς DJs που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για να επιτύχουν στον χώρο της μουσικής ενώ κάθε εβδομάδα ο George Siras αναλαμβάνει το μάθημα “art of mixing”, ένα δίωρο διδασκαλίας για την τέχνη του μιξαρίσματος και αναφορά στα διάφορα μηχανήματα, εργαλεία του DJ. Το πεντάμηνο σεμινάριο DJ Survival ετοιμάζεται πυρετωδώς για να συμβάλλει στη διαμόρφωση του μουσικού προφίλ των ενδιαφερόμενων, με εισηγητές τους τρεις πεπειραμένους DJs, εφόδια τις γνώσεις και τα βιώματά τους από την πολυετή καριέρα τους και φυσικά πολλούς καταξιωμένους καλεσμένους που με τη σειρά τους θα αποδείξουν πως το DJing είναι πολύ παραπάνω από το να επιλέγεις ορισμένα κομμάτια.

dj-survival.png

Οι επτά κεντρικές ενότητες γύρω από τις οποίες απλώνεται το σεμινάριο, επιχειρούν να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τους επίδοξους επαγγελματίες DJs. Από τα DJ essentials, τις πληροφορίες για την σωστή συμπεριφορά και επιλογή κομματιών βάσει της περίστασης και της κατάλληλης μουσικής κατεύθυνσης στα live sets, την σκηνική εμφάνιση, τις υποχρεώσεις του DJ ως επαγγελματία, το επιτυχημένο promoting, η έξυπνη και αποτελεσματική χρήση των social media μέχρι το sound engineering και τα βασικά βήματα για να ξεκινήσει η παραγωγή ενός κομματιού, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε μία υπερσύγχρονη αίθουσα στην Άνω Γλυφάδα –που είναι και το «σπίτι» της zero10 records, της δισκογραφικής εταιρίας του Dino- τρεις δίωρες διαλέξεις την εβδομάδα για πέντε μήνες, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, hands-on εμπειρία, εβδομαδιαία mixing sessions με τον DJ George Siras και φυσικά συζητήσεις με καταρτισμένους καλεσμένους.

Με το πέρας των διαλέξεων θα έχουν καλυφθεί βασικές απορίες ενός επίδοξου disc jockey: Πώς γυρίζεται ένα video clip με μικρό ή καθόλου budget, η κατασκευή ενός ιδιαίτερου λογότυπου και τα συστατικά για ένα δυνατό μουσικό concept. Το σεμινάριο θα κορυφωθεί με την πρακτική άσκηση, το touring διαφορετικών συμμετεχόντων κάθε φορά σε πόλεις της επαρχίας μαζί με τον Dino MFU, τον DJ The Boy ή τον George Siras, την οργάνωση δύο event, ενός house και ενός hip hop, από το μηδέν σε σημαντικά venues της Αθήνας. Στόχος είναι μετά το πέρας των πέντε μηνών, να μπορούν όλοι να χτίσουν με γνώσεις πάνω στο ταλέντο τους, για να βρεθούν πίσω από τα «δικά τους» decks.

Save the date! Το DJ Survival διοργανώνει την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, Open Day

σε δύο διαφορετικές ώρες (15:00 και 18:00) για να μπορέσουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συμβουλευτικό σεμινάριο να γνωρίσουν τους δύο εισηγητές, να δουν τον χώρο διδασκαλίας και να πάρουν μία μικρή γεύση για το τι ετοιμάζεται. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον στο 210 961 6068 (από τις 12:00 έως τις 20:00) είτε στη σελίδα της zero10 records στο Facebook.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts