O Liva K είναι ο Κωνσταντίνος Λιβαθηνός από την Πάτρα!

Είναι πραγματικά το “καλό” παράδειγμα του εφόσον δουλέψεις σκληρά, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου ήρθε γρηγορότερα, γιατί το ταλέντο αναδείχθηκε μέσα από ένα remix που γνώρισε διακρίσεις και εκατομμύρια plays!

O Liva K είναι ο DJ of the Month για το GodisaDJ.gr

liva-k beatport

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το DJing και την παραγωγή;

(Liva K): Με το djing ασχολούμαι αρκετά χρόνια, νομίζω πήγαινα 3η γυμνασίου όταν ξεκίνησα το πρώτο μου residency εδώ στην Πάτρα. Με την μουσική παραγωγή λίγο αργότερα, μετράω ήδη 4-5 χρόνια στον χώρο.

liva-k-console

Ποιος ήταν ο λόγος ή καλύτερα η αφορμή που ξεκίνησες;

Απλά το λατρεύω. Είναι ωραίο το συναίσθημα της δημιουργίας, κάτι από την αρχή, κάτι δικό σου. Όταν υπάρχει και ανταπόκριση από τον κόσμο τα πράγματα γίνονται αρκετά καλύτερα.

Γεννήθηκες και ζεις στην Πάτρα, μια πόλη με τεράστιους DJs με ιστορία και καριέρα στον χώρο του Ελληνικού DJing! Σε ποιον ήθελες να μοιάσεις όταν ήσουν μικρότερος και πως η DJing κουλτούρα της πόλης σας βοηθά όλους;

Από μικρός είχα επιρροές από τους περισσότερους djs της πόλης μου. Μου άρεσε να πηγαίνω να ακούω διαφορετικές μουσικές και να παίρνω κάτι από τον κάθε dj το οποίο με βοήθησε αρκετά στην συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην μοιάσω σε κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και να δημιουργήσω ένα πιο “δικό” μου προφίλ. Το original στοιχείο είναι αυτό που εκλείπει στις μέρες μας.

liva-k-void

Στο ευρύτερο κοινό έγινες γνωστός με το remix σου στο How Deep Is Your Love του Calvin Harris, κομμάτι που υποστηρίχθηκε δεόντως και από αρκετά τεράστια ονόματα όπως ο Robin Schulz! Πόσο περήφανος είσαι γι αυτό και πόσο αυτό το remix σου άλλαξε τα δεδομένα για να χτίσεις καριέρα;

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να υπήρχε υποστήριξη σε πιο original δουλειά και όχι σε κάποιο remix εμπορικού κομματιού. Από την άλλη βέβαια, άλλαξε αρκετά την συνέχεια καθώς μεγάλωσε αρκετά το κοινό που άκουγε την μουσική μου. Ο κόσμος πάταγε στην συνέχεια πάνω στα link με το όνομα μου έχοντας ακούσει κάτι όμορφο στο παρελθόν.

Είχες κάποιον μέντορα που να έπεσε πάνω από το ταλέντο σου και να σε βοήθησε μέχρι τώρα;

Αρκετά δύσκολο για να ξεκινήσεις, αλλά όχι, από το πρώτο μουσικό project μέχρι και σήμερα είναι me, myself & i .

beatport hp

Με τις παραγωγές  και την ποιότητα δουλειάς σου ανακηρύχτηκες #22 Best Selling Nu Disco Producer το 2016 σύμφωνα με το beatport. Ποιο είναι το μυστικό;

Eιλικρινά δεν υπάρχει κάποιο μυστικό . Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και δουλεύεις για αυτό πετυχαίνεις τα πάντα. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά με πολλές παραγωγές για να το πετύχω , αλλά ήταν ένας προσωπικός μου στόχος που ήθελα να πετύχω.

liva k

Όπως προαναφέραμε γράφεις και παίζεις Nu Disco & Deep house genre tracks! Θα ήθελες να πας και αλλού σε ήχο μελλοντικά;

Τον τελευταίο χρόνο τα ακούσματα μου έχουν μεταφερθεί σε λίγο πιο σκληρό ήχο, πιο tech house μουσικές . Ήδη έκανα κάποιες κυκλοφορίες tech hουse κομματιών αυτή την χρονιά και έρχονται και περισσότερες μέχρι τα Χριστούγεννα.

LIVA K – EXCLUSIVE GODISADJ DJ SET

void mykonos

Τα δυο τελευταία χρόνια περνάς πάνω από 100 ημερολογιακές ημέρες στη Μύκονο, ως resident DJ στο VOID, που ειδικά φέτος αναγνωρίστηκε Παγκοσμίως στον χάρτη του clubbing φιλοξενώντας τεράστια ονόματα σε εμφανίσεις, όπως οι Black Coffee, Maceo Plex, Sasha, Hot Since 82, Âme, Guy Gerber, Nic Fanciulli, Adriatique κ.α. Πόσο αυτοπεποίθηση όσο και ευθύνη σε γέμισε το γεγονός να παίζεις μαζί με τέτοια ονόματα και μήπως, τα opening set γι αυτούς σε έκαναν να παίξεις λίγο διαφορετικά αγγίζοντας tech & techno πινελιές;

Η ευθύνη ήταν ειλικρινά τεράστια διότι τέτοιες στιγμές μερικές φορές είναι καθοριστικές για την πορεία σου, αλλά και το συναίσθημα ήταν όντως μοναδικό. Προφανώς και τα ακούσματα μου αλλάξανε αρκετά και προσαρμόστηκαν ανάλογα με τον κάθε καλλιτέχνη με τον οποίο έπαιζα μαζί.

Στο DJing υπάρχει χώρος για πραγματικές φιλίες ή όλα είναι ένα “bro” και σκάψιμο λάκκου από πίσω; Σου έχει συμβεί ποτέ;

Αυτά υπάρχουν παντού νομίζω στην ζωή , όχι μόνο στην μουσική σκηνή και κυρίως όχι μόνο στην “δική” μας μουσική σκηνή. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πηγαίνουμε μπροστά. Φυσικά ο υγιής ανταγωνισμός χρειάζεται και μας πάει ακόμα παραπέρα.

Είσαι ένας νέος Έλληνας DJ & παραγωγός. Ποια είναι τα όνειρά σου για την συνέχεια και ποια τα άμεσα σχέδια σου για το επόμενο διάστημα;

Πολλή μουσική, και το εννοώ Πολλή μουσική. Να γράφω και να παίζω. Εδώ και 2 εβδομάδες που μπήκα ξανα στο studio έχω γράψει κάποια κομμάτια και ανυπομονώ να τα τεστάρω. Μελλοντικοί στόχοι? Να μην σταματήσει ποτέ αυτό. Να γράφουμε και να παίζουμε συνέχεια όμορφες μουσικές.

Με την επιστροφή σου από Μύκονο, μπήκες studio παθιασμένος με μελωδίες και σκέψεις που είχες στο μυαλό, κάνοντάς τες official tracks! Πότε θα τ’ ακούσουμε;

Κάποια από αυτά τα υπέγραψα ήδη και έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας σύντομα, οπότε stay tuned!

liva k bike

Τι έχεις να συμβουλέψεις νέα παιδιά που ξεκίνησαν μόλις να ασχολούνται με τον χώρο, σε βλέπουν και σε διαβάζουν τώρα;

Nομίζω είμαι αρκετά μικρός για να είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές καθώς ούτε εγώ ο ίδιος μετράω πολλά χιλιόμετρα στον χώρο. Να παροτρύνω ίσως, τους πιο νέους που αγαπούν την μουσική, να ασχοληθούν πραγματικά με αυτό. Να αφιερώσουν χρόνο και σύντομα θα δουν τους κόπους τους να ανταμοίβονται. Hard work always pays off guys!

Με αγάπη για το godisadj ,

 Liva K

 

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

John Adamis

Όπου υπάρχει DJing και μουσική, υπάρχει ζωή!!! Μεγαλώνω με αυτό το "δόγμα" και περιβάλλομαι από ανθρώπους που βλέπουν την αγάπη για το DJing ως προσφορά! Αυτό είναι ...!

Related Posts