γράφει ο Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Το Digital Society είναι ένα απ τα πιο λατρευτά και πιο αξιόλογα Trance event παγκοσμίως. Εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα διεξάγεται κάθε χρόνο σε μια απ τις πόλεις με φανατικό κοινό και παράδοση στην συγκεκριμένη μουσική, στην κομητεία του Δυτικού Γιορκσάιρ το Λίντς. Ο συναυλιακός χώρος στον οποίο διεξάγεται το event είναι το O2 Academy μια γνωστή και αξιόλογη μουσική ακαδημία στο Λίντς και αξιόλογο φυσικά συναυλιακό χώρο τον οποίο κάθε χρόνο κατακλύζουν πάνω από 20.000 λάτρεις της Trance μουσικής απολαμβάνοντας τα κορυφαία ονόματα του είδους.

digsoc

Πολλά αξιόλογα και κορυφαία ονόματα έχουν δώσει το παρόν στην συγκεκριμένη εκδήλωση και συνεχίζουν να το δίνουν όπως οι Paul van Dyk, Above & Beyond, Gareth Emery, Ferry Corsten, Paul Oakenfold, Markus Schulz, Μenno De Jong, Alex Morph, Simon Patterson, Aly & Fila, John O’Callaghan (του οποίου η εταιρεία του Subculture διοργανώνει πάρτυ ξεχωριστά απ την καθιερωμένη διοργάνωση που γίνεται στο Λίντς), Eddie Halliwell, αλλά και νέα φρέσκα ονόματα στον χώρο όπως oι Ben Gold, Standerwick, Dan Stone, Darren Porter και πολλοί ακόμη.

Το Digital Society έφτασε ετησίως στην 10η εκδοχή του καθώς αφετηρία του ήταν η χρονιά του 2008 και συνεχίζει με τεράστια επιτυχία σεβόμενο τις ιδέες του και το κοινό που το υποστηρίζει. Έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και διθυράμβους κυρίως όχι μόνο από τους μουσικόφιλους του είδους και τους κατοίκους στην περιοχή αλλά κι από περιοδικά ηλεκτρονικής μουσικής και του DJing όπως το Mixmag το οποίο το χαρακτήρισε ως το πιο Hot Trance event στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια απ τις καλύτερες βραδιές έκστασης στην χώρα. Παράλληλα όλοι οι Clubbers μιλούν με τα καλύτερα λόγια και η χαρά τους είναι απερίγραπτη περιμένοντάς την εκδήλωση πως και πως. Τέλος περιέχει 2 σκηνές. Μια κεντρική σκηνή(mainstage) όπου παίζουν οι κορυφαίοι και συγκεκριμένα τα πιο βαριά χαρτιά του event και μια Club σκηνή στην οποία παίζουν τα πιο ανερχόμενα ονόματα της Trance μουσικής με πιο club χαρακτήρα.

digitalsociety4

Φέτος το Digital Society όπως είναι λογικό  είχε χαρακτήρα επετειακό και έπαιξαν ονόματα όπως οι Paul Van Dyk, Standerwick  με το νέο του Project STAND OUT και με Live εμφάνιση της Christina Novelli στα φωνητικά, Pure-Nrg, Gabriel & Dresden ,Andy Moor, Menno De Jong, Ashley Wallbridge ,Adam Ellis στην κεντρική σκηνή.

Στην Club σκηνή έκαναν την εμφάνισή τους και ξεσήκωσαν τον κόσμο οι Greg Downey, Lange, Genix, Neptune Project, Craig Connelly, David Rust, Gavyn Mitchell, Sam Mitcham, Dark Fusion.

Eνώ στην επετειακή σκηνή με τα Classics κομμάτια του Digital society είχαμε ντουέτα πάνω στα Decks όπως οι Alex M.O.R.P. H. & Woody Van Eyden, Menno De Jong &Jonas Steur, Signum &Manuel Le Saux, Stoneface & Terminal, Robert Nickson&Relocate, Estiva&Will Holland όπου έφεραν στον κόσμο την νοσταλγία της παλιάς καλής Trance.

digitalsociety2

Ο κόσμος ήταν αρκετός και ο χώρος διεξαγωγής του event κατάμεστος όπως αναμενόταν, με ανθρώπους από πολλά σημεία της γης να φτάνουν στο Λίντς για να απολαύσουν τα ινδάλματά τους Οn Stage και να χορέψουν με τις μουσικές τους, όπου αποδείχθηκε για άλλη μια φορά περίτρανα το πώς αγαπάει το κοινό της συγκεκριμένης Αγγλικής πόλης την trance μουσική και γιατί είναι ένα από τα πιο φανατικά παγκοσμίως στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή.

Το event έκλεισε φέτος 10 χρόνια ζωής, όπως το BPM στο Μεξικό και το Luminosity στην Ολλανδία. Aς ελπίσουμε ότι θα παραμείνει ζωντανό για πολλά χρόνια και ότι θα κρατήσει ψηλά την σημαία της ποιοτικής Trance αλλά και Progressive μουσικής όπως το A state of trance, το Future sound of Egypt , το Luminosity Beach Festival, το Technoclub και πολλά ακόμη.

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Const. Mandrekas

Μπορεί από μικρός να μου άρεσαν τα σπορ, τα αυτοκίνητα αλλά και το διάβασμα, όμως η μουσική ήταν ένας παράγοντας που με ανέβαζε πάντοτε σαν άνθρωπο αλλά και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Ξεκίνησα από αρμόνιο παίζοντας και κάνοντας μαθήματα πάνω σε κλασσική μουσική και πιο κουλτουριάρικα, πέρασα από πολλά ακούσματα για να έρθω για τα καλά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και πολλούς από τους πραγματικούς δημιουργούς της. Ώσπου να φτάσω στα χορευτικά αλλά και πιο σκληρά ακούσματα κυρίως μέσα από την House την techno Και την trance. Ενίοτε είχα αδυναμία στην Progressive και την electro αλλά και στην drum & bass. Μέσα από αυτή την σελίδα θα προσπαθήσω να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτό το είδος, για πολλούς εκπροσώπους της αλλά και για διάφορες ιστορίες ανεκτίμητες και ανεξίτηλες

Related Posts