Όταν σκέφτεσαι κάποιο φεστιβάλ ή club ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό; Σίγουρα η μουσική, οι DJs, ο χορός κτλ., αυτό το άρθρο δεν απευθύνεται σε αυτά όμως. Μια από τις επόμενες λέξεις που πιθανόν να έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι τα ναρκωτικά.

6362384699061998551682913604_HERO_IBIZA_CLOSING_PARTIES_Privilege

Η ηλεκτρονική μουσική και το clubbing έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με τα ναρκωτικά, από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα. Δεν γράφω, όμως, αυτό το άρθρο για να σχολιάσω τη χρήση ναρκωτικών σε ένα φεστιβάλ ή ένα κλαμπ, άλλα το γεγονός πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ο πιο πολύς κόσμος τα επισκέπτεται έχοντας τα ναρκωτικά ως προτεραιότητα κι όχι τη μουσική, καθώς σχεδόν κανείς δεν θα αρκεστεί μόνο στη μουσική για να περάσει καλά.

10-classic-rave-tapes-from-las-underground-scene-in-the-1990s-body-image-1464117335

Από την εμπειρία μου ως DJ σε διάφορα clubs ή events έχω παρατηρήσει πως πολλά άτομα, κοινό και DJs, αφοσιώνονται πιο πολύ στο πως θα “φτιαχτούν” παρά στο να ζήσουν τη στιγμή. Όταν πηγαίνεις σε ένα club ή ένα φεστιβάλ με σκοπό να γίνεις “λιώμα” στο ποτό ή στα ναρκωτικά χάνεις όλο το νόημα κι έτσι δεν μπορείς να απολαύσεις τη μουσική.

STEVE ANGELLO

Το να ζούμε τη στιγμή είναι κάτι πολύ σημαντικό και πολύ εύκολο να το κάνει κάποιος, αλλά δυστυχώς λίγοι άνθρωποι το κατέχουν. Όλα είναι στο μυαλό, εάν νομίζεις πως έχεις ανάγκη τη βοήθεια ουσιών ή του ποτού για να περάσεις καλά τότε όντως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σε κάνει να περάσεις καλά. Εάν όμως δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά και αφήσεις τον εαυτό σου να απολαύσει τη στιγμή ίσως εκτιμήσεις διαφορετικά κάποια πράγματα.

raf,750x1000,075,t,101010-01c5ca27c6

Τέλος, όπως προανέφερα, δεν σχολιάζω τη χρήση των ναρκωτικών -στην τελική ο καθένας κάνει τις επιλογές του και έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει- αλλά το σκεπτικό των περισσότερων που βάζουν τη μουσική σε δεύτερη μοίρα. Δοκίμασε μια φορά να απολαύσεις τη μουσική χωρίς κάποια “βοήθεια”, μπορεί να σου αρέσει περισσότερο! Η μουσική είναι κάτι παραπάνω από νότες και μελωδίες, κάθε κομμάτι έχει έναν ξεχωριστό σκοπό και μια ιστορία να αφηγηθεί. Αφέσου στη μουσική και θα σε ταξιδέψει μόνη της, δεν χρειάζεσαι τα υπόλοιπα για να περάσεις καλά!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Mpampis Kousidis

Γεννημένος το '97. Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚσης, αλλά με σχετική αντιπάθεια στο φραπέ και τη ρετσίνα. Ασχολείται με DJing και σύνθεση μουσικής από τότε που ήταν αμούστακο γυμνασιόπαιδο. Αποτελεί το 1/2 των FullHouse και έχει αφιερώσει όλη του τη -μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική- ζωή στη μουσική, καθώς σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Τελειομανής και ψυχαναγκαστικός σε ακραίο βαθμό. Λάτρης της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή, της γνώσης, των συναισθημάτων, του χιούμορ και του γέλιου. Στόχος του η καθημερινή αυτοβελτίωση και η προσφορά στον κόσμο.

Related Posts