Το βινύλιο σκοτώνει τη βιομηχανία του MP3.

Ποιος είπε ότι οι πωλήσεις βινυλίου επιβραδύνονται;
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που προκύπτουν από την Entertainment Retailers Association (ERA), την περασμένη εβδομάδα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για τις πωλήσεις άλμπουμ βινυλίων απ’ότι για ψηφιακές αγορές κομματιών στη Βρετανία με  2,400,000 £  να δαπανούνται σε αγορές βινύλιων την 48η εβδομάδα του 2016 ενάντια σε 2,1 εκατ που δαπανήθηκαν για ψηφιακές λήψεις. Επιπλέον η BPI (British Phonographic Industry) κατέγραψε πως οι πωλήσεις βινυλίου ξεπέρασαν σε έσοδα αυτά που έλαβαν οι Βρετανοί artists απο το YouTube ενώ η Αμερικάνικη Recording Industry Association of America (RIAA) υποστηρίζει πως για το έτος 2015 οι πωλήσεις δίσκων αφήσανε στην δεύτερη θέση πλατφόρμες όπως το Spotify Free σε ότι αφορά τα κέρδη των καλλιτεχνών.

vinyl-sales

Ωστόσο η ERA δηλώνει πως η ανάκαμψη στις πωλήσεις δίσκων φέτος θα μπορούσε να οφείλεται σε έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των Black Friday στα δισκοπωλεία αλλά και την δημοφιλή για του Βρετανούς συνήθεια να χαρίζουν δίσκους βινυλίου ως δώρο Χριστουγέννων.

Back to the future? Ο χρόνος θα δείξει…

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Neoklis Van Garen

Γεννημένος την ‘’χρυσή’’ δεκαετία των 90s μυήθηκε απο νωρίς στην ηλεκτρονική μουσική αφού αντί για ζουζούνια μεγάλωσε με Sasha και Prodigy. Mονόκερος στο ζώδιο, λάτρης της κυνικής ρητορικής, έχει αλλεργια στις σφήκες και τα ελληνικά οπότε κρέμασε τα ακουστικά του και αφοσιώθηκε στο tichu… εεε την μουσική παραγωγή. Μόνιμα κλεισμένος σε ένα studio ως γνήσιος audiophile, με εξαίρεση τις ώρες που λαμβάνει την ημερήσια έκθεση του στον ήλιο σε καποια καφετέρια του Γαλατσίου.

Related Posts