Καλά τα καινούρια cdj, πραγματικά αναβαθμίστηκαν, αλλά έχουμε και τον καινούριο Djm900 Nexus 2 ο οποίος φέρνει εξίσου σημαντικές αλλαγές και ίσως στο σύνολό του να θεωρείται μεγαλύτερη αναβάθμιση από τα cdj. Για πάμε λοιπόν να τον δούμε!

  • Νέα κάρτα ήχου, νέο chip ήχου με λίγα λόγια που θα μας δίνει ακόμα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. 64-bit mixing processor, 96 kHz/24-bit ώστε να μπορεί να αναπαράγει τον ήχο (ψηφιακά) από τα αντίστοιχα νέα chip των cdj. Το που θα το ακούσουμε αυτή το ηχητική βελτίωση στη χώρα μας είναι άλλο θέμα…
  • Ανασχεδιασμός στα switch των EQ και fader. Αδιάφορο, έτσι κι αλλιώς όλοι σε συγκεκριμένο σταθερό σημείο τα χρησιμοποιούμε. Πολλοί ούτε καν τα προσέχουν.
  • Νέο color εφέ (6 στο σύνολο τους) αντί για το gate και το comp, έχουμε πλέον το sweep.

colorfx.jpg

  • Νέα beat εφέ: ping pong (ε ρε γλέντια…), vinyl brake (οκ, όποιος το ήθελε το έβγαζε στα cdj), helix, pitch! επιστροφή παραλλαγής του παλιού color/zip(?) και βελτιωμένο reverb που το βλέπω με πολύ καλό μάτι!

beatfx2.jpg

  • Επίσης μεγαλώσαν τα κουμπιά των εφέ, μεγάλωσε και αναβαθμίστηκε η οθόνη (X-pad) σε OLED, πλέον τα εφέ μπορούν να προσαρμοστούν σε εύρος συχνότητας και το κάθε κανάλι διαθέτει ειδικό led το οποίο μας λέει ανά πάσα στιγμή αν του ασκούμε κάποιο εφέ.

beatfx.jpg

  • Μια από τις καλύτερες βελτιώσεις είναι το ανεξάρτητο send return. Οι χρήστες των rmx θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Ένας λόγος που με βάζει σε σκέψεις να αποκτήσω ένα rmx!
  • Επιπλέον έχουμε 2 usb ports για σύνδεση 2 pc/mac ταυτόχρονα, και το pro dj link είναι εφικτό πλέον και μέσω σύνδεσης usb.

doubleusb.jpg

  • Καινούρια μαγνητικά fader Magvel υψηλής ποιότητας και 2 (!) πλέον υποδοχές ακουστικών, μία ¼-inch stereo jack και μία 3.5mm, πράγμα που λύνει τα χέρια σε πολλά «δίδυμα» dj’s!

Εδώ και το επίσημο βίντεο:

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts