Η νέα μόδα στο djing έχει να κάνει με την πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη λειτουργία sync, αλλά και τα κατακριτέα pre-recorded set που δυστυχώς είναι μέσα στην «καθημερινότητα» της dj-σκηνής. Σύμφωνα λοιπόν με διάφορα δημοσιεύματα, status social media, sites και άλλες πηγές πληροφόρησης, έρχεται στο προσκήνιο ένας, θα λέγαμε, ιδιαίτερος τρόπος παιξίματος dj, που πραγματικά… κάνει τη διαφορά.

syncnosync.jpg

Κάποιοι που απεχθάνονται όσους χρησιμοποιούν sync, ή pre-recorded set στις εμφανίσεις τους, λένε πως πλέον στα set τους θα κάνουν εσκεμμένα λάθη, ώστε το κοινό να καταλαβαίνει ότι παίζουν πραγματικά με τις «δυνάμεις τους» και όχι με τεχνολογικά βοηθήματα ή ακόμα χειρότερα με κονσέρβα σετάκι…

Ενώ υπάρχει μια αρχική κατανόηση για την αγανάκτηση όσων σκεφτήκαν αυτή την «αντίδραση», γιατί το φαινόμενο έχει φτάσει στα άκρα, με γνωστούς, άγνωστους, επώνυμους και ανώνυμους dj’s να «μολύνουν» το χώρο και να βγάζουν μεροκάματα εις βάρος άλλων, «τίμιων» dj, γεννιούνται πάρα πολλά ερωτήματα προσωπικά σε εμένα, που ή δε μπορούν να απαντηθούν, ή είναι αυτονόητη η απάντηση. Μη σας μπερδεύω, πολλές φορές δεν απέχουν το ένα από το άλλο, ειδικά στη χώρα μας…

maxresdefault.jpg

Αρχικά λοιπόν αναρωτιέμαι και σκέφτομαι, ότι για να αποφάσισαν να κάνουν επίτηδες λάθη, είναι μάλλον αλάνθαστοι στα set τους! Περίεργο γιατί καταξιωμένοι τεχνίτες στο χώρο, κάνουν λάθη συνέχεια. Άλλο που κανείς δε τα καταλαβαίνει. Μετά μου έρχεται στο μυαλό το είδος λάθους που θα επιλέξουν. Δηλαδή τι? Θα βγάλουν την αλλαγή λίγο εκτός beat? Θα βάλουν επίτηδες vocals ενός κομματιού πάνω στα vocals άλλου? Θα κάνουν μη-μετρημένη αλλαγή? Εν ολίγοις θα επιλέξουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους (φήμη) και στα αυτιά του κόσμου που επιλέγει να τους ακούσει?

Εν τέλει μου είναι αδύνατον να κατανοήσω αυτή τη «μόδα». Όποιος τη σκέφτηκε θα πρέπει να μην έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από αυτό(?). Θερμή παράκληση να μην την ακολουθήσετε. Συνεχίστε τη δουλειά σας και αφήστε τους «μιξαρισμένους» ή όσους άλλους κατακρίνονται από αυτή την τάση, να κάνουν ότι νομίζουν. Αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται όλοι και αυτός που μένει είναι ο άξιος. Το θεωρώ τουλάχιστον αστείο να κάνω επίτηδες λάθος στο set μου. «Δόξα το θεώ» κάνω λάθη χωρίς φυσικά να το θέλω και δουλεύω στο να τα περιορίσω, όχι στο αντίθετο για να μη νομίζουν ότι παίζω κονσέρβα ή sync.

Τέλος να κάνω μια ευχή για το 2015. Ας μου επιτρέψετε να ευχηθώ για το νέο έτος να εκλείψει η έκφραση «μουσικάρες». Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts