Good & bad djs / Γράφει στο CHILLIN o αποκλειστικός συνεργάτης μας στη Κρήτη Andreas On Dexx!

Ποιος είναι τελικά ο καλός και ποιος ο κακός dj; Κάποτε η απάντηση ήταν απλή και εύκολη!

YOUNG DJ10.jpg

Καλός dj θεωρούνταν αυτός ο οποίος είχε μια ψαγμένη συλλογή από βινύλια, καλή τεχνική στα decks και καλό flow. Να μην του φεύγουν οι αλλαγές και να ξέρεις ότι θα πας να τον ακούσεις και θα τσιμπήσεις κάτι καινούργιο…ακυκλοφόρητο. Σήμερα ισχύουν τα ίδια; Σήμερα ο dj έλυσε το πρόβλημα του mixing με το synch…της πλούσιας συλλογής κομματιών από δίσκους ή cds με τα άπειρα και ανέξοδα downloads και το flow…ας πούμε με τα playlists…

Αρα τι έμεινε να ξεχωρίζει ένα καλό από ένα κακό dj;

4.jpg

Θα ήταν εύκολο να απαντηθεί αν δεν είχαν προστεθεί και κάποιες νέες συνισταμένες στο παιχνίδι. Δηλαδή… Σήμερα ο dj πρέπει να είναι value for money. Δηλαδή να μην κοστίζει πολύ και να είναι ένα όνομα «κράχτης» για τους clubbers που θα πάνε να τον ακούσουν. Άρα ο dj πρέπει να έχει branding. Δηλαδή να διατηρεί ένα καλό όνομα με έντονη προβολή ώστε να απαντάει στο ερώτημα του ιδιοκτήτη… «θα μου βγάλει τα λεφτά μου»…!

Aλήθεια πόσοι ιδιοκτήτες θέτουν πλέον το ερώτημα «παίζει καλή μουσική;». Γι’αυτό λοιπόν ο dj πρέπει να έχει και πολύ καλές δημόσιες σχέσεις, ώστε να έχει ένα κοινό που να τον ακολουθεί στις εμφανίσεις του. Θλιβερό αλλά αληθινό…ο dj στη σημερινή εποχή πρέπει να έχει καλές δημόσιες σχέσεις. Ξεχάστε αυτό το Blaze ύφος και την απλησίαστη συμπεριφορά. Τώρα το παιχνίδι παίζεται αλλιώς…

Από τη στιγμή που οι djs έλυσαν το πρόβλημα του mixing και του trackseeking έγιναν πολύ περισσότεροι και ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος. Όμως όσοι και αν γίνουν οι djs αυτό που δε θα αλλάξει ποτέ είναι η επαφή του dj με τον κόσμο. Η ικανότητα να προβλέψεις ποιο θα είναι το επόμενο κομμάτι που θα τους φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Αυτό που θα τους κάνει δικούς σου και θα τους έχει να χορεύουν μέχρι το πρωί!

kry.jpg

Djing δεν είναι απλά ένας τύπος πίσω από μια κονσόλα να επιλέγει τραγούδια. Djing είναι ένα μοναδικό interaction. Μια μαγική επικοινωνία με πομπό και δέκτη που δεν θα χαθεί όσο και αν η τεχνολογία βοηθάει να εμφανίζονται υποτιθέμενοι djs από το πουθενά. Αυτή η ικανότητα δεν αγοράζεται, δεν διδάσκεται, δεν γίνεται download και αυτή θα είναι πάντα η διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και ένα κακό dj.

With respect to true djs!!!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts