Θα έχετε ακούσει από πολλούς μεγαλύτερους ιστορίες, θεωρίες και γενικά πολύ κουβέντα (κι όχι άδικα) για τα 80s!

Η χρυσή δεκαετία της Disco, Pop & Rock εποχής που έμμελε να πλουτίσει με την μουσική της τη πορεία της στον χρόνο και να εμπνεύσει χιλιάδες απλούς ακροατές, fans της μουσικής, επαγγελματίες μουσικούς και φυσικα DJs να την έχουν μπροστά στην συνείδηση αλλά και την καρδιά ως μια από τις καλύτερες !

Και πως να μην είναι αφού έβγαλε τραγούδια διαμάντια που ενέπνευσαν κι ακόμη εμπνέουν πολλούς επιτυχημένους παραγωγούς και DJs να χρησιμοποιούν samples, ή να διασκευάζουν στον ήχο του σήμερα αυθεντικά classics από τότε!

Το God is a DJ.gr εγκαινιάζει μια σειρά άρθρων με το … Έτσι & Αλλιώς της ιστορίας ενός κομματιού, που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς έφτασε στα αυτιά σας!

BAR------S------F---O--.jpg

SIMPLE MINDS VS DAVID GUETTA

Τον Νοέμβριο του 1982, το συγκρότημα των Simple Minds θα γνώριζε την επιτυχία με το κομμάτι του Someone Somewhere In Summertime” από το άλμπουμ New Gold Dream (81–82–83–84). Το κομμάτι θα φτάσει μέχρι το #36 του UK Official Chart, θα γίνει κλασσικό στη πορεία του συγκροτήματος, αλλά όχι με την ίδια ισχύ ή αναγνωρισιμότητα επιτυχίας όπως πχ έκανε το Don’t You (Forget About Me) κάποια χρόνια μετά!

Πάρα ταύτα, η μουσική του θα εμπνεύσει ένα Παριζιάνο, τον DJ & παραγωγό David Guetta o οποίος θα δουλέψει πολύ πάνω στον τομέα της μουσικής μελωδίας, θα ξανα ηχογραφήσει νέα φωνητικά και στίχους με τον JD Davies και για πολλούς, θα γράψει στις 22/11/2004 το καλύτερο κομμάτι του με τίτλο The World Is Mine

Το κομμάτι θα παίξει πολύ και 3 χρόνια αργότερα στη κυκλοφορία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά το “Love Don’t Let Me Go (Walking Away)” θα φτάσει στο #1 του BILLBOARD Dance Chart, για να παραμείνει για μια εβδομάδα στη κορυφή, τον Ιούνιο του 2007!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts