Το “The Sound of Silence” είναι ένα τραγούδι από το δίδυμο των Simon & Garfunkel. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Paul Simon κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών μεταξύ 1963-1964. Μια οντισιόν σε στούντιο οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίου με την Columbia Records, και το τραγούδι ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 1964 στη Νέα Υόρκη για να συμπεριληφθούν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1964 αλλά δυστυχώς εξελίχθηκε σε μια εμπορική αποτυχία οδηγώντας έτσι το δίδυμο σε πρόωρη διάλυση με τον Paul Simon να επιστρέφει στην Αγγλία και τον Garfunkel στις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Την άνοιξη του 1965, το τραγούδι άρχισε να προσελκύει airplay στους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Βοστώνη, Μασαχουσέτη και σε όλη τη Φλώριντα. Η αυξανόμενη airplay ροή του οδήγησε τον Tom Wilson, παραγωγό του τραγουδιού, να κάνει remix του κομματιού, overdubbing χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά όργανα με τους ίδιους μουσικούς που υποστήριξαν τη παραγωγή του Bob Dylan “Like a Rolling Stone”.

Οι Simon & Garfunkel δεν είχαν ενημερωθεί για το remix του τραγουδιού μέχρι και την νέα επανακυκλοφορία του, τον Σεπτέμβριο του 1965 ξεκινώντας αμέσως την αναρρίχηση στα charts.

Το τραγούδι χτύπησε #1 στο Billboard Hot 100 το Δεκέμβριο του 1965 οδηγώντας το δίδυμο στην επανένωση και βιαστικά στην ηχογράφηση για δεύτερο άλμπουμ τους, το οποίο η δισκογραφική τους Κολούμπια, έδωσε τον τίτλο Sounds of Silence, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την επιτυχία του τραγουδιού και να κερδίσει τον προηγούμενο χαμένο χρόνο!!!

Το κομμάτι πούλησε μόνο στις ΗΠΑ, πάνω από 1.000.000 αντίτυπα δίσκων και επίσης έχει στην βιβλιοθηκη των ρεκόρ, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, αφού διασκευάστηκε επίσημα, πάνω από 40 φορές, με τελευταία και πολύ επιτυχημένη στον ήχο της House, την κυκλοφορία του από MHE και φυσικά τη d:vision με την «Ιταλική» παραγωγή του Sounds of Silence

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts