Το DJing εξακολουθεί να είναι με μεγάλο ποσοστό υπεροχής, αυτό που λέμε… «αντρικό επάγγελμα». Από την άλλη, υπάρχουν γυναίκες (και σίγουρα όχι DJ) που με τα πλούσια ελέη τους, έγιναν δημοφιλέστατες και καλοδεχούμενες σε DJ events όπου ο clubber, άκουγε μόνο το set με τα μάτια καρφωμένα στον «στόχο» παρά με τα αυτιά προσηλωμένα στον ήχο! …

Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν λέμε; Πάρα ταύτα υπάρχει μια απίστευτα μικρή εκπροσώπηση των γυναικών, όταν είναι να ανατρέξεις σε επίσημους καταλόγους “Top DJs.” Μόνο τρεις γυναίκες έχουν κοσμήσει με τη παρουσία τους το DJ Mag Top 100 DJs στη ιστορία του θεσμού:

Η Lisa Lashes είναι η πρώτη το 2009 στο # 75, η Claudia Cazazu στο # 93 το 2010, και οι αδελφές Nervo κάνοντας το καλύτερο ρεκόρ καταλαμβάνοντας τη θέση # 46 του 2012 στην εν λόγω δημοσκόπηση. Το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από 1% κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που ισχυροποιεί την ιδέα ότι το DJing είναι για … άντρες!

Είναι προφανές ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε, έτσι ώστε να δούμε μια «ισότητα» στα decks αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη αναγνώριση των πολλά υποσχόμενων γυναικείων ταλέντων DJs!

Μέχρι τότε πάμε να απολαύσουμε Διεθνές και Ελληνικό άρωμα γυναίκας σε ένα άτυπο Top10 female DJs chart

Top5 International Female DJs

#1 NERVO

nervo-female-djs.jpg

Το πιο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με τη Mim και Liv Nervo είναι το πώς κατάφεραν να είναι επιτυχημένες σε ότι ασχολούνται. DJing; Στην υψηλότερη κατάταξη γυναικών DJs για το DJ Mag Top 100. Songwriting; Υποψήφιες για Grammy – και μεγάλες συνεργασίες όπως π.χ. με τον David Guetta. Modeling; Απλά ότι πιο hot σε δίδυμο από τη μουσική βιομηχανία.

#2 REBECCA & FIONA

rebecca-and-Fiona.jpg

Εντυπωσιακές και εκρηχτικές παρουσίες από τη Σουηδία, αποτελούν την γυναικεία έκδοση των SHM με αντίστοιχη επιρροή στην EDM!

#3 MAYA JANE COLES

mjc_maya_08.jpg

Με επιτυχημένα κομμάτια όπως το “What They Say” και «Hummingbird” η Maya Jane Coles ήταν η ευχάριστη γυναικεία έκπληξη του DJing του 2011, και έχει λάβει εύσημα από τα Beatport Awards, DJ Mag, Mixmag, και πολλά άλλα. Ακόμα μέχρι και το πασίγνωστο Rolling Stone magazine αναφέρθηκε σε αυτή ως μια από τους “25 DJs that rule the World”. Είναι τελειομανής από την παραγωγή έως το εξώφυλλο και είναι μια από τις λίγες γυναίκες του χώρου που ξεκίνησε το δικό της label, στο τέλος του 2012.

#4 ANNIE MAC

annie mac.jpg

Κάθε Παρασκευή βράδυ, η Annie Mac έχει μια αποστολή … να ξεκινήσει το party από το δημοφιλέστερο Dance Radio στον πλανήτη! Το BBC Radio1!

Γεννημένη στο Δουβλίνο έχει ξεκινήσει την πορεία της στο R1 από το 2009, “φτιάχνοντας” τα Σαββατοκύριακα των clubbers. Στα decks έχει τον αέρα του «ON AIR» και αποτελεί συχνά – πυκνά το opening act σε πολλά δυνατά events στην Ibiza

#5 AUDREY NAPOLEON

Audrey-Napoleon.jpg

Για την Audrey Napoleon, ο ήχος της electro και το προσωπικό της djing ταλέντο πάνε χέρι-χέρι. To track της “Banana Soda Es Muy Loca” τράβηξε την προσοχή του Eric Prydz, ο οποίος δημιούργησε ένα δικό του mashup του για τα προσωπικά του σετ.

Top5 Greek Female DJs

#1 MS. LEFKI

ms lefki2.jpg

Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και θηλυκό «G.Siras»! Έμπειρη και πρωτοπόρος από τα χρυσά χρόνια της αυθεντικής house η Ms. Lefki είναι η πιο πολυταξιδεμένη και φιλοξενούμενη γυναίκα DJ σε events στην Ελλάδα, με γνώμονα τη ποιότητα και τα DJ skills της!

#2 ANNA MARIA HAROKOPOU

anna m.jpg

Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται στην ίδια συζυγική στέγη με τον GPAL ίσως να έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο και ώθηση για τη προσωπική της καριέρα η οποία βρέθηκε στο απόγειο κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000! Πιστή στον ποιοτικό ηλεκτρονικό της ήχο και με δικές της παραγωγές, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ονόματα των decks στην Ελλάδα, αλλά και στον BEST FM που βρέθηκε για χρόνια! Σήμερα θα την βρείτε στον En Lefko Radio!

#3 VICKY BANIA

VICKY BANIA.jpg

Νέα, ταλαντούχα και επίμονη η Βίκυ κερδίζει χρόνο με τον χρόνο εντυπώσεις και αναγνώριση! Πήρε μέρος το 2003 στον διαγωνισμό Heineken Thirst κερδίζοντας τη 3η θέση! Από εκεί και ύστερα με αφοσίωση και δουλειά στο ταλέντο της, θεωρείται σήμερα το πιο «hot» γυναικείο όνομα στον χώρο!

#4 CLEO FYNTANIDOU

CLEO.jpg

To πάθος της για μουσική ακολουθεί την Κλεοπάτρα από παλιά, όταν βρέθηκε υπεύθυνη επικοινωνίας σε μεγάλα labels όπως το γραφείο της Polygram στη Μεσογείων ή πίσω από τα μικρόφωνα και τα decks του Best Radio όπου για χρόνια μας καθήλωνε με τον ήχο της!

#5 EVA THEOTOKATOU

eva t.jpg

H Εύα εδώ και 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το γενικό φάσμα των Media αλλά και του ηλεκτρονικού dance ήχου σε radios αλλά και blogs! Με παρουσία στο Mad TV στον Best και τώρα στο OFFRadio ακολουθεί τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής μέσω των media αλλά και ως DJ στα διάφορα επιτυχημένα gig της στην Ελλάδα!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts