Mon sevi Ms Kittin

miss_kittin_

Γεννημένη στο Γκρενόμπλ της Γαλλίας  το 1973, μια πόλη στις Άλπεις στην Νοτιοανατολική Γαλλία,  η Caroline Hervé, γνωστή σε μας ως Miss Kittin, είναι μια από τις πιο εμπνευσμένες και  εκλεκτικές  DJs  στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Επίσης συγκαταλέγεται στoυς κορυφαίους καλλιτέχνες της techno και της electro η αλλιώς electroclash όπως αποκαλείται από πολλούς το είδος μουσικής που παίζει στα set της.

Μεγάλωσε μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον το οποίο ήταν περικυκλωμένο από την μουσική. Η ίδια στα 6 της χρόνια έπαιζε πιάνο με σκοπό να ψυχαγωγήσει τον παππού και την γιαγιά της, κάνοντας αναπαραγωγή μελωδιών από τα ραδιόφωνο. Προσπάθησε να συνεχίσει τα μαθήματα πιάνου, αλλά μετά από 2 χρόνια το εγκατέλειψε. Επιπρόσθετα, όταν ήταν 5 χρονών άρχισε να ασχολείται με το μπαλέτο μέχρι τα 22 της χρόνια.

Μετέπειτα αφού ορκίστηκε πτυχιούχα του γυμνασίου το 1990, σπούδασε τέχνη πρώτα στην Μασσαλία το 1991, αργότερα στην σχολή Beaux-Arts της γενέτειράς της με ειδίκευση στην σύγχρονη τέχνη(1993-94), ενώ τελείωσε το πρόγραμμα γραφιστικής σχεδίασής στην πόλη Amiens το 1995, πριν κολλήσει πάνω σε αυτήν το μικρόβιο του Djing και της ηλεκτρονικής μουσικής από τότε, το οποίο εκτόξευσε στα ύψη την επαγγελματική της καριέρα.

Οι μουσικές της επιρροές ήταν από  διάφορα είδη μουσικής και σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι Genesis, Supertramp, Miles Davis, Maria Callas, Pink Floyd και Beatles.Έγινε γνωστή για τις συνεργασίες της με τον Hacker, τους Felix Da Housecat, τον Sven Vath, αλλά και για τα κομμάτια της “Frank Sinatra”, “Life on MTV”, “Rippin Kittin”  “Kittin is high ”, «1982».

Επίσης έχει κυκλοφορήσει 6 studio albums, «First Album σε συνεργασία με τον Hacker το 2001», «Or σε συνεργασία με τον  Golden Boy το 2002», «I Com (2004), « BatBox (2008), «Two (σε συνεργασία για δεύτερη φορά με τον  Hacker) (2009) », «  Calling From The Stars (2013) » αλλά και 5 συλλογές μιξαρισμένες, «On the Road (2002) »,  «Electroclash Berlin is Burning(2002) », «Radio Caroline Vol.1 (2002) », «Live at Sónar (2006) », «A Bugged Out Mix (2006) ».

miss-kittin

Παρ ότι είναι γνωστή για το Djing της και της παραγωγές της, έχει πρωταγωνιστήσει ως guest star σε 2 ντοκιμαντέρ, με βάση την ηλεκτρονική χορευτική μουσική φυσικά αλλά και το electroclash είδος. Το 2004 στο Clash of Cultures αλλά και το 2009 στο Speaking in Code.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά φεστιβάλ techno παγκοσμίως, όπως τα «I Love Techno», «5 Days Off Amsterdam» και «Sonar», αλλά έχει παρελάσει και σε μεγάλα club, όπως το Boiler Room, το Warehouse, το W στο Amsterdam, το Space και το Pacha στην Ibiza. Για πολλά χρόνια ήταν μούσα του διάσημου εκκεντρικού Γερμανού  σχεδιαστή μόδας και φωτογράφο Karl Lagerfeld και αποτελεί παράλληλα και μια βασική resident Dj στα Music On parties του Ναπολιτάνου Marco Carola.

Στο μουσικό κομμάτι είναι γνωστή για τα βαριά τονισμένα techno beats της, ενώ στα set της όταν παίζει, έχει επιρροές από κλασσικό rave ρυθμό, από το Σικάγο, το Ντιτρόιτ αλλά τα εμπλουτίζει και με σκληρά acid ακούσματα.  Επίσης με βάση και την αγάπη που είχε και για το Hip hop σε πολλά από τα κομμάτια της βρυχάται για τα καλά η φωνή της, στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα tracks της.

Στην χώρα μας έχει έρθει πολλές φορές και ειδικά στην Θεσσαλονίκη για το γνωστό φεστιβάλ της πόλης το Reworks, αλλά και στην Αθήνα επίσης για λογαριασμό πολλών μουσικών εταιρειών.

photoproject KATJA RUGE

photoproject KATJA RUGE

Αυτό το Σάββατο ανήμερα των Θεοφανείων, αυτής της μεγάλης χριστιανικής εορτής, θα κάνει την εμφάνισή της για άλλη μια φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο six dogs στο μοναστηράκι για λογαριασμό της εταιρείας SEDS. Μαζί της στα decks θα βρίσκονται οι Lex & Clubkid.

Γενικότερα περιμένουμε άλλη μια χρονιά στην μουσική που αγαπάμε δυνατά ονόματα σε όλα τα είδη. Και με την Miss Kittin αναμένεται να μπει πραγματικά δυνατά η χρονιά και με το παραπάνω.

 

 

six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8

Μοναστηράκι

Αθήνα

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr/

Είσοδος 20, προπώληση 15 ευρώ

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Const. Mandrekas

Μπορεί από μικρός να μου άρεσαν τα σπορ, τα αυτοκίνητα αλλά και το διάβασμα, όμως η μουσική ήταν ένας παράγοντας που με ανέβαζε πάντοτε σαν άνθρωπο αλλά και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Ξεκίνησα από αρμόνιο παίζοντας και κάνοντας μαθήματα πάνω σε κλασσική μουσική και πιο κουλτουριάρικα, πέρασα από πολλά ακούσματα για να έρθω για τα καλά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και πολλούς από τους πραγματικούς δημιουργούς της. Ώσπου να φτάσω στα χορευτικά αλλά και πιο σκληρά ακούσματα κυρίως μέσα από την House την techno Και την trance. Ενίοτε είχα αδυναμία στην Progressive και την electro αλλά και στην drum & bass. Μέσα από αυτή την σελίδα θα προσπαθήσω να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτό το είδος, για πολλούς εκπροσώπους της αλλά και για διάφορες ιστορίες ανεκτίμητες και ανεξίτηλες

Related Posts