Πόσες φορές δεν έχουμε σταθεί πάνω από ένα κομμάτι, δεν έχουμε συνδέσει μια ιστορία μαζί του, μια ανάμνηση, μια καψούρα ή μια σχέση;

Πόσες προσωπικές στιγμές δεν έχουμε ντύσει μουσικά, πόσα CD δεν έχουμε κάψει για το αμάξι γεμάτα από κομμάτια αγαπημένα και στιγμές ανεξίτηλες; Πολλές φορές είτε είσαι DJ, είτε απλά ακροατής ή λάτρης της μουσικής θα συνδέσεις το προσωπικό σου στόρι για να είναι μετέπειτα το κομμάτι της ζωής σου! Άλλος για τη γκόμενα, άλλος για τη παρέα, άλλος για ένα παιδί ή το τραγούδι του γάμου του! Αφορμές υπάρχουν πολλές, επιλογές λίγες αλλά εξαιρετικά επιλεγμένες!

Σήμερα θα σας μιλήσω για το δικό μου αγαπημένο κομμάτι που το παρουσιάζουμε αποκλειστικά – και με πολύ συγκίνηση στο GodisaDJ.gr

Όταν αλλάξεις σπίτι και γυρνάς στο πατρικό για επίσκεψη, αυτό από μόνο του είναι μια ιεροτελεστία, για να νιώσεις και πάλι λίγο παιδί, να φέρεις στο μυαλό αναμνήσεις από τις φωτογραφικές κορνίζες ή από πράγματα που υπάρχουν απείραχτα από το παιδικό σου δωμάτιο… Εγώ έχω την ευτυχία στο πατρικό μου να κρατώ “ζωντανές” τις πρώιμες DJing στιγμές της ζωής μου, διατηρώντας μετά βαϊων και κλάδων 6.000 δίσκους βινυλίου! Το κάθε εξώφυλλο και μια ιστορία, το έχω πει χιλιάδες φορές!

Για μένα το κομμάτι της ζωής μου είναι ένα rock classic, μια μπαλάντα με ξεχωριστή επιτυχία στην Ελλάδα, από τους Pretty Maids, το “Please Don’t Leave Me” μια υπέροχη διασκευή που έγινε το 1992 από τους Δανούς ροκάδες που πάτησαν πάνω στην εκτέλεση του αυθεντικού από τον  John Sykes και το 1982.Το κομμάτι μιλάει για καλοκαίρια και έρωτες, για στιγμές απόρριψης, για χαμένους εραστές, αναμνήσεις και δεν συμμαζεύεται!

Το 1992 που βγήκε ήμουν δεν ήμουν 18! Να με συγχωρέσει η γυναίκα της ζωής μου, αλλά στο τότε βολόδερνα με άλλες. Τώρα γιατί με έχει στιγματίσει τόσο πολύ ή για ποια καψούρα το έχω να το συνδέω τόσο πολύ, δε το θυμάμαι! Αυτό που θυμάμαι είναι ότι σαν άνθρωπος της μουσικής, ήταν πάντα στα σετ στα μαγαζιά μου, στις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο, στα cd μου στο αυτοκίνητο, στις καλές και κακές στιγμές μου ανεξίτηλο να μου θυμίζει πάντα τα 18 μου!

Σαν DJ προσωπικά  – όσο κι αν είχα τις επιτυχίες και την αναγνώριση μου – με την παραγωγή δεν ασχολήθηκα ποτέ. Είμαι τελειομανής και ότι κάνω θέλω να το κάνω σωστά… Δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ και δε το έκανα για να χρεώσω μια ghost λεζάντα δίπλα στο όνομα μου. Στο συρτάρι όμως έχω πάντα μια ντουζίνα με κομμάτια και δόξα τον Κύριο, καλούς, επιτυχημένους και ΆΞΙΟΥΣ παραγωγούς – συνεργάτες που με ακούν και συνδέουν τα μυστικά του συρταριού μου με το Cubase ή το logic τους!

Η εκτίμηση και η βαρύτητα της λέξης αυτής είναι να ξέρετε σημαντική για τις σχέσεις. Το να γνωρίζεις και να θαυμάζεις, εκφράζοντας το σε κάνει υγιή και αξιοπρεπέστατο.

Τον Δήμο, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά. Αν και ηλικιακά βαδίζουμε στα ίδια μονοπάτια της καμπούρας και μουσικά έχουμε τις ίδιες πάνω – κάτω εκλεκτικές φαγούρες, η ιστορία λέει ότι δεν έχουμε ποτέ γνωριστεί από κοντά, αλλά και οι δύο αλληλο εκτιμούμε την πορεία μας στον χώρο.

Ο Dim Zach είναι ο μουσικός σκηνοθέτης της μεταμόρφωσης του ονείρου μου σε μια μουσική πραγματικότητα! Μετά από όλα αυτά τα καταπληκτικά edits σε πολυαγαπημένα 80s – 90s classics ήταν ο ιδανικός “νονός” για να βαπτίσει μουσικά σε ιδανικό edit το “κομμάτι της ζωής μου”!

Δήμο Ζαχαριάδη σε ευχαριστώ και περιμένω λαμπάδα του χρόνου!

Απολαύστε το και κατεβάστε το αποκλειστικά (Το download link είναι μέσα στη περιγραφή)

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kiriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts