Ένας πολύ σεμνός και προσηνής άνθρωπος. Ένα παιδί που δουλεύει σε καθημερινή βάση σκληρά, δεν ασχολείται με το τί κάνουν οι άλλοι και δεν παύει λεπτό να αποκλίνει από τους στόχους του. Προσεγγίσιμος, πάντα διατεθιμένος να συζητήσει μαζί σου και χωρίς καμία τάση να δειχθεί ή να ‘’πουλήσει’’ ένα high – class producer προφίλ. Γεννημένος το 1990 στην Αθήνα , ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική ως dj και αργότερα ως παραγωγός και μέχρι σημέρα έχει καταφέρει ουκ ολίγα πράγματα. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά περισσότερα, αλλά προτιμούμε να τον αφήσουμε να μας τα πει ο ίδιος. Ας γνωρίσουμε τον Δημήτρη Μανωλάτο ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, Hit Τhe Bass.

hit the bass

DK : Δημήτρη σε καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο God Is A DJ

H.T.B : Καλώς σας βρήκα και καλή αρχή σας εύχομαι. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας και την προσπάθεια σας να δίνετε βήμα σε νέους παραγωγούς και DJs.

 

D.K. : Είσαι ένας από τους πολλά υποσχόμενους Έλληνες παραγωγούς της νέας γενιάς. Πώς ξεκίνησες και τί σε οδήγησε στο να ασχοληθείς με την Ηλεκτρονική Μουσική;

H.T.B : Με την μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία 16 ετών όπου προσπαθούσα να δημιουργήσω nonstop mixes. Αυτό όμως δεν μου ήταν αρκετό καθώς ήθελα να δημιουργήσω το δικό μου μουσικό κομμάτι. Έτσι μια μέρα, κατέβασα το FL Studio και άρχισα σιγά σιγά να μαθαίνω το πρόγραμμα, να μελετώ θεωρία μουσικής και να παρακολουθώ πολλά tutorials για να μάθω κάποιες βασικές τεχνικές πάνω στην μουσική παραγωγή.

 

D.K. : Το alias Hit The Bass πως δημιουργήθηκε;

H.T.B. : Όταν ξεκίνησα την μουσική παραγωγή χρησιμοποιούσα άλλο ψευδώνυμο. Ως αρχάριος ξεκίνησα να τελειώνω κομμάτια και να πηγαίνω σε επαγγελματικά στούντιο για την μίξη. Κάθε φορά που πήγαινα μου έλεγαν όλοι ότι τα μπάσα μου ήταν αδύναμα… Οπότε για μένα το πρώτο μου στοίχημα ήταν να καταφέρω να μάθω να δημιουργώ δυνατά μπάσα. Έτσι μόλις το κατάφερα αποφάσισα να αλλάξω το ψευδώνυμο μου και να γίνω ο “Hit The Bass”.

 

D.K. : Τα τελευταία χρόνια έχεις δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με γνωστά ονόματα, συμμετοχές με αξιώσεις σε International remix διαγωνισμούς και παραγωγές αξιοσέβαστου επιπέδου. Πώς νιώθεις για αυτήν την προοδευτική εξέλιξη που έχεις μέρα με την μέρα;

H.T.B. : Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι αυτές τις διακρίσεις αλλά και για τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μετά. Εργάζομαι καθημερινά για να εξελίξω τον ήχο μου και να προσφέρω ένα ποιοτικό κομμάτι στον ακροατή. Σκοπός μου είναι να δημιουργώ μουσική που θα αγγίζει τον ακροατή με ποικίλους τρόπους. Να χορέψει, να τραγουδήσει, να γελάσει, να συγκινηθεί ή ακόμα να πάρει το αμάξι του για μια βραδινή βόλτα.

 

D.K. : Θεωρείς πως σε μία εποχή που η εικόνα δείχνει να παίζει πολύ βασικό ρόλο, είναι δύσκολο για ένα παιδί της νέας γενιάς να παραμένει σταθερά προσηλωμένο στους στόχους του και να μην παρασύρεται από την δίψα του να πετύχει ;

H.T.B. : Σίγουρα η μουσική βιομηχανία άλλαξε ριζικά. Ωστόσο το βασικό συστατικό για να πετύχεις στην μουσική είναι η ίδια η μουσική. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να πετύχουμε ως μουσικοί παραγωγοί ή DJs θα πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά σε τεχνικό επίπεδο και να εμπλουτίζουμε την μουσική μας παιδεία καθημερινά. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, εργατικοί και να δεχόμαστε κάθε κριτική καθώς έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.

 

D.K. : Υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο θα χαρακτήριζες μέντορά σου; Κάποιος σε βοήθησε στο ξεκίνημα τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο να χτίσεις ένα σοβαρό επαγγελματικό προφίλ;

H.T.B. : Είμαι από τους παραγωγούς που ξεκίνησα το μουσικό μου ταξίδι χωρίς να έχω κάποιον να με διδάξει. Ωστόσο 3 άνθρωποι που γνώρισα στην πορεία πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν στο να εξελιχθώ. Πρώτα ο Μάνος Θεοφίλου που μου πρόσφερε το πρώτο μου συμβόλαιο με την Sugar Faktory και την My Group. Οι άλλοι 2 είναι οι HouseTwins. Γνωριστήκαμε μέσα από την εταιρία και από τις πρώτες μέρες είχαμε χημεία. Πολύ δοτικοί άνθρωποι και πολύ καλά καταρτισμένοι μουσικοί παραγωγοί.

 

D.K. : Μέσα από τα remix contests, όπου συμμετείχες κατακτώντας υψηλή θέση, σου προέκυψαν συμβόλαια με μεγάλες δισκογραφικές όπως η Warner Music. Eπιπροσθέτως, τα κομμάτια σου έχουν υποστηριχθεί από δημοφιλή youtube κανάλια όπως Kyra Promotions, xKito κ.α. . Ήταν δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί ; Τί πιστεύεις πως χρειάζεται να κάνει ένας ανερχόμενος παραγωγός για να τραβήξει την προσοχή των labels και να κάνει το επόμενο βήμα στην πορεία του;

 H.T.B. : Ήταν αρκετά δύσκολο να καταφέρω να κερδίσω μουσικά κάποιους συνεργάτες του YouTube καθώς έπρεπε να δουλεύω καθημερινά για να εξελίξω τον ήχο μου. Στα κανάλια που απευθύνθηκα (xKito, Kyra Promotions, AirwaveMusicTV, Presage Music κ.α) είχαν σαν κριτήριο μόνο την μουσική σου και όχι τα χρήματα. Πιστεύω ότι ένας ανερχόμενος παραγωγός θα πρέπει να μην φοβάται να δίνει freebie κομμάτια στον κόσμο. Μουσικά κανάλια στο YouTube ή στο SoundCloud σου δίνουν την δυνατότητα να ακουστείς σε ένα μεγάλο κοινό και να μεγαλώσεις σημαντικά το fan base σου κάτι το οποίο κοιτούν η δισκογραφικές εταιρίες.

hit the bass

 

D.K. : Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε επίσημα από τα Grey Studios η προσθήκη σου στο team ως παραγωγός και συνεργάτης – καθηγητής μουσικής παραγωγής. Μίλησέ μας για αυτή την συνεργασία.

H.T.B. : Ήταν πραγματικά όνειρό μου να μπορέσω να μεταδώσω τις μουσικές αλλά και τεχνικές μου γνώσεις σε νέους παραγωγούς. Πάρα πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό τον τομέα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις χωρίς κάποια βοήθεια και πόσο εύκολα μπορείς να πελαγώσεις με όλα αυτά. Τα Grey Studios είναι πλήρως εξοπλισμένα και προσφέρουν ότι χρειάζεται ένας μουσικός παραγωγός για να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι.

 

D.K. : Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα παιδιά επενδύουν στην εκπαίδευσή τους γύρω από την μουσική παραγωγή , φοιτώντας σε διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς sound engineering & music production. Θεωρείς ότι το να σπουδάσει κανείς γύρω από αυτό το αντικείμενο είναι κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί τόσο τεχνικά όσο και δημιουργικά ή δεν είναι απαραίτητο;

H.T.B. : Φυσικά! Η μουσική δεν είναι μόνο να έχεις καλό αυτί. Η εκπαίδευση γύρω από την μουσική παραγωγή σε βοηθάει πάρα πολύ σε τεχνικό επίπεδο αλλά και δημιουργικά. Κατανοείς πιο σωστά και πιο γρήγορα τεχνικές αλλά και κανόνες που διέπουν την μουσική. Η μουσική θεωρία ειδικά απαιτεί μελέτη και πρακτική σε καθημερινή βάση. Εγώ ξεκίνησα ως αυτοδίδακτος, ωστόσο, ήρθε η στιγμή που έπρεπε να μελετήσω μουσική θεωρία και να ανατρέξω σε πολλά tutorials για να μάθω τεχνικές που είχα στο μυαλό μου αλλά δεν ήξερα να τις υλοποιήσω.

 

D.K. : Social media. Κατά την γνώμη σου πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν στην πορεία ενός καλλιτέχνη;

H.T.B. : Ζούμε στην εποχή του Internet. Και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να ακουστούμε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα social media θα σε βοηθήσουν να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο και να μοιραστείς μαζί του την μουσική σου. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να σε κυριεύσει και να σε βγάλει εκτός στόχου. Στόχος του μουσικού παραγωγού είναι η εξέλιξη της μουσικής του και του ήχου του. Τον κόσμο θα τον κερδίσει η μουσική σου και όχι τα likes σου.

 

D.K. : Λίγες μέρες πριν ανακοίνωσες με έμμεσο τρόπο μέσα από το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια πιθανή συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα labels του πλανήτη, την Armada. Υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσες να μας πεις γύρω από αυτό;

H.T.B. : Ναι έχω έρθει σε επαφή μαζί τους και υπάρχει προοπτική συνεργασίας μαζί τους. Και για μένα είναι κάτι καινούργιο μιας και είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επικοινωνία με ένα τόσο μεγάλο label. Πρόσφατα έμαθα ότι λόγο των πολλών κυκλοφοριών που προγραμματίζουν σου αποστέλλουν ένα συμβόλαιο στο οποίο δεσμεύουν το κομμάτι σου για 6 μήνες μέχρι να έχουν την τελική ημερομηνία έκδοσης. Σε αυτή την χρονική περίοδο δεν μπορείς να δειγματίσεις το κομμάτι σου σε άλλη εταιρία. Αν παρέλθει το εξάμηνο τότε μπορείς να πάρεις το κομμάτι σου πίσω και να το δειγματίσεις κανονικά σε άλλες εταιρίες.

 

D.K. : Τί να περιμένουμε από τον Hit The Bass μέσα στην επερχόμενη σεζόν αλλά και σε βάθος χρόνου;

H.T.B. : Το 2017 θα υπάρξουν κάποιες κυκλοφορίες και σε κάποιες άλλες μεγάλες δισκογραφικές που δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δουλεύω καθημερινά για νέα μουσικά κομμάτια σε διάφορα είδη. Σύντομα ευελπιστώ να κυκλοφορήσω και το πρώτο μου EP.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Γνωστός ως Dimi Badger , A & R της 1db Records και μέλος των Medusa ... Τί εννοείτε δεν τον ξέρετε; Κάνει πολλά και τα κάνει όλα εξίσου χάλια. Ηχολήπτης, dj , παραγωγός και τώρα την έχει δει και αρθρογράφος. Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό (φυλάχτε τις κόρες σας) και μονίμως έτοιμος να ευτελήσει το οποιοδήποτε σοβαρό θέμα πέσει στο τραπέζι.

Related Posts