Πως είναι να συναντάς ένα μύθο της παραγωγής που από τα τέλη της δεκαετίας του 90 ένωσε την Jazz με την House? Πως είναι να συναντάς ένα θρύλο της νιότης σου, που έλιωσες τα CDs του στα πρώτα σου ψαγμένα σετ;

Δεν χρειάστηκε να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, ήρθε το βουνό στον Μωάμεθ! Εδώ και λίγους μήνες ο Kevin Yost ζει στην Ελλάδα και είναι resident στο club που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο τον χειμώνα, το Steam!

Kevin Yost @ godisadj.gr

O “ειδικός” μας στις συνεντεύξεις και fan του καλλιτέχνη, ο Δημήτρης Κοκοβίδης συνάντησε τον Kevin Yost στο studio του Godisadj.gr

MAIN ARTICLE

Συνέντευξη με τον Kevin Yost. Ετοιμάζοντας αυτή την συνέντευξη μπορώ να πω πως το άγχος ήταν το κυριότερο συναίσθημα. Κάτι η κάμερα, κάτι τα άπταιστα αγγλικά μου με προφορά που θα ζήλευαν και τα μέλη της Βουλής των Λόρδων, κάτι το ότι απέναντί μου θα είχα έναν living legend της deep house σκηνής, όσο να ‘ναι σε βάζουν σε μία στρεσογόνο θέση. Έπειτα, μετά το μοντάζ, προβληματίστηκα σε σχέση με το τι να γράψω σε αυτή εδώ την παρουσίαση. Θα μπορούσα να αφιερώσω το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κειμένου μιλώντας για τα έργα και τα δρώμενά του. H πιο ασφαλής επιλογή έτσι δεν είναι;  Άλλωστε σε μία επιτυχημένη πορεία 20+ χρόνων, υπάρχει αρκετό υλικό για να γράψεις ολόκληρες σελίδες αποκλειστικά με το τί έχει πράξει ένας καλλιτέχνης, χωρίς να “αναλώσεις” το γραπτό σου σε αναλύσεις επί αναλύσεων. Από την άλλη όμως με μία τέτοια προσέγγιση δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί το σύνολο της προσωπικότητας αυτού του ανθρώπου.

Γιατί ο Kevin Yost, όπως και κάθε πραγματικός καλλιτέχνης, είναι πολλά πράγματα πέρα από ένας καλός συνθέτης/μουσικός/παραγωγός.

Όταν άνοιξε η πόρτα του studio και συστηθήκαμε, μπορώ να πω πως έμεινα έκλπηκτος από το πόσο ζεστός και ευγενικός ήταν. Στα πρώτα 5 λεπτά της συνομιλίας μας συνειδητοποίησα πως έχω να κάνω με έναν άνθρωπο που δεν έχει ανάγκη να “πλασάρει” τον εαυτό του με ύφος καρδιναλίων. Δεν τον ενδιέφερε να με θαμπώσει με την ιστορία του στον χώρο, ούτε να επιβληθεί στον 25χρονο άσημο τυπάκο που ήταν εκεί για να του κάνει ερωτήσεις. Αντιθέτως μετά από λίγο σχεδόν ξέχασα πως συνομιλώ με τον δημιουργό του “One Starry Night” και νόμιζα πως μιλάω με έναν γνωστό μου. Προσηνής, με ιδιαίτερο χιούμορ (εξαιτίας του οποίου κόψαμε το γύρισμα 5-6 φορές για να σκουπίσουμε τα δάκρυά μας) και εξαιρετικά ευγενής.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, όποτε έκανα ένα λάθος ή ξεχνούσα το τί έπρεπε να πω και “κόβαμε”, είχε πάντα την θέληση να με κάνει να αισθανθώ άνετα, κάτι το οποίο κατάφερε 100%. Είτε με ένα χτύπημα στον ώμο, είτε με μία ατάκα που θα με έκανε να γελάσω, είτε προσπαθώντας να με διαβεβαιώσει πως καταλαβαίνει απόλυτα τα ελληνοαραμαϊκοαγγλικά μου και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε μου ερώτηση, αναλυτικός στις απόψεις του, δεν άφησε το παραμικρό θέμα χωρίς να εκφράσει αυτό που ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο.

Κλέινοντας την κάμερα και την συνέντευξη, αφιέρωσε πολύ από τον χρόνο του για να μιλήσουμε για κάθε λογής θέμα. Την Ελλάδα, την “o,ti na nai” (αγαπημένη του φράση) κατάσταση στην μουσική βιομηχανία του σήμερα, την προσωπική του ζωή κ.α. Έπειτα, αφού μας χάρισε ένα εξαιρετικό live producing dj set, αποχώρησε καληνυχτίζοντας μας.

Το τί ειπώθεικε στην συνέντευξη βρίσκεται στο παραπάνω βίντεο. Δεν μου φαίνεται πως υπάρχει κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης. Κάποιες ερωτήσεις μπορεί να σας φανούν ενδιαφέρουσες, κάποιες αδιάφορες. Αυτό που μπορείτε ανεπιφύλακτα να κρατήσετε από αυτό το υλικό είναι πως όταν ακούτε το όνομα Kevin Yost πρόκειται για μία μοναδική προσωπικότητα με τεράστιο ενδιαφέρον!

Δείτε το exclusive producing/DJ set του που έπαιξε σε #livestreaming:

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Γνωστός ως Dimi Badger , A & R της 1db Records και μέλος των Medusa ... Τί εννοείτε δεν τον ξέρετε; Κάνει πολλά και τα κάνει όλα εξίσου χάλια. Ηχολήπτης, dj , παραγωγός και τώρα την έχει δει και αρθρογράφος. Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό (φυλάχτε τις κόρες σας) και μονίμως έτοιμος να ευτελήσει το οποιοδήποτε σοβαρό θέμα πέσει στο τραπέζι.

Related Posts