Αρθρογραφεί ο Chris Child

chris child ibiza

3 χρόνια έχουνε περάσει από το άρθρο που περιέγραφα την εμπειρία μου απο το ‘’ΛΕΥΚΟ ΝΗΣΙ’’ ,την IBIZA. Tα πράγματα αυτή τη φορά ήταν εντελώς διαφορετικά με πολλές ανακατατάξεις στο νησί, νέα parties και πολλά ενδιαφέροντα news που θα περιγράψω πιο κάτω.

spacenight

Ξεκινώντας λοιπόν ,να πω ότι η απουσία του SPACE, του θρυλικού club που μεγάλωσε γενιές clubbers, είναι παραπάνω από αισθητή ,οπού στη θέση του κοσμεί το νέο υπέρ club HI ,το οποίο όμως και χωροταξικά δεν θυμίζει σε τίποτα με τον προηγούμενο προκάτοχό του. Οι δύο περσόνες CARL COX και RICHIE HAWTIN, αμφότεροι με residencies τα προηγούμενα χρόνια, φέτος εμφανίζονται σε parties ως guests, δίνοντας ‘’τυράκι’’ σε ορισμένες βραδιές ώστε να γίνεται το απόλυτο buzz (ποιος δεν θα ήθελε έναν τέτοιο guest?). Eίναι αξιοσημείωτο το πως αυτό το νησί έχει δικό του χρηματιστήριο αξιών, μιας και βλέπουμε βραδιές που ήταν πριν κάποια χρόνια απλά καλές να μετατρέπονται σε πραγματικό χρυσωρυχείο, όπως αυτή του SOLOMUN κάθε Κυριακή στο PACHA που πλέον αποτελεί σημείο σταθμό για όλους τους clubbers, βουλιάζοντας στην κυριολεξία το club!

Στην αντίπερα όχθη, ο εμβληματικός MARCO CAROLA δημιούργησε την δικιά του ‘’GOTHAM CITY’’ στο AMNESIA, συνδυάζοντας τους TECH HOUSE ρυθμούς, τα σκοτεινά χρώματα και την απήχηση που έχει στο γυναικείο φύλλο, φτιάχνοντας μια βραδιά που δεν θα έλεγα ότι είναι underground, αλλά ότι αντλεί έμπνευση από εκεί. Γνωστά edits, ένα classic στη μέση εκεί που δεν το περιμένει κανείς (βλέπε KING OF MY CASTLE) και μια sexy ατμόσφαιρα μέχρι τα ξημερώματα, μας δείχνει γιατί ο CAROLA είναι ο KING του νησιού και αυτή τη χρονιά.

Τo PRIVILEGE, έχοντας χάσει την αίγλη του χρόνια τώρα επένδυσε πολλά χιλιάδες ευρώ, όχι για την διαμόρφωση του υπάρχοντος χώρου, αλλά σε έμψυχο δυναμικό με την προσθήκη ενός arsenal καλλιτεχνών όπως SASHA / DIQWEED, 2 parties με CARL COX και TALE OF US.

Δυστυχώς απο την εμπειρία μου και από την παρουσία μου και σε πάρτι των TALE OF US και SASHA / DIQWEED, το αποτέλεσμα ήταν κάτω των προσδοκιών, όχι μουσικά, αλλά λόγου του χώρου του club που αποτελεί από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και δύσκολα γεμίζει. Περνώντας στο Σάββατο, μάλλον στάθηκα τυχερός πηγαίνοντας στο πάρτι της ζωής μου για τον εορτασμό των 50 χρόνων του PACHA, στο DESTINO, τουριστικό resort του ίδιου ομίλου, όπου φιλοξένησε τον SIR PETE TONG και την heritage orchestra που παίξανε όλα τα IBIZA classics! Ηταν κάτι μαγικό και όταν το είχα δει πριν 2 χρόνια περίπου στο RADIO 1 ibiza prom θυμάμαι είχα ενθουσιαστεί! Σίγουρα απο τα highlights όλων των χρόνων που ταξιδεύω σε αυτό το νησί.

Για το τέλος του πρώτου μέρους του αφιερώματος σας αφήνω με το πάρτι του SVEN VATH με τον RICHIE HAWTIN, κάνοντας ουσιαστικά ο πρώτος άνοιγμα στον δεύτερο και διδάσκοντας πως είναι να είσαι ένας ολοκληρωμένος DJ και να παίρνεις το μαγαζί από τις 12 άδειο με 40 άτομα και να το απογειώνεις, παίζοντας house,disco kai techno! Αυτός ήταν ο PAPA SVEN που κατ εμέ έπαιξε τις καλύτερες μουσικές του νησιού!

Η συνέχεια στο επόμενο μέρος!

Σχόλια

σχόλια