Η νέα ναυαρχίδα της pioneer ακούει στο όνομα cdj 2000 nxs2 και είναι πολλά υποσχόμενη. Ωστόσο το «παλιό» πλέον cdj2000 nexus καλά κρατεί τα σκήπτρα στα club ανά τον κόσμο. Το γεγονός ότι όταν βγαίνει στην αγορά ένα μηχάνημα θέλει να πάρει μερικά firmware update ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο, ότι το καινούριο είναι κατά περίπου 30% πιο ακριβό από το παλιό, κρατάνε ακόμα το παλιό στη θέση του βασιλιά όσο αφορά την παρουσία στα club, έστω και προσωρινά. Για να δούμε όμως με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια τις πιο σημαντικές διαφορές των δύο αυτών υπερ-όπλων όσο αφορά το djing.

 1. Μεγαλύτερη οθόνη Touch με μεγαλύτερη ανάλυση που σημαίνει περισσότερη πληροφορία ορατή, qwerty keyboard για αναζήτηση tracks, με μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει κουμπί που να σβήνει αμέσως την αναζήτηση, πρέπει να το κάνεις με το backspace.

sorting

 

 1. Filter tracks λειτουργία που πατώντας το εμφανίζει μόνο όσα κομμάτια έχουμε ορίσει εμείς με τις δικές μας παραμέτρους.
 2. Κουμπί shortcut (συντόμευση) που επιτρέπει γρήγορες λειτουργίες όπου και αν βρίσκεσαι.
 3. Μοχλός forward reverse με μία επιπλέον λειτουργία προς τα πάνω, slip reverse που δεν επηρεάζει την ροή του κομματιού.
 4. 4×2 διαθέσιμα hot cues που αντί να πατήσεις το κουμπί rec για να γράψει hot cue, όπως στα nexus, απλά πατάς όποιο είναι ελεύθερο και γράφει απευθείας. Τα σβήνει πατώντας κρατώντας το μεσαίο πατημένο. Τα hot cues πλέον χρωματίζονται αυτόματα από το cdj, ή όπως θέλουμε εμείς από το rekordbox.
 5. Πλέον κάτω από την αναγραφή beat sync, υπάρχει και το double instants, που υπήρχε κρυμμένη και στα nexus και περιγράφει την επιπλέον λειτουργία των συγκεκριμένων κουμπιών.
 6. Επιστρέφει το κουμπί για την 4/8 beat loop όπως ήταν στο πρώτο cdj2000, που με απλό πάτημα πιάνει αυτόματα 4beat loop, με παρατεταμένο πιάνει 8beat loop. Αφού πιάσουμε loop μετά λειτουργεί σαν loop cutter και κόβει τη loop κάθε φορά που το πατάμε στη μέση. Εξακολουθεί να πιάνει 4beat loop το κουμπί loop in με παρατεταμένο πάτημα όπως στα nexus.
 7. Το loop drifting από τα nexus διορθώθηκε.
 8. Υπάρχει πλέον beat jump, αλλά μόνο για 1 beat.
 9. Τα slot για usb και sd πλέον παίρνουν το χρώμα που έχετε ορίσει εσείς στο rekordbox.
 10. Βγήκε το άθλιο animation, λες και είναι ipad, που υπάρχει στα nexus όταν μπαίνεις/βγαίνεις σε κάποιον φάκελο ή playlist και πλέον είναι πιο γρήγορη η μετάβαση.
 11. Το quantize έχει πλέον περισσότερες παραμέτρους. Το nexus είχε quantize για μέχρι 1 beat, ενώ το nxs2 μπορεί να επιλέξει κανείς από 1/8 ως 1 beat.

img_6206

 

 1. Δεν διορθώθηκε όπως και στα nexus η λάθος απεικόνιση μιας playlist όταν στο rekordbox – preferences – cdj & device – column επιλέξεις οτιδήποτε αντί για το “not specified” που σημαίνει κενό. Αν λοιπόν επιλέξουμε πχ bpm, αυτό θα απεικονίζεται περίπου στο κέντρο της οθόνης, αφήνοντας έτσι πολύτιμο τμήμα της κενό και στην ουσία άχρηστο.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts