Ήταν καλοκαίρι του 2002. Θυμάμαι έντονα το τέλος της επιρροής του Disco House genre τότε και το πέρασμα σε πιο progressive ήχο και genres… Οι περισσότεροι DJs τότε βρισκόντουσαν στην μεταβατικότητα του … από παίζω τα πάντα, στο … αφιερώνομαι σε κάτι συγκεκριμένο και όλοι μαζί έψαχναν το κομμάτι – μαγνήτη για να προσελκύσουν τα πλήθη!

Γι αυτόν τον “μαγνήτη” οφείλουμε πολλά στον Ιταλό superstar και λάτρη της Μυκόνου Benny Benassi, ο οποίος με ένα μαγικό όσο και πρωτότυπο τρόπο μπόρεσε να αλλάξει για πάντα τον χάρτη της mainstream κουλτούρας προσφέροντας “ικανοποίηση” με ένα κομμάτι σταθμό στην ηλεκτρονική μουσική, το “Satisfaction”. Ένα κομμάτι που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε άμεσα χάρη στην διορατικότητα και το καλό αυτί του Easy Coutiel στην Planetworks!

To Satisfaction είναι η έλευση του electro-house ως genre στον χάρτη των σύγχρονων μουσικών στυλ που γεννήθηκαν από τα late 90s και μετά. Είχε ένα εξαιρετικό – αξέχαστο sub-bass, που απογείωνε το ηχο-σύστημα και πρόσφερε μια δόνηση ηλεκτρονικής ηδονής στους απανταχού clubbers του πλανήτη που μαζί με το κοινό male/female sexy vocal “Push me and then just touch me ’til I can get my satisfaction” και τα απίστευτα synths, δημιουργούσαν την τέλεια συνθήκη χορού, αφομοίωσης του track και ζήτησης του για χρόνια!

Το κομμάτι έμμελε να είναι το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του Benassi. Βρέθηκε στο #2 του UK chart, έπαιξε σε διαφημίσεις, τηλεοπτικές σειρές, έγινε το 54ο πιο επιτυχημένο single πωλήσεων στην ιστορία των δισκογραφικών πωλήσεων στη Γαλλία … και έγινε μέχρι και … Ροκ διασκευή! Καλά ακούσατε!

Το κομμάτι έδωσε έμπνευση στη ροκ μπάντα των Who Made Who που σε συναυλία τους το 2009 στη Γαλλία πρωτοτύπησαν …

To Satisfaction χρησιμοποιήθηκε και ως γενικότερη “τροφή” υλικού από άλλους καλλιτέχνες που με samples & parts του, έφτιαξαν την δική τους θεωρία ικανοποίησης!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts