Οι «Dreamer and the full moon» πέρασαν στην ιστορία ως οι «κουκουλοφόροι» της ελληνικής ροκ σκηνής, που ξεκίνησαν την καριέρα τους, παίζοντας στην περίφημη «Αυτοκίνηση» και σε άλλες ντισκοτέκ της δεκαετίας του ‘80, κάτι σαν κι αυτό που σήμερα κάνουν οι Bang La Decks. Για πολλά χρόνια κράτησαν την ανωνυμία τους και δεν αποκάλυπταν τα πρόσωπά τους, υποστηρίζοντας ότι η μουσική βγαίνει από την ψυχή και όχι από τις καλοφτιαγμένες φάτσες. Η ιδέα να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους, λέγεται ότι προήλθε από το αμερικανικό συγκρότημα «Residents» του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι εμφανίζονταν με διαφορετική μάσκα σε κάθε συναυλία, ανάλογα με το μουσικό θέμα. Το τραγούδι «Sandrina» πρωτακούστηκε τον Σεπτέμβριο του 1984 και έγινε αμέσως επιτυχία. Σύντομα ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών charts. Μετά απο δύο χρόνια έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την κουκούλα κρυβόταν ο Μάνους Ξυδούς, ένας από τους δημιουργούς των Πυξ Λαξ. Για την ιστορία η σύνθεση του γκρουπ ήταν: Μάνος Ξυδούς (vocals) Γιώργος Γκικοδήμος (vocals), Γιάννης Ευσταθίου (vocals, guitar), Γιάννης Πιπινέλης (guitar), Νίκος Πιπινέλης (bass), Τόλης Σκαμαντζούρας (drums), Σωτήρης Τσούκαλης (accordion, piano)…

To Ελληνικό αυτό #CLASSIC 80s track σίγουρα μιλά δυνατά στη καρδιά των μεγαλύτερων σε ηλικία DJs που πιθανά γνώρισαν και την αυθεντική λάμψη του κομματιού!

Ο Charly H. Fox με έντονη προσωπικότητα, μουσική ταυτότητα και γνώσεις, θέλησε να το διασκευάσει δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στις επόμενες γενιές να το “δουν” σε ηλεκτρονική άποψη! Ο φίλος και “γείτονας” του στην Ελληνική επαρχία – και συνάμα δηλωμένος λάτρης των Ελληνικών ποιοτικών project, o Roni Iron το βάφει στην οικεία του deep house πινελιά και απογειώνει το λατρεμένο ακορντεόν!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts