Με όλες τις πολιτικές καταστάσεις σε πλήρη εξέλιξη, σχεδόν τα περισσότερα πράγματα νέκρωσαν. Μαζί με όλα τα άλλα και πολλά από τα αναμενόμενα μουσικά φεστιβάλ που είναι σε πορεία ροής παραγωγής και πραγματοποίησης τις επόμενες εβδομάδες.

Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται και το φεστιβαλ χτενίζετε; (!)

Μπορεί και να έχετε και δίκιο, από την άλλη η αλήθεια είναι ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να εξελιχθεί και με τις απαραίτητες δόσεις πολιτισμού και διασκέδασης. Την πολύτιμη αυτή δόση «οξυγόνου» καλούνται εκτός των άλλων να προσφέρουν ΚΑΙ τα μουσικά φεστιβάλ και ειδικά αυτά με συμμετοχές από τον χώρο του DJing στην Ελλάδα.

dinomfu_cdf.jpg

Η επιτυχημένη συνταγή του περσινού Dreamland Festival και της φετινής έκπληξης Colour Day Festival” έδωσαν το στίγμα, ότι το clubbing εμπνέει και εκτός του φυσικού του χώρου (όπως είναι τα clubs) και μπορεί με τον όγκο του πλήθους να απογειώσει το συναίσθημα της διασκέδασης και της απόδρασης από τη «γκρίζα» σκέψη & διάθεση!

JG DREAMLAND2.jpg

Από την άλλη είναι αλήθεια ότι σαν λαός είμαστε σε πολλές περιπτώσεις αυτοκαταστροφικός!

Πολλές φορές, δημιουργούμε μια θετική πρώτη εικόνα και σε άμεσο χρονικό διάστημα, χαλάμε την εικόνα αυτή για άλλα συμφέροντα, που βρίσκονται εκτός της πραγματικής ουσίας που ζητάει και επιλέγει τη παρουσία του ο κόσμος όπως η διασκέδαση, η διαφορετικότητα και η εμπειρία που βιώνει κανείς μέσα από ένα φεστιβαλικό ραντεβού.

Κάτι τέτοιο συνέβη με την Dreamland…

JG DREAMLAND3.jpg

Όπως πολλές φορές συμβαίνει, η πρωτότυπη ιδέα ενός ατόμου έφερε «επανάσταση» στα δρώμενα του χώρου και έτυχε της υποστήριξης ενός επενδυτή επιχειρηματία με όραμα να δημιουργήσει στον τόπο του ένα θεσμό τουριστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς για τα επόμενα χρόνια. Το πείραμα πέτυχε – δεν έτυχε, μια μεγάλη οργανωτική ομάδα που βασίστηκε στη φιλία ετών δούλεψε για μήνες και σε γενικές γραμμές πέτυχε τον στόχο της, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα απειρίας κυρίως που βασίστηκαν στον τομέα σωστής διαμονής / υγιεινής του κάμπινγκ, εν μέρη λογικές, αφού το φεστιβάλ φιλοξένησε πολύ μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο αριθμό σε θεατές/κατασκηνωτές.

Το φεστιβάλ ένωσε παράλληλα καλλιτέχνες, clubbers διαφορετικών ακουσμάτων, διοργανωτές και κοινό! Μια ευχάριστη νότα καθημερινής καλοκαιρινής απόδρασης δίπλα στον Νέδα ποταμό έφερε πολλές ευχές και απόψεις ότι επιτέλους κάτι υπέροχο ξεκινούσε…

dreamland lake.jpg

Τα όσα θετικά, σε σκέψεις, προγραμματισμό και όραμα για τη 2η χρονιά, έφερε η απίστευτη όσο και αρνητική κόντρα – διαφωνία των δυο κεντρικών προσώπων του φεστιβάλ (επενδυτή vs Project Manager) σε πολλά πράγματα και φυσικά – οικονομικά κυρίως – που λογικό είναι, έφεραν την πόλωση, την αντιδικία και την διάλυση της Dreamland σε 2 επιμέρους «διχαστικά» φεστιβάλ με το ίδιο περιεχόμενο, εφάμιλλο περιβαλλοντικό στήσιμο, ίδιες ημερομηνίες και περίπου ίδιο line up. Το χειρότερο από όλα ήταν το «μπέρδεμα» και το ανακάτεμα του κοινού που γεμάτο απορία παρακολουθούσε δυο εταίρους που πέρσι τους χάρισαν κάτι υπέροχο να αλληλοκατηγορούνται και να μιλούν το λιγότερο άκομψα ο ένας για τον άλλο, σε δημόσιες τοποθετήσεις στα social media, αλλά και τοπικά «πηγαδάκια».

Ομάδες από DJs που πέρσι μιλούσαν για ώρες και εμφανιζόντουσαν μαζί, μπήκαν σε ευθεία αντιπαράθεση με εκατέρωθεν βολές και χαρακώματα για χάρη μιας «κόντρας» συντελεστών που το μόνο που δεν έκανε είναι να ΕΜΠΝΕΕΙ και να ΕΝΩΝΕΙ τη νεολαία! Μπήκαν σε μια ιστορία που ο ένας τσακώθηκε με τον άλλο, σχετικά με το που θα πάει και πως θα υποστηρίξει το ένα προϊόν σε σχέση με το άλλο.

Η κόντρα συνεχίστηκε και σε δικαστικό επίπεδο και έφερε την οριστική διαγραφή του όρου «Dreamland» προς χρήση … Έτσι η Dreamland έφερε την … MUSICLAND και το OLYMPIA FESTIVAL (στον χώρο που έγινε η Dreamland)!

Και εκεί που κάπως, τα πράγματα είχαν μπει στη θέση τους, με τα 2 φεστιβάλ να ανακοινώνουν τα line up, τις τελικές λεπτομέρειες και να μπαίνουν σε πορεία πραγματοποίησης των events οι απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις έφεραν την οριστική ακύρωση του Musicland Festival (για πολλούς αναμενόμενη κίνηση) και πολλά ερωτηματικά για τη πραγματοποίηση ή μη του OLYMPIA FESTIVAL.

Όσοι αγαπούμε τον χώρο, τα Dance Festivals, τον EDM, Underground, House ή όπως θέλετε πείτε τον χώρο, οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία της σκηνής και να φερθούμε με … «αξιοπρέπεια» (που είναι και τη μόδας η λέξη) στο κοινό, που αρχικά ενθουσιάστηκε, ακολούθησε, αγόρασε, εμπιστεύτηκε και στη συνέχεια … μπερδεύτηκε με τα όσα μύρια βρήκε μπροστά του!

ht.jpg

Ας αγκαλιάσουμε τις προσπάθειες, ας εξετάσουμε επιφυλακτικά τη πορεία τους κι ας επιλέξουμε τα πιο φερέγγυα, αυτά που μένουν δηλαδή! Το έχουμε όλοι ανάγκη.

Καλή επιτυχία στα Ejekt & Olympia festivals λοιπόν!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts