Καλοκαίρι και DJ Tour!

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο βλέπουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αμέτρητα flyers και φωτογραφίες από τους ίδιους τους Djs που ποστάρουν το καθημερινό activity και τα πέρα – δώθε τους!

jg steve.jpg

Μη που πείτε πως δεν τα είδατε και δεν σκεφτήκατε, μα καλά πως γίνεται να είναι από τη μια μέρα στην άλλη να βρίσκονται τόσα χλμ μακριά ή πόσοι από εσάς δεν ζηλέψατε να μπαίνατε στη θέση τους;

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι τόσο απλό ή ευχάριστο όσο πιθανά ακούγεται ή το βλέπεται μέσω φωτογραφιών! Το DJ Touring είναι ένας συντελεστής πολλαπλών καταστάσεων, κούρασης, οδήγησης, αεροδρομίων, check in, ανθρώπων που θα το οργανώσουν, ή θα το ακολουθήσουν, ξενυχτιών, οργάνωσης των playlist και πολλών ακόμα που δεν έρχονται με τη μια στο μυαλό μου!

Στα τωρινά χρόνια που το DJ residency έχει σβήσει, τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας σκηνής είναι για περίπου 3 μήνες στο πόδι, εκτός σπιτιού με ότι αυτό επιφέρει!

Γιατί αλήθεια, δεν είναι εύκολο σήμερα να είσαι στην Κομοτηνή για gig και την επόμενη ημέρα στην Ιεράπετρα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχεις και δικό σου αεροπλάνο όπως ο Alesso!

alesso airplane.jpg

Ο καλός προγραμματισμός λοιπόν, ένας άνθρωπος ο οποίος βαπτίζεται “Tour Manager” ή και στη καλύτερη είναι άνθρωπος του τουρισμού και γνωρίζει από δρομολόγια, ξενοδοχεία και διαδρομές παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα καλό και κυρίως οργανωμένο τουρ σε πολλαπλά μέρη!

Στην ουσία θα ξεκουράσει τον DJ και θα του δώσει έστω και μερικά πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης πριν τα πολλαπλά gigs που έχει να υπηρετήσει! Γιατί το θέμα δεν είναι το Χ μαγαζί να φέρει τον Χ επώνυμο DJ για να παίξει… το θέμα είναι πως θα παίξει και τι θα δώσει στο κοινό! Και θα μιλήσω με προσωπικό παράδειγμα που έζησα τις προάλλες!

dino gig2.jpg

Στις 27/7 είχαμε στην Dreamland τη τελευταία ημέρα line up! Στο πρόγραμμα ήταν ο Dino MFU & George Siras οι οποίοι την ίδια ημέρα έπαιζαν απογευματινό Gig στη Λευκάδα και μετά έπρεπε να ταξιδέψουν Αρχαίο Ολυμπία για το φεστιβάλ και κατόπιν καρφί Αθήνα! Τι κι αν είχαν σηκωθεί από τα χαράματα; Τι κι αν είχαν οργώσει τη μισή Ηπειρωτική Ελλάδα; Είχε πάει 12+ τα μεσάνυχτα όταν τους υποδέχθηκα στο main stage και τα παιδιά ήταν μέσα στην ενέργεια! Ειδικά δε όταν βγήκαν στη σκηνή πέταγαν στη κυριολεξία!

-5b.jpg

Ένας ακόμη σημαντικός συντελεστής στο DJ Touring είναι και το θέμα διατροφής, φυσικής κατάστασης και φυσικά ύπνου! Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν συστηματικά γυμναστική για να τους βοηθά στις δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες με τις πολλές απαιτήσεις που έρχονται! Τις προάλλες είδα τον Agent Greg πριν ανέβει στη κονσόλα να κάνει 2-3 ασκησούλες και τον πείραζα! Μετά όμως πήγε αφρό όλο το πολύωρο σετ που εκλήθηκε να παίξει, με άμεση συμμετοχή αλλά και ανταπόκριση με το κοινό!

Το DJ Touring έχει και τον χαβαλέ του, ειδικά όταν φεύγεις team για κάποια gigs! Πολλαπλές στάσεις, διαφορετικά μέρη, καλοκαιρινά clubs και εκπλήξεις είναι μέσα στο μενού!

Πολλοί θα πείτε, ναι μεν αλλά τι βγάζουν, εγώ θα πω ότι πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου δουλεύουν το καλοκαίρι διότι ο χειμώνας στις πόλεις είναι από σκληρός ως πολύ βαρύς!

DJ Touring εύκολο να το ποθείς, Γολγοθάς να το πραγματοποιείς!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts