Michael Jackson – Thriller (ZHU Remix)

Ένα κομμάτι αξέχαστο, ένα κομμάτι κλασσικό και ανεπανάληπτο, μπορεί πάντα να είναι φρέσκο, όταν εκπληκτικά remixes σαν κι αυτό του ZHU (Faded) έρχεται στην επικαιρότητα και επιβεβαιώνει τη χρυσή αξία του “Original” … Πάμε να δούμε όμως πιο ήταν το “Thriller” του Michael Jackson:

 

Το Thriller είναι κομμάτι του Michael Jackson, το οποίο συνέθεσε ο Ροντ Τέμπερτον. Είναι το έβδομο και τελευταίο single από το έκτο άλμπουμ του καλλιτέχνη, Thriller. Κυκλοφόρησε στις 23 Ιανουαρίου 1984, από την Epic Records. Το τραγούδι εμφανίζεται σε αρκετά απανθίσματα του Τζάκσον, συμπεριλαμβανομένων των άλμπουμ HIStory (1995), Number Ones (2003), The Essential Michael Jackson (2005), και Michael Jackson’s This Is It (2009). Γράφτηκε από τον Ροντ Τέμπερτον, με παραγωγή του Κουίνσι Τζόουνς. Το τραγούδι, αρχικά, είχε τον τίτλο Starlight, με φωνητικά από τον ηθοποιό Βίνσεντ Πράις.

michael-jackson-wallpaper

 

Τα όργανα του κομματιού συμπεριλαμβάνουν μια γραμμή μπάσου και συνθεσάιζερ. Στο τραγούδι, τα ηχητικά εφέ όπως το τρίξιμο της πόρτας, οι βροντές, το άκουσμα των ποδιών στο ξύλινο πάτημα, άνεμοι και ουρλιαχτά σκυλιών μπορούν να ακουστούν, και οι στίχοι περιέχουν τρομακτικά θέματα και στοιχεία. Το Thriller έλαβε θετικές κριτικές, αν και το τραγούδι επισκιάστηκε από το μουσικό του βίντεο. Το Thriller έγινε το έβδομο top-ten single του Τζάκσον στο Billboard Hot 100 Chart από το άλμπουμ, ενώ έφθασε στην κορυφή των τσαρτ στη Γαλλία και στο Βέλγιο και στα top ten σε άλλες χώρες.

Το Thriller υιοθετήθηκε σε ένα πολύ επιτυχημένο μουσικό βίντεο, το Michael Jackson‘s Thriller. Σε 14 λεπτά το βίντεο είναι μεγαλύτερο από το τραγούδι, μαζί με μια αφήγηση, στην οποία συμμετέχουν ο Τζάκσον και η ηθοποιός Όλα Ράι, και η οποία είναι εμπνευσμένη από τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 1950. Στην πιο εικονική σκηνή του βίντεο, ο Τζάκσον, μαζί με άλλους ηθοποιούς που εμφανίζονται ως ζόμπι, αρχίζουν να χορεύουν. Παρά το γεγονός ότι το βίντεο θεωρήθηκε απόκρυφο και έλαβε κριτική για τις βίαιες εικόνες, το βίντεο έγινε αμέσως διάσημο και έγινε υποψήφιο για έξι MTV Video Music Awards, το 1984, και τελικά κέρδισε τρία. Το 2009, προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου (ΗΠΑ) από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, και ήταν το πρώτο μουσικό βίντεο που είχε επιλεχθεί.

 

 

Το μουσικό βίντεο, το οποίο διεύθυνε ο Τζων Λάντις, γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες. Σε αντίθεση με τις αναφορές που έλεγαν ότι κόστισε από 800.000 δολάρια[35] μέχρι 1.000.000 δολάρια, ο Λάντις δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του βίντεο ήταν 500.000 δολάρια. Ο Τζάκσον είπε σε μια συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1999, για τα MTV’s 100 Greatest Videos Ever Made, για τη δημιουργία του βίντεο:

Η ιδέα μου ήταν να φτιάξουμε μια ταινία μικρού μήκους με συζήτηση … στην αρχή – μου άρεσε να έχω μια αρχή μια μέση και ένα τέλος, τα οποία ακολουθούσαν μια ιστορία. Είχα εμπλακεί πολύ στη δημιουργία του βίντεο. Έπρεπε να ήταν, ξέρετε, η ψυχή μου. Συχνά, ξέρετε, είναι μια ερμηνεία της μουσικής. […] Ήταν ευαίσθητο να δουλεύεις σε αυτό επειδή θυμάμαι την αρχική μου προσέγγιση, Πως θα κάνουμε τα ζόμπι και τα τέρατα να χορεύουν χωρίς να φαίνεται κωμικό; Έτσι είπα, Πρέπει να κάνουμε τις σωστές κινήσεις έτσι ώστε να μην γελάμε σε αυτό. Αλλά έπρεπε να το πάρει στο επόμενο επίπεδο. Έτσι μπήκα σε ένα δωμάτιο με τον χορογράφο!”

 

Το μουσικό βίντεο συμπεριλήφθηκε στα παρακάτω βίντεο άλμπουμ: Video Greatest Hits – HIStory, HIStory on Film, Volume II, Number Ones, στο επιπλέον DVD του Thriller 25 και στο Michael Jackson’s Vision. Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ 45 λεπτών, το οποίο δείχνει την παραγωγή του βίντεο Ονόματι Making Michael Jackson’s Thriller, αυτό, όπως και το μουσικό βίντεο, είχε προωθηθεί πολύ στο MTV και έγινε το καλύτερο σε πωλήσεις σπιτικό βίντεο, με πωλήσεις 9 εκατομμυρίων αντίτυπων. Το MTV πλήρωσε 250.000 δολάρια για τα αποκλειστικά δικαιώματα να δείχνει το ντοκιμαντέρ – το Showtime πλήρωσε 300.000 για τα συνδρομιτικά δικαιώματα – και η Vestron Video, αναφορικά, πλήρωσε επιπλέον 500.000 δολάρια στην αγορά της κασέττας, σε «μια συμμετοχή στα κέρδη»

πηγή: wikipedia

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts