Η εποχή που η εμφάνιση και η εν γένει παρουσία ενός DJ πίσω από τα decks δεν έπαιζε κανένα ρόλο, με τον κόσμο να νοιάζεται μόνο για τη μουσική που άκουγε, δυστυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Καλώς ή κακώς η εικόνα στις μέρες μας, το λεγόμενο image, παίζει πάρα πολύ ρόλο ειδικά στις λεγόμενες καλλιτεχνικές δουλειές και στο χώρο της διασκέδασης. Όλοι έχουμε δει ατάλαντα μοντέλα και τουμπανιασμένους μαϊντανούς πίσω από τα decks, που μπορεί να ικανοποιούν τα μάτια μας αλλά σε καμιά περίπτωση τα αυτιά μας. Εμείς στο God Is A DJ πιστεύουμε ότι ο ταλαντούχος και ο άξιος DJ μπορεί να φτιάξει σχετικά εύκολα ένα image που να μετράει, χωρίς να “παίρνει αναβολικά ή να κάνει προσθετικές στήθους” όπως λέμε αρκετές φορές για πλάκα στις παρέες μας.

Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε τις 3 πιο έξυπνες και απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις κατά πολύ το image σου πίσω από τα decks και σου τις παρουσιάζουμε:

1) Στήσιμο πίσω από τα decks.

glitter2.jpg

To πιο σημαντικό κομμάτι. Φαντάσου έναν DJ αγχωμένο, σκυμμένο σχεδόν όλο το βράδυ πάνω από ένα laptop. Όσο καλή μουσική και αν παίζει, σίγουρα χάνει πόντους σε σχέση με αυτόν που κοιτάζει κατάματα τον κόσμο, χαμογελάει και ενθουσιάζεται με το ρυθμό της μουσικής και την πετυχημένη αλλαγή. Για να καταφέρει όμως να έχει ο DJ αυτό το στήσιμο, χρειάζονται 2 πράγματα: σωστή προετοιμασία και οργάνωση της μουσικής σε κατάλληλες λίστες ώστε να μειώθει δραματικά ο χρόνος ψαξίματος και φυσικά αποβολή όλων των προβλημάτων και ψυχολογικών την ώρα του παιξίματος. Για να περάσει ο DJ καλά και ο κόσμος από κάτω ακόμα καλύτερα.

2) Εμφάνιση του DJ εξοπλισμού.

glitter3.jpg

Ένα όμορφο ζευγάρι ακουστικά είναι μια καλή αρχή, όσο συναισθηματικά δεμένος κι αν είσαι με τα χιλιοταλαιπωρημένα ηρωικά ακουστικά που χρησιμοποιείς. Το καθάρισμα του DJ εξοπλισμού καλό είναι να μπεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γιατί όσο μεγάλες κι αν είναι οι δυνατότητες του CDJ-2000, αν αυτό είναι σκονισμένο ή βρώμικο χάνει αρκετά στο μάτι. Ακόμα και τη τσάντα ή βαλίτσα μεταφοράς του εξοπλισμού σίγουρα θα την προσέξουν όταν θα σε δουν για πρώτη φορά στο club. Επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παγκόσμια τάση των custom skins που μπορούν να “ντύσουν” όλα τα DJ gears (laptops, controllers, players κλπ.), σίγουρα θα κερδίσεις στα σημεία αν την υιοθετήσεις και ειδικά αν “φτιάξεις” τα custom skins σου βάζοντας το λογότυπό σου. Δεν είναι τυχαίο που στην Αμερική υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες που εκτός από τα custom skins φτιάχνουν ακόμα και το ίδιο το λογότυπο του DJ, όπως επίσης ότι βλέπουμε ολοένα και πιο πολλούς συναδέλφους να επιλέγουν τα custom design V-Moda ακουστικά.

3) Στυλ και ντύσιμο.

glitter4.jpg

Αφιέρωσε χρόνο να βρεις και να χτίσεις το στυλ που σε εκφράζει. Στο ντύσιμο, στο κούρεμα-ξύρισμα, στα αξεσουάρ. Είτε αυτό είναι street, είτε alternative, είτε ακόμα και κυριλέ. Δε φαντάζεσαι πόσο θα ανεβάσει την ψυχολογία σου και κατ’επέκτασην τις DJ επιδόσεις σου. Ακόμα και να μην είσαι διατεθειμένος να λιώσεις στη γυμναστική, αν έχεις ένα προσεγμένο και προπάντως ξεκάθαρης ταυτότητας στυλ, σίγουρα θα μετρήσει και θα τραβήξεις πάνω σου τα βλέμματα. Απαραίτητη προϋπόθεση, να μπορείς να νοιώθεις και να κινείσαι άνετα πίσω από τα decks και φυσικά να είναι πρωτότυπο και όχι πολυφορεμένο, όπως για παράδειγμα τα t-shirts που έχουμε δει τελευταία με πανέξυπνες στάμπες-ατάκες για το DJing. Και αν αναρωτιέσαι που μπορείς να βρείς αυτά τα t-shirts, μείνε συντονισμένος ΕΔΩ.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts