Υπάρχουν δύο ριζικά αντίθετες απόψεις σχετικά με την σχέση ψυχολογίας και μουσικών προτιμήσεων. Η μία λέει πως οι προτιμήσεις μας σε κάποια τραγούδια μπορεί να είναι εντελώς τυχαίες. Αυτό περιλαμβάνει και την ιδέα ότι αυθαίρετες, υποκειμενικές εμπειρίες μπορεί να μας κάνουν να αγαπήσουμε ή να μισήσουμε το ίδιο τραγούδι. Η άλλη άποψη λέει ότι οι μουσικές μας επιλογές αντανακλούν σημαντικές πτυχές του χαρακτήρα μας.

Κάθε ηλικία έχει τη μουσική της. Μελέτες έδειξαν ότι τα μουσικά γούστα ακολουθούν πέντε φάσεις. Από την πανκ και τη μέταλ της εφηβείας, στην κλασική μουσική της ωριμότητας.

5music-stages

Μιας και μπήκαμε στον Μάρτιο, «το μήνα της γυναίκας», αναρωτηθήκαμε ποιο είδος κάνει περισσότερο το κλικ σε αυτές και για ποιο λόγο άραγε.

Στη χώρα μας η ελληνική μουσική και τα μπουζούκια κερδίζουν την αγάπη πολλών γυναικών. Μπορεί να τις δεις σε κάποιο τραπέζι να χορεύουν μέχρι τα ¨Ξημερώματα¨. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνες που είναι λάτρεις της ξένης μουσικής. House, techno, trap και r’n’b, όπου αντί για τσιφτετέλι έχουμε διαγωνισμό… twerking!!!

Μια από τις λάτρεις της ξένης κατηγορίας θα δηλώσω και εγώ! Όταν βγει ο ήλιος, θα με βρει σε κάποιο από τα clubs που παίζουν techno, house και κυρίως trap και r’n’b.

Τελευταία, όμως, έχει εισέλθει για τα καλά η reggaeton. Μιας και είναι στη φύση μας να χορεύουμε, ίσως, με πιο έντονες κινήσεις, πολλές γυναίκες την αγάπησαν.

Η reggaeton αναπτύχθηκε από τη Τζαμαϊκανή reggae και τη hip-hop μουσική. Είναι προκλητική και γεμάτη ¨διαμαρτυρία¨. Αποδεικνύεται η επίδρασή της από πολλούς λατινικούς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα η salsa. Είναι σχετικά νέο είδος μουσικής, το οποίο έγινε δημοφιλές στη δεκαετία των 90’s, και πρόσφατα κατέκλυσε και μεγάλο κοινό της Ελλάδας.

Σαν γυναίκα, λοιπόν, αφού το έχεις και λίγο στο αίμα σου, θα χορέψεις με πάθος, έχοντας τις πιο έντονες κινήσεις. Θα το απολαύσεις δε ακόμη περισσότερο, αφού κλίνει προς τη hip-hop, και ενίοτε στην r’n’b

Πόσο θα κρατήσει άραγε αυτή η επιρροή?

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Evangelia Kostopoulou

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, αλλά μια των ημερών φιλοδοξεί να αντηχούν οι μουσικές της σε ένα κατάμεστο στάδιο. Ως παιδί, είχε σταθερά καβγάδες με τους γονείς της για να μη μιλάει τόσο πολυ και να χαμηλώσει τα ντεσιμπέλ του CD player. Ασφαλώς, δεν το έκανε ποτέ και για αντίποινα έγινε λογοθεραπεύτρια(!). Στον ελεύθερο χρόνο της, εκτονώνεται με kick boxing, ενώ δε χάνει ευκαιρία να δηλώνει το παρόν σε events και φεστιβάλ electro. Παρόλο που την χαρακτηρίζουν ως αναποφάσιστο ζυγό, η μουσική είναι το σταθερό συστατικό στη ζωή της.

Related Posts