O Γάμος είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση για ένα ζευγάρι και ίσως και η πιο σημαντική ημέρα της σχέσης τους! Όπως η νύφη θα ράψει το νυφικό της και ο γαμπρός θα ψαχτεί για το κουστούμι, έτσι και η επιλογή του κατάλληλου DJ είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση που μπορεί είτε να απογειώσει την εκδήλωση, είτε να την κάνει … ατελείωτη σε χασμουριτά! Μιλήσαμε με ένα εκ των “γκουρού” DJs του είδους τον Μιχάλη Πίτσιο για τις διαφορές και τις ομοιότητες ενός wedding DJ με ένα καθημερινό DJ πίσω από τα decks!

mixalispitsios - playing music

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το Djing και ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις την εταιρία σου και να προετοιμάζετε set soundtrack για τους γάμους και τις κοινωνικές εκδηλώσεις;

Φέτος κλείνω 30 χρόνια ενεργός DJ από το 1987 και 21 χρόνια DJ γάμων από το 1996 μέχρι και σήμερα. Αφορμή για να ασχοληθώ με τους γάμους ήταν η επιμονή ενός φίλου να παίξω στο γάμο του το 1995. Αυτή η βραδιά άλλαξε τα πάντα! Στo πιο δυνατό σημείο της μέχρι τότε καριέρας μου δουλεύοντας σε νησιά με μεγάλη αμοιβή για την εποχή, αποφασίζω να γίνω βοηθός με την μικρότερη αμοιβή που είχα πότε στην νο1 εταιρία της εποχής. Ήθελα να μάθω την ραχοκοκαλιά ενός προγράμματος γάμου. Σε λιγότερο από μήνα έγινα ο πρώτος τους DJ μετρώντας 10 χρόνια προϋπηρεσία στους γάμους . Tο 2009 δημιουργώ την δική μου προσωπική εταιρία για γάμους με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

 

Τι διαφορά έχει κατά τη γνώμη σου ένας wedding DJ από ένα καθημερινό DJ που δουλεύει στα bar/clubs? Τι προσόντα πρέπει να διαθέτει περισσότερο και πως κάποιος που παίζει μουσική θα μπορέσει να “μπει” στον χώρο των γάμων;

Όλοι οι DJ έχουν κοινό παρανομαστή την διασκέδαση του κόσμου. Για ένα μπαράκι δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αρκεί να έχεις αγάπη για την μουσική και να την περνάς στους θαμώνες. Στο club εδώ είναι επαγγελματικά τα πράγματα ,δεν μπορεί να το κάνει κάποιος που δεν έχει τεχνική κατάρτιση στα πλατό και στις κονσόλες. Επίσης εδώ έρχεται και το ταλέντο ώστε να υπάρχει ροη προγράμματος ωραίες μίξεις των τραγουδιών με απαραίτητα ηχητικά εφέ. Η μεγαλύτερη δύναμη του dj είναι η πίστα του και πως να την κράτηση γεμάτη. Απο θέμα μουσική μπορεί να παίξει πιο ψαγμένα τραγούδια και να τα περάσει μέσα στο dj set του.

Στους γάμους είναι ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω με κάποιες ακόμη προσθήκες

Αρχίζω πρώτα από την προσωπικότητα του – που είναι το πιο σημαντικό για μένα – πρέπει να είναι ευπαρουσίαστος με το χαμόγελο στα χείλη, ευγενικός έτοιμος να βοηθήσει κάθε ζευγάρι να πραγματοποιήσει το γάμο του, έτσι ακριβώς όπως το έχει στο μυαλό του. Ένας DJ γάμων χρειάζεται να έχει μουσική παιδεία σε όλα τα είδη της μουσικής, από τα 80ς μέχρι και τα 10ς.Να γνωρίζει τουλάχιστο ένα τοπ 20 σε κάθε κατηγορία (dance,latin,disco,soul rock,reggae,funk,Balkan κ.λ.π) για να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε ένα γάμο. Και βέβαια να είναι έτοιμος να δεχτεί τις επιλογές των ζευγαριών που κάθε φορά είναι διαφορετικές! Με όλα αυτά και με την δική του εμπειρία μπορεί να απογειώσει το πάρτι τους.

Wedding-Party

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να διασκεδάζει πραγματικά ο κόσμος, μέσα από τυπικές και πολλές φορές “βαρετές” γι αυτούς κοινωνικές υποχρεώσεις; Είναι ένα από τα στοιχήματα που πετυχαίνεις σε μια εκδήλωση που διοργανώνεις;

ΟΙ γάμοι του 2017 από τους γάμους των 90ς έχουν αλλάξει αρκετα.Τα πρώτα χρόνια πρέπει να ήταν πραγματικά ίσως και λίγο βαρετά γιατί έπαιζες περισσότερες ώρες μουσικές που δεν ήταν στο γούστο σου και ήταν περισσότερο κοινωνικές υποχρεώσεις.

Στο ΤΩΡΑ όμως είναι πολύ δυναμικοί! Τα τελευταία 10 χρόνια ο γάμος είναι ένα πάρτι όπου μπορούν να ακουστούν τα πάντα με τρελούς συνδυασμούς μεταξύ τους. Έχουμε ζήσει ατέλειωτες καινοτομίες που λειτούργησαν τέλεια. Είναι σαν να έχεις έξοδο μια βραδιά σε ένα club με χορευτική μουσική η σε ένα ελληναδικο με τους φίλους σου τώρα τελευταία έχουμε ζήσεις γάμους με θέμα την rock το heavy metal και την disco. Φέτος 10 γάμοι είχαν αντί για τραπέζι γάμου στο κέντρο  -Open bar – που ήταν ανοιχτό από την αρχή της εκδήλωσης!

DSC00812

Έχεις ένα από τα δημοφιλέστερα sites/οδηγούς με μουσική ενημέρωση για τα ζευγάρια και τις μουσικές τους επιλογές. Μπορεί να είναι custom το soundtrack σε μια γαμήλια εκδήλωση ή είναι αυτό που λέμε “κασέτα” από εκδήλωση σε εκδήλωση;

Το Djgamosparty.gr δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό μου τα ζευγάρια που αγχώνονται το τι θα παίξει ο dj στο γάμο τους ,τους dj συναδέλφους όταν το ζευγάρι τους ρωταει μπορούμε να ακούσουμε τι τραγούδια παίζεις και βέβαια και του νεότερους djς που θα ήθελαν ένα πλήρη manual ώστε αν θέλουν να ασχοληθούν με τους γάμους να τους βοηθήσει πολύ.

Το site μου είναι η καθημερινή μου προσωπική επαφή με την μουσική . Απλά βρήκα την ασχολία μου όταν τα χρόνια περάσουν και δεν θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι ενεργός dj θα μπορώ όμως να προσφέρω ακόμη στα ζευγάρια τις γνώσεις μου και τις επιλογές μου μέσα από την ιστοσελίδα μου. Άλλωστε είμαι έφηβος ακόμα! Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά..

dj-wedding

Πολλές φορές ένας καλός DJ θα επιλέξει να παίζει σε γάμους για το “πλούσιο μεροκάματο” Στις μέρες της κρίσης με τις τιμές να έχουν πέσει και στους γάμους αισθητά, αυτό έχει αλλάξει και πολλές φορές βλέπουμε άπειρους DJs για τόσο σημαντικές για τα ζευγάρια ημέρες. Πόσο προσπαθείς να κρατάς το επίπεδο ψηλά;

Είναι αλήθεια ότι σε εποχές κρίσης η δική μας δουλειά συνεχίζει ακόμα με επιτυχία και καλές απολαβές. Οι περισσότεροι dj που ασχολούνται με μαγαζιά έχουν την δική τους άποψη και δεν θέλουν να ασχοληθούν με τους γάμους. Υπάρχουν όμως πολλοί που αγαπούν την μουσική αγόρασαν ένα λαπτοπ αγόρασαν την μουσική τους και αποφάσισαν να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα παίζοντας μουσική σε γάμους.

Ο DJ για μένα είναι το Α και το Ω της βραδιάς. Τα πάντα κρίνονται από τα χέρια του dj για την επιτυχία DJ σώζει όλα τα κακώς κείμενα ενός γάμου. Οι δικοί μου DJ έχουν αμέτρητες ώρες  στο ενεργητικό τους με δυνατά βιογραφικά και είναι προσωπικοί φίλοι μου τα τελευταία χρονιά. Πιστεύω πολύ στην ομάδα στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των συνεργατών μου. Ο κάθε γάμος για μένα είναι μοναδικος.Δινω πολύ μεγάλη σημασία σε κάθε ζευγάρι ένα προς ένα. Η ζωντανή μου διαφήμιση είναι οι γάμοι μου της προηγούμενης σεζόν. Και ευχαριστώ πολύ όλα τα ζευγάρια που με θυμούνται έπειτα από πολλά χρόνια και με επιλέγουν πάλι για τα προσωπικά τους event.

 

Ποια είναι τα κομμάτια που έχουν παίξει περισσότερο σε εκδηλώσεις οι DJs της εταιρίας σου και σου έρχονται απευθείας;

Για το φαγητό θα έλεγα:

LP-LOST ON YOU

Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Arno Elias – El Corazon (Dim Zach & Deem edit)

KOSTIS MARAVEGIAS – DE ZITAO POLLA (DJ PANTELIS REMIX)

Ελεονόρα Ζουγανέλη – η επιμονή σου  (με Κώστα Λειβαδιά)

 

Και για τον χορό

Enrique Iglesias feat. Gente De Zona & Wisin – Duele El Corazon (Remix)

DJ Polique ft. FYI – Dont wanna go home

bruno_mars_-_24k_magic

Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling!

Kungs vs Cookin on 3 Burners – This Girl (Extended Mix)

wedding-dj-

Έχεις γυρίσει όλη την Ελλάδα για γάμους και events! Ποιο μέρος σου έχει μείνει στη μνήμη πιο πολύ και για ποιο event και λόγο θα το θυμάσαι για πάντα;

Είναι 2004 επάνω στο κρουαζιερόπλοιο Seaburn Spirit. Οι στάσεις ήταν Μύκονος, Σαντορίνη Ελαφόνησο, Κρήτη Σφακιά,  Kusadeci και το τελευταίος προορισμός Κωνσταντινούπολη.

Με καλεσμένους όλους τους νέους προέδρους μεγάλων παγκόσμιων εταιριών μαζί με τις οικογένειες τους. Όπου είχαμε στάση μας υποδέχονταν δήμαρχοι με μπάντες και παραδοσιακά όργανα.

Η μαγική στιγμή που θυμάμαι πάντα είναι ότι αναχωρούσαμε αργά το βραδύ από το παλιό λιμάνι των Θήρων με την απίστευτη θεά του ηφαιστείου έχοντας όλους τους καλεσμένους του πλοίου επάνω στο deck να χορεύουν με φυσικά φωτορυθμικα τα φώτα των σπιτων αλλά και τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές!!!

 

Έχεις κάνει αμέτρητους γάμους! Έχεις κάποια αστεία η περίεργη στιγμή που έζησες και θέλεις να την μοιραστείς μαζί μας ;

Πάρα πολλές στιγμές με αστεία παράξενα σοβαρά απίθανα από ζευγάρια αλλά και καλεσμένους… Αλλά θυμάμαι αυτό…

Είναι γάμος που το ζευγάρι είναι πολύ νέο και ο κουμπάρος και φίλος του ζευγαριού είχε κανονίσει απίθανα happenings. Πρώτο χτύπημα, ένα βίντεο έκπληξη για το ζευγάρι που το έδειχνε σε πολύ προσωπικές φωτογραφίες (ακατάλληλες για τον πολύ κόσμο)! Και βέβαια η αποκορύφωση στην μέση της βραδιάς όπου ο κουμπάρος έφερε μπιντέδες και λεκάνες που είχε στο αμάξι του για να τις σπάσει  για χάρη του γαμπρού με μικρό σφυράκι! (εμπνευσμένο από την ταινία ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ).

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kiriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts