«Η ιδέα ήρθε αθώα και πάντα με γνώμονα τη λογική και την αγάπη του να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο, κάτι που αγαπάς…. τη μουσική.
Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σε κάθε δυνατή ευκαιρία επισκέπτομαι την Κρήτη, το μέρος απ’όπου κατάγομαι και τιμώ, λόγω της  οικογένειας μου, αλλά και της λατρείας που έχω στο νησί. Πες το παράδοση, πες το συνήθεια, η Mεγαλόνησος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος, όπως κι αυτά που πρεσβεύει. Η μουσική είναι ένα από αυτά. Η λύρα, το λαούτο, η ασκομαντούρα… ο μουσικός αυτοσχεδιασμός σε πολλές περιπτώσεις, έχουν την δύναμη  να σε ταξιδεύουν και να σε γεμίζουν ενέργεια από τον Ψηλορείτη μέχρι τα Λευκά Όρη.

VKD_3 (1)

Κατάγομαι από τα Σφακιά Χανίων, από την οικογένεια των Κλάδων. ‘Εχω την τύχη να έχω συγγενή  έναν από τους πιο σπουδαίους λυράρηδες που έχει βγάλει το νησί αυτό, τον Λεωνίδα Κλάδο. Πέρυσι το καλοκαίρι στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου βρέθηκα στο καφενείο ενός χωριού σε μια παρέα που γιόρταζε, και στο οποίο βρισκόταν ένας φίλος λυράρης και ένας λαουτιέρης από διπλανά χωριά. Μια πολύ συνηθισμένη εικόνα για την Κρήτη, τραγούδι, ρακή και θετική ενέργεια, όλα ήταν εκεί. Τότε, ακριβώς εκείνη τη στιγμή ήταν που σκέφτηκα  να  δοκιμάσω να παντρέψω την electronica, με αυτούς τους ιδιαίτερους ήχους.

Όταν επέστρεψα στην Αθήνα άρχισα να ψάχνω τους μουσικούς που θα πλαισίωναν αυτή την ιδέα. Γρήγορα ξεκίνησα να γράφω τη μελωδία, τα τύμπανα και ό,τι άλλο είχα μέσα μου που έπρεπε να βγεί. Ο Γιάννης Καπετανάκης ήταν η πρώτη μου επαφή. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης – άνθρωπος που βγαίνει και παίζει στον δρόμο με τη λύρα του, αλλά  φτάνει μέχρι και στα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Ακολούθησε ο ‘Ακης Πασχαλάκης με το λαούτο, μια συμμετοχή που έφερε το στοιχείο που το τελειοποίησε. Τα reefs γραφτήκαν δύσκολα. Οι τίτλοι βγήκαν εύκολα. «Μίλησε» η οικογένεια μέσα μου κι αυτό που αντιπροσωπεύει η Κρήτη για μένα: Mezzo και Αvato σε ένα ΕP που λέγεται «Vendetta»… τι άλλο;

VKD

Βέβαια με τον Γιάννη είπαμε να το πάμε και λίγο παραπέρα. Συμφωνήσαμε να «μπερδέψουμε» τον εξαιρετικό του ήχο με τον δικό μου ηλεκτρονικό  μουσικό κόσμο.

Αυτή την περίοδο δουλεύουμε σε ένα ολοκαίνουργιο live project, το οποίο ελπίζουμε να σας παρουσιάσουμε πολύ σύντομα. Σύμβουλος και αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια η Mahayana Records που θα φιλοξενήσει τόσο το καινούργιο μου ΕP, όσο και το νέο live project».

 

Vasilis Klados aka VKD

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts