Βλέποντας όλους αυτούς τους superstar DJs να παίζουν σε διαφορετική πόλη, ακόμα και χώρα, κάθε μέρα σίγουρα όλοι έχουμε ζηλέψει και σκεφτήκαμε πόσο τυχεροί είναι και πόσο ωραίο θα ήταν να το ζήσουμε κι εμείς αυτό. Είναι όλα ρόδινα όμως;

carlcox

Καταρχάς, το να ταξιδεύει κάποιος κάθε μέρα από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο και κουραστικό. Ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν μας και το jet lag από τα αεροπορικά ταξίδια. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από το σπίτι τους πολλές συνεχόμενες εβδομάδες, ακόμα και μήνες, και αναγκάζονται να μένουν κάθε μέρα σε διαφορετικά ξενοδοχεία και να προσαρμόζονται σε νέα περιβάλλοντα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το οτι λείπουν από οικογένεια και φίλους για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

After The Raves - Ibiza - Hardwell performs outdoors in Ibiza, Spain.

Πηγαίνοντας στο κομμάτι του performance, γιατί το tourlife δεν είναι μόνο ταξίδια και ξενοδοχεία, υπάρχουν κι εκεί μεγάλες δυσκολίες. Πρώτον, οι playlists πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένες με κάθε καινούρια κομμάτια και αυτό πρέπει να το κάνουν όσο είναι στο δρόμο. Επίσης, κάθε βραδιά είναι και ξεχωριστό show, άρα και το set πρέπει να διαφέρει και, επιπλέον, πρέπει να είναι χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια όταν παίζουν μουσική, αψηφώντας την κούραση ή οτιδήποτε άλλο τους προβληματίζει.

sander van doorn

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για αυτούς που ασχολούνται και με την παραγωγή μουσικής καθώς πρέπει να αφήσουν την άνεση του στούντιο και όλο τον εξοπλισμό τους και να φτιάχνουν τα κομμάτια τους “στο πόδι”, κυριολεκτικά. Τα συμβόλαια με τις δισκογραφικές τρέχουν και το tour δεν είναι δικαιολογία για αυτούς. Για αυτό υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος σε πολλούς καλλιτέχνες και αυτοί που σταματάνε για να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα μετά από ένα tour δεν είναι λίγοι.

axwell Λ ingrosso

Έχουμε πολλά παραδείγματα DJs οι οποίοι έχουν “κλατάρει” όσο ήταν on toor από την υπερβολική πίεση και τη σκληρή δουλειά. Ένας από αυτούς και ο Headhunterz, ο οποίος μίλησε για τη ψυχολογική και σωματική του κατάσταση σε ένα από τα vlogs του. Ρίξτε μια ματιά:

Πιο πρόσφατο και πολύ μελαγχολικό περιστατικό, αυτό με την απώλεια του Avicii…

ΕΚΤΑΚΤΟ: ο Avicii δεν είναι πια μαζί μας …

Πιο μέσα στο θέμα δεν θα μπορούσε να είναι… Διαβάσαμε πολλά σχόλια, από σχετικούς και άσχετους, αλλά αυτό του πολύ έμπειρου Vangelis Kostoxenakis @ facebook:

Μη με παρεξηγείς, το tourlife είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε, αλλά έρχεται μαζί με κάποιο τίμημα που δεν γίνεται να το προσπεράσουμε.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Mpampis Kousidis

Γεννημένος το '97. Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚσης, αλλά με σχετική αντιπάθεια στο φραπέ και τη ρετσίνα. Ασχολείται με DJing και σύνθεση μουσικής από τότε που ήταν αμούστακο γυμνασιόπαιδο. Αποτελεί το 1/2 των FullHouse και έχει αφιερώσει όλη του τη -μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική- ζωή στη μουσική, καθώς σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Τελειομανής και ψυχαναγκαστικός σε ακραίο βαθμό. Λάτρης της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή, της γνώσης, των συναισθημάτων, του χιούμορ και του γέλιου. Στόχος του η καθημερινή αυτοβελτίωση και η προσφορά στον κόσμο.

Related Posts