Σε αντίθεση με τη μεσογειακή πλευρά της Ευρώπης, όπου οι θερμοκρασίες είναι καυτές αυτή τη περίοδο, στη κεντρική Ευρώπη επικρατεί δροσιά και θερμοκρασίες που με το ζόρι ξεπερνούν τους 26ο C.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα σε ένα καταπράσινο λιβάδι του Βελγίου μια ιστορία που ξεκίνησε ως αγροτικό χωριάτικο ανέκδοτο εξελίχθηκε στο δημοφιλέστερο dance festival της Ευρώπης και πιθανά της υφηλίου με πάνω από 200.000 κόσμου να ξεφαντώνει σε ένα σύγχρονο Woodstock με πάνω από 400 DJs σε ένα 3ήμερο που μένει σαν απίστευτη εμπειρία σε όσους το ζουν από κοντά!

TOMORROWLAND3.jpg

Το Tomorrowland διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Εθνικό Πάρκο Ντε Σχόρε στην πόλη Μπουμ του Βελγίου από το 2005. Όπως το αντίστοιχό του στην Ολλανδία, το Mysteryland, το οποίο λαμβάνει χώρα στην γειτονική χώρα από το 1993, είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος, και άκρως επιτυχημένο φεστιβάλ. Περιτριγυρισμένο από μια διακόσμηση που θυμίζει παραμύθι, το Tomorrowland προσφέρει μια ευρύτητα μουσικών ειδών εντός των πλαισίων της ηλεκτρονικής μουσικής. Τα πρώτα ονόματα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν οι Push (M.I.K.E.), Armin Van Buuren, Cor Fijneman, Yves Deruyter, Technoboy και Coone .

Το τελευταίο, που αποτέλεσε και την 9η έκδοση του συγκεκριμένου φεστιβάλ, τελείωσε μόλις χθες με την συμμετοχή DJs όπως οι: Nicky Romero, Tiësto, Armin van Buuren, Carl Cox, Sebastian Ingrosso, Fedde le Grand, Avicii, Steve Aoki, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Nervo Twins, Arty, Markus Schulz, Zedd, Afrojack, Laidback Luke, David Guetta και άλλοι!

TOMORROWLAND2.jpg

Χιλιάδες κόσμος, απίστευτο crowd, τρελάθηκαν με την virtual εικόνα και τον ήχο του φεστιβάλ, όπως επίσης το ένιωσαν και εκατομμύρια viewers που το είδαν online μέσω του υπολογιστή τους!

Και όπως μέσω του God is a DJ το έχουμε γράψει πολλαπλά, θα το επαναλάβουμε μια ακόμη φορά! Γιατί και εδώ στην Ελλάδα, με ήλιο – θάλασσα – τουρισμό, με άφθονα προσφερόμενα μέρη να μην μπούμε στη διαδικασία να «αντιγράψουμε» ή και να πρωτοτυπήσουμε φτιάχνοντας ένα αντίστοιχο main dance festival? Χώροι υπάρχουν, μυαλά επίσης, οι χορηγοί βρίσκονται όταν πας με ένα business plan απευθυνόμενος σε global επίπεδο κόσμου και ενδιαφέροντος…

Μήπως το Yπουργείο Tουρισμού, εκτός από το να μειώσει την εστίαση στο 13% του Φ.Π.Α. να μαζέψει 17.000.000 από κυρίως C Class τουρίστες all inclusive με «βραχιολάκια» να δει μπροστά και να πάρει στις πλάτες του κάτι ξεχωριστό; Έχουμε αποδείξει σαν Έλληνες, ότι όταν οργανώσουμε κάτι με πλάνο τουλάχιστον το κάνουμε σωστά!

Μέχρι τότε, ας ζηλέψουμε μερικούς Βέλγους χωριάτες που μετά από τις γνώριμες αγελάδες τους, γνώρισαν και από κοντά τι εστί … EDM!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts