Υπάρχουν αρκετοί Dj με φοβερά mixing skills, πολύ καλό εξοπλισμό και tracklist με τα καλύτερα κομμάτια που κυκλοφορούν αλλά δεν έχουν στο ενεργητικό τους GIGS. Όσο περνάει ο καιρός και η Dj κοινότητα μεγαλώνει γίνεται ακόμη πιο δύσκολo να παίξεις σε κάποιο event. Τι κάνεις λάθος? Που έχεις μειονεκτήματα? Στο παρακάτω άρθρο θα γράψω κάποια tips για να αποκτήσεις περισσότερα GIGS.

Βρες τον δικό σου ήχο και ξεχώρισε με αυτόν.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει αρκετά set από διάσημους Dj να έχουν συνεχώς τα ίδια τραγούδια και ποτέ κάτι διαφορετικό, σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι σπάνια παίζουν κάτι πιο ψαγμένο. Αρκετά χρόνια πριν, οι Dj ξόδευαν αρκετό χρόνο ψάχνοντας κομμάτια για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό set, πλέον περνάνε περισσότερο χρόνο στο studio και δίνουν περισσότερη έμφαση στο marketing παραμελώντας αρκετά τα set για το επόμενο τους GIG. Προσπάθησε να κάνεις κάτι διαφορετικό και μην ακολουθείς αυτό το στυλ μην κοιτάς να παίζεις συνεχώς το TOP 100 του Beatport, γίνε πιο δημιουργικός και παίξε πιο ψαγμένα κομμάτια ώστε να τραβήξεις την προσοχή του άλλου με την διαφορετικότητα σου.
Τέλος βρες τον δικό σου ηχο κι αποφάσισε σε πιο μουσικό genre θα ενταχθείς.

Δεν κάνεις αρκετό practice.

Το practice είναι το Α και το Ω στο χώρο των DJ, είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις μέσα από τη μάζα, επίσης πρέπει να είσαι αρκετά οργανωμένος και να ξέρεις τη μουσική σου λίστα δλδ Cue Points-KEY-BPM και κάτι που είναι περιττό να αναφέρω, να ξέρεις όλα τα τραγούδια σου απέξω, τι ταιριάζει περισσότερο με το άλλο που υπάρχουν breaks και downs. Ποιος ο λόγος να έχεις 10.000 κομμάτια στον σκληρό σου δίσκο αλλά να μην γνωρίζεις τα περισσότερα από αυτά?

Δεν κάνεις support στα event που θέλεις να παίξεις.

Αν δεν κάνεις εσύ ο ίδιος support κάποια event για τα οποίο ενδιαφέρεσαι μην περιμένεις να βοηθήσουν και αυτοι εσένα. Αντιθέτως αν αρχίζεις και βοηθάς κάνοντας έστω ένα share τότε κι αυτοι σιγά-σιγά θα εκτιμήσουν αρκετά το ενδιαφέρον σου και ίσως σου δώσουν την ευκαιρία που ζητάς.Θέλω να προσθέσω ότι αυτό πρέπει να γίνεται και με τους μουσικούς παραγωγους. Βοηθώντας έναν παραγωγό να κάνει πιο γνωστό κομμάτι του κερδίζεις και εσύ από αυτό, πρώτον την εκτίμηση του και δεύτερον όταν στείλεις και εσυ το κομμάτι σου τότε θα πράξει και αυτός με τον ίδιο τρόπο.

φοβάσαι να ακούσεις την λέξη ΟΧΙ

Σίγουρα θα θέλεις πάρα πολύ να παίξεις σε ένα μεγάλο event όπως όλοι μας φυσικά, το θέμα όμως είναι πώς πρέπει να το κυνηγήσεις μόνος στην αρχή. Πήγαινε να μιλήσεις με αρκετους promoters πες τους τι μουσική παίζεις, τι ζητάς για το event και για πιο λόγο διάλεξες το συγκεκριμένο event για να παίξεις. Τέλος θυμήσου αν δεν ρωτησεις ποτέ καποιον promoter, για το αν μπορείς να παίξεις στο event η απάντηση θα είναι πάντα OXI. Μην φοβάσαι να προμοτάρεις ποτέ τον εαυτό σου ξέρεις πολύ καλά τι αξίζεις και τι όχι.

Θα κλείσω με μία φράση που είπε ένας από τους αγαπημένους μου DJ και παραγωγους o Nikko Sunset …
“Αν δεν έχεις ταυτότητα, τότε μην περιμένεις να ξεχώρισες από την μάζα”.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Thanos K

Γεννημένος με το μικρόβιο της μουσικής από μικρός και με ένα όνειρο να γίνει super star dj (αμήν και πότε) ο Thanos K ασχολείται σταθερά με το djing από τα 12 του. Βλέποντας μεγάλα ονόματα πάνω στο stage αγάπησε την μουσική πιο πολύ και από τις κοπέλες του και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μιξαρει σε διάφορα club όπου στο ένα από αυτά είναι και resident. Είναι λεων στο ζώδιο τελειομανης μεγάλος χιουμοριστας και ολίγον νευρικός!

Related Posts