Σε μια εποχή όπου η ηλεκτρονική μουσική έχει μπει σε μεγάλο μέρος στη ζωή μας,είτε απο το διαδίκτυο ,όπου ο καθένας έχει πρόσβαση σε βιντεος απο μεγάλα φεστιβαλς ή και clubs,είτε απο την προσωπική εμπειρία του καθενός με την φυσική παρουσια του σε κάθε χώρο που διαδραματίζονται τα events,μπορούμε να πούμε ότι ζούμε σε μια άκρως παραγωγική εποχή για την μουσική αυτή.

Η κουλτούρα που κάποτε αποτελούσε ένα είδος υπο-κουλτούρας,είναι τώρα πιο in απο ποτέ,θυμίζοντας μας την εποχή που μεταπήδησε η ραπ αισθητική και μουσική στα mainstream δρώμενα της Αμερικής μέσω του Mtv και των διαφόρων συνεργασιών(βλέπε WALK THIS WAY AEROSMITH -RUN DMC).Και για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για την παγκόσμια αγορά και όχι …την εγχώρια!Φυσικά υπάρχει τεράστιο θέμα με το clubbing σε μεγάλη κλίμακα αλλά δεν θα αναφερθώ σε αυτό sτο άρθρο αυτό.

Pete Tong, Jules Buckley and the Heritage Orchestra.jpg

Κάπως έτσι χαζεύοντας το διαδίκτυο και μπαίνοντας να δώ το πρόγραμμα του BBC RADIO 1 ,βλέπω το απίστευτο.Στα 120 χρόνια ιστορίας του σταθμού, ο PETE TONG και το RADIO 1, προσκαλείται απο το BBC proms στο ROYAL ALBERT HALL για ένα διαφορετικά διασκευασμένο ”σετ” όλων των κομματιών που σημάδεψαν μια δεκαετία ολόκληρη και φέρανε στο προσκήνιο όλες εκείνες τις στιγμές που μείνανε ανεξίτηλες στις καρδιες και στα σώματα εκείνων που αγαπήσανε,χορέψανε,λυπηθήκαν και τέλος αφήσανε τις δικές του αναμνήσεις στο προσωπικό τους dancefloor.

bbc.jpg

H HERITAGE ORCHESTRA ανέλαβε υπο τις οδηγίες του Sir Pete Tong(αυτό τα λέει όλα) το δύσκολο αυτό έργο ,δημιουργώντας ένα μοναδικό φαινόμενο για τα δεδομένα του χώρου.Μια πανδαισία μουσικής ,χρωμάτων και club feeling μέσα σε ένα κατάμεστο Μέγαρο.Η έναρξη με το RIGHT HERE,RIGHT NOW,δεν θα μπορούσε να ήταν πιο εμβληματική και πιο πομπώδης ,κάνοντας μας να περιμένουμε το τι θα επακολουθήσει και πιστέψτε μας ακολούθησαν πολλά!

Το CHILDREN απο τον Ιταλό μαέστρο της DREAM HOUSE,ROBERT MILES ,θύμησε σε πολλούς απο το κοινό τα νεανικά τους χρόνια στα early 90’s,το YOUR LOVE του FRANKIE KNUCKLES μας ταξίδεψε πίσω στο CHICAGO,το αξεπέραστο rave anthem INSOMNIA ,σε μια ορχηστρική εκτέλεση που πραγματικά έπεσε το ALBERT ROYAL HALL!

bbc_orch.jpg

Το GOOD LIFE APO INNER CITY σε μια jackin εκτέλεση με την εξαιρετική στα φωνητικά ELLA EYRE,το french filter house anthem MUSIC SOUNDS BETTER WITH YOU από STARDUST και πάρα πολλά άλλα.Μπορώ να πώ με σιγουρια,ότι αυτο το concert δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας σαν να είσαι στην καλύτερη συναυλία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη…γιατί η μουσική δεν έχει όρια clubbers.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts