Ρόνι Σεϊκέλι (Ronald Fred Seikaly) είναι Λιβανέζος με Αμερικανική υπηκοότητα, πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν επιτυχημένος DJ/Producer γεννημένος στη Βηρυτό στις 10 Μαΐου 1965. Θα μπορούσαμε να τον αποκαλούμε και “Έλληνα” καθώς έζησε στην χώρα μας τα καλύτερά του χρόνια!

Ta Αθλητικά του χρόνια!

Σε ηλικία 3 ετών μετακόμισε στην Αθήνα όπου έζησε για 15 χρόνια, σπούδασε και γνώρισε το μπάσκετ. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούσε το επίθετό του μεταφρασμένο και ως Σακαλής ενώ προσπάθησε επανειλημένα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος. Σε ηλικία 17 ετών ανακαλύφθηκε από τον Τάκη Κορωναίο ο οποίος τον έφερε στον Παναθηναϊκό για να αγωνιστεί. Υπήρξε μέλος της ομάδας και συμμετείχε και σε ένα τουρνουά στην Κύπρο, χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα καθώς δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εξασφαλίσει άμεσα την ελληνική υπηκοότητα που δικαιούταν.

seikaly

Μετακόμισε στις ΗΠΑ και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Σίρακιους. Το 1986 αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986. Παρά την επιτυχία αυτή ο ίδιος δήλωσε πως θα προτιμούσε να είχε αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος και πως αν ο ίδιος αγωνιζόταν μαζί με τη βοήθεια των Φασούλα, Στεργάκου η Ελλάδα θα έφτανε στον τελικό εκείνης της διοργάνωσης. Το 1987 παρακολούθησε το Ευρωμπάσκετ δίπλα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, συμμετέχοντας στις προπονήσεις και πανηγύρισε μαζί με την ομάδα την κατάκτηση του τίτλου.

seikaly-3

Έκανε μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος στους Miami Heat (1988-1994), Golden State Warriors (1994-1996), Orlando Magic (1996-1998), New Jersey Nets (1998, 1999). Το 2000 επέστρεψε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα.

Τα DJing χρόνια!

roni on decks

Ο Rony στα χρόνια του στην Ελλάδα έμαθε να παίζει μπάσκετ αλλά και μουσική σαν DJ, αφού ακολούθησε κι αυτό το “άθλημα” στην εφηβική του παρουσία στην Ελλάδα, μαθαίνοντας με βινύλια και πικάπ. Όταν το μπάσκετ τελείωσε αναγκαστικά λόγω ηλικίας, έχοντας και μεγάλο χρηματικό απόθεμα ως επιβράβευση της NBA καριέρας, έμπλεξε αρχικά με το real estate που γρήγορα άφησε γιατί και δεν τον γέμιζε και το βαριόταν! Έτσι το αγαπημένο hobby του παρελθόντος – που ποτέ δεν άφησε και κατά τα αθλητικά του χρόνια – έγινε επάγγελμα κι από τα basket γήπεδα, βρέθηκε αρχικά στα decks της αγαπημένης του πόλης του Μαϊάμι και μετέπειτα σε όλο τον πλανήτη με μόνο πρόβλημα τα 2.11 του ύψους του!!! ο Rony παίζει house, tech/techno σε πολλά γνωστά clubs του κόσμου, έχει μετοχές σε clubs & restaurants του Maimi και ζει την κάθε ημέρα και νύχτα όπως τότε στα γήπεδα … με προπόνηση και αδρεναλίνη συγκίνησης του κοινού:

«Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι – όπως λέει ο ίδιος – αλλά μοιάζουν πολύ. Η αδρεναλίνη είναι η ίδια… κι έχεις πεταλούδες στο στομάχι πριν βγεις, αλλά είναι διαφορετικοί κόσμοι! Όταν παίζεις μπάσκετ παίζεις για την πόλη. Στο κλαμπ, απλά παίζεις μουσική για τον κόσμο που χορεύει στην πίστα. Πλέον η ζωή μου είναι τελείως διαφορετική… αφού το μέλλον μού επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Κάποιες φορές η ζωή σε οδηγεί στην περιπέτεια… και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευλογημένος γι’ αυτό!»

rony2

Ο Roni επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι την αγαπημένη του Ελλάδα και μάλιστα παίζει τα σετ του αρκετά σε Μύκονο & Σαντορίνη!

Μπορεί να μη το γράφει το διαβατήριο, αλλά στη καρδιά γράφει … Έλληνας … και DJ!

Discography:

  • 2010: “Come with Me” (featuring Polina) (Subliminal Records)
  • 2010: “Let You Go” (featuring Polina) (Subliminal Records)
  • 2010: “Let You Go Part Two” (featuring Polina). Remix by Cedric Gervais (Subliminal Records)
  • 2011: “Take Me Higher” (Subliminal Records)
  • 2011: “The World Is Beautiful” (Subliminal Records)
  • 2011: “Personal Stereo” (Swing Records)
  • 2011: “Crazy Powder” (Nervous Inc)
  • 2012: “MILF” (Juicy Records)
  • 2012: “Funk The Munk” (Juicy Records)
  • 2012: “Mood That I Love” (Nervous Records)
  • 2012: “Desert Nights” (Nervous Records)
  • 2012: “Oh Yeah” (Swing Records)
  • 2012: “Perfect Match” (Swing Records)
  • 2012: “Illusion” (Nervous Records)
  • 2012: “Le Freak” (with Antranig) (Stereo Productions)
  • 2012: “Welcome to the Machine” (Nervous Inc.)
  • 2012: “Happy Trees” (Nervous Inc.)
  • 2013: “You Make Me Feel” (with Jean Claude Ades) (Be Crazy Music)
  • 2013: “Thanks for Everything” (Perfect Driver Music)
  • 2013: “Can You Hear Me” (Suara Records)
  • 2013: “TATOUS” (Nervous Records)
  • 2014: “Into me” (Be Crazy)
  • 2014: “Devotion” (Be Crazy)
  • 2014: “5htp” (Be Crazy)
  • 2015: “Groove Box” (Stereo Productions)
  • 2015: “Holdin On” (Yoshitoshi Records)
  • 2015: “Faces” (Yoshitoshi Records)
  • 2015: “Don’t Do That” (Xima Records)
  • 2015: “Do You Take Anything” (Xima Records)
  • 2015: “U Turn” (Xima Records)
  • 2016: “The Sword” (Yoshitoshi Records)
  • 2016: “All of A Sudden” (Yoshitoshi Records)
  • 2016: “Loyalty” (Yoshitoshi Records)

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kiriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts