Ο Roni Iron μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά με τη νέα του κυκλοφορία και μας μεταφέρει εικόνες και ήχους από μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πιά… την Ελλάδα της καντάδας.

Το Candada είναι μια παραδοσιακή καντάδα που τα ίχνη της χάνονται στη Μικρά Ασία πριν από 120 χρόνια και κατατάσσεται στα καθιστικά, αστικά τραγούδια με τον μύθο να «λέει» ότι ο δημιουργός της δεν είναι γνωστός.

«Σ ‘Αγαπώ γιατί είσαι ωραία»… Έτσι έγινε γνωστή στα χρόνια μας και τραγουδήθηκε από όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της Χώρας μας αλλά και Τούρκους. Όμως ο Roni, της δίνει μια άλλη διάσταση και αφορμή να ξαναγεννηθεί μέσα από πιο ρυθμικούς και μοντέρνους ήχους που είχες συνηθίσει να την απολαμβάνεις. Η CANDADA μας, φεύγει από το κλασικό 4/τέταρτα και αποκτά μοντέρνα εμφάνιση μέσα από τη House μουσική… λατρεύεται και γίνεται η ραδιοφωνική επιτυχία του Καλοκαιριού.
O Roni για ακόμη μία φορά πρωτοτυπεί και μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό μουσικό αποτέλεσμα που μας εκπλήσσει, βάζοντας την προσωπική του πινελιά σε ένα νέο είδος edit που παρουσιάζει.

Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει και με πολύ δυνατά remixes από o Rabbitz , Vynal Kay & Theo Comp

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Bio

Ο Roni Iron γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και κατοικεί μόνιμα (πλέον) στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου, η οποία αποτελεί έμπνευσή για τις μουσικές του παραγωγές.

Επηρεασμένος από Dj’s όπως οι: Richie Hawtin και Steve Lawler, η μουσική του είναι κυρίως House / Techno House. Θεωρείται, μάλιστα, ένας από τους κορυφαίους Dance music Djs,της Ελληνικής Techno House κοινότητας, αφού καταφέρνει να μεταδώσει στο κοινό το πάθος του για τη μουσική.

Συνεργασίες___
Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες – Dj’s και παραγωγούς – ενώ
Το 2016 συμμετέχει για 2η φορά σε EJEKT Party ως Supporter Dj στον James Lavelle (UNKLE) .
Παραγωγή & Remix___

Στο χώρο της παραγωγής έχει κάνει αρκετά remix όπως το «Touch Me (All Night Long)» με τον Dino Grand ενώ το 2015 συνεργάστηκε δισκογραφικά με τη Sleazy Deep! Εδώ θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επόμενη δισκογραφική του δουλειά θα είναι για την κορυφαία συλλογή του κόσμου Buddha bar, και την Ελληνική D2E.

Πρωτότυπες παραγωγές, οι οποίες του έδωσαν ένα διαφορετικό προσωπικό στιλ, είναι τα επίσημα Remix του Γιάννη Χαρούλη καθώς και η μελοποίηση της Αλεξάνδρειας του Καβάφη. Να σημειωθεί ότι μέσω της δουλειάς του επανέφερε τον Ελληνικό στίχο στην ηλεκτρονική μουσική, στοιχείο που το μουσικό κοινό είχε αγαπήσει από τα σπουδαία συγκροτήματα ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ και ΜΙΚΡΟ, πίσω στα 90ς.

Αυτή την περίοδο ο Roni Iron οργανώνει με επιτυχία τα δικά του House events «Future Grooves & Øniro Parties» σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts